skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZa3 Blijft Op Koers Voor Het Kampioenschap En Kroont Zich Tot Carnavalsmeister.

PHZa3 blijft op koers voor het kampioenschap en kroont zich tot carnavalsmeister.

In de wetenschap dat nummers 2 t/m 5 onderling tegen elkaar moesten, kon het met een avondje Preston in het vooruitzicht een geslaagd weekend worden. Ondanks dat we tegen, de op één na laatste moesten, was er van onderschatting geen sprake. Sterker, er werd voor het eerst sinds weken weer getraind, door ons team. En om het niveau wat op te krikken had Jelle zijn buren uitgenodigd voor het trainingspotje. Ook tijdens de warming-up was goed zichtbaar dat Ph wilde winnen. Er was geen Akkermans te zien en zelfs Vlijm is even de dug-out uit geweest tijdens de korte warming-up . Waarschijnlijk zat de kraker tegen Des uit het kampioensjaar van 2017, waar brekebeen Tim Curry ons redde, nog vers in het geheugen.

Opstelling: Elke pot een bokje, Corona (60, Barry badpak), Hans, staan één op één, Sipaan, Vlijm, BVVPH (25, Wuoret), Pipo, pre-pre-assist, op zijn Hulsinkjes (60, Josty) en Lange (45, Dikke).

Onder het genot van een heerlijk zonnetje, begonnen we direct na het ontbijt, met 3 brama’s op de bank, onder leiding van iemand die zich voordeed als de scheidsrechter, aan de wedstrijd.

In de enerverende pot kwam ph al vrij snel op 0-1, een van richting veranderd schot van Remco vloog met wat geluk over de keeper. In het verloop van de eerste helft hadden we nog redelijk wat kansen waaronder Lange die vrij mocht inschieten van 10 meter. Des probeerde de eerste helft veelvuldig op te bouwen maar kwam nauwelijks over de middellijn. Na de thee kwam er wat meer strijd in de wedstrijd en vond de scheidsrechter het steeds moeilijker om een juiste beslissing te maken. De 0-2 viel na een uitstekende combinatie tussen Heerschop en Jelle waarbij uiteindelijk Heerschop met een prima pass pre-pre-Perik bereikte. Nadat de keeper eerste nog knap redde kon Dewi in de rebound vrij inkoppen. 2 gele kaarten later kreeg Des een vrije trap iets buiten de 16. Zoals gebruikelijk keek Wouter de bal keurig de kruising in. 1-2. De zichtbaar, van zijn fout, balende wouter revancheerde zich meer dan uitstekend door 2 perfecte assists te geven voor de 1-3 en 1-4. Hoe meer de wedstrijd vorderde en er weer 2 gele kaarten vielen deste slechter ging Des voetballen. Met als hoogtepunt de mispeer van de keeper. Hij trapte volledig mis op de lange bal van wouter waardoor Perik vrij naar de goal kon lopen 1-3. De 1-4 kwam van de voet van de ingevallen of aangekomen Torpedo. Onder luide aanmoedig van een teamgenoot:” rennen dikke” sprinte hij achter een uittrap van wouter aan. Op snelheid passeerde hij gemakkelijk 2 verdedigers en ronde keurig in de lange hoek af. Dit was ook de eindstand waardoor we vroeg in de middag aan het bier konden.

Komende 2 weekenden kunnen we genieten van een Carnavalsbreak waarna we op 7 maart thuis tegen de nr2, SportVereniging Zonder Wierdenaren voetballen

Uw verslaggever,

Pipo

 

Twan vertelde vorige week tegen Achilles al hoe hij in zijn nopjes was, dat hij, op zijn Hulsinkjes ging invallen. Na wat nachten oefenen met zijn daster, viel hij na maanden afwezigheid door een armbreuk, zowaar, op zijn Hulsinkjes in. Wat hij vergat is dat hij hierdoor ook kreupel het veld af liep na de wedstrijd en zelfs het avondje Preston moest missen. De ervaringsdeskundige Hulsink verkondigde na het avondje preston dat hij de vrouw ging laten zien wat hij bedoelt met: op zijn Hulsinkjes.

Na een uitgelekte tape van G. Gasthuis moest trainer coach koos ingrijpen. Op tape was te horen dat Gijs opzettelijk de sfeer verziekt. Met zijn manier van praten en gedrag, het gooien van glazen, gaf hij toe voor wrijving te zorgen op de sponsoravond. Dat dit uiteindelijk leidde tot een vroege aftocht van de trainer die avond maakte het extra pijnlijk. Trainer koach coos kon niet anders dan hem zaterdagochtend uit de selectie zetten. Wat de verdere consequenties zijn wordt snel bekend gemaakt.

Wouter aka elke pot een bokje is aan het onderhandelen met de knvb. Aangezien elke vrije bal er bij hem invliegt en hij met het tegenhouden van penalty’s meer succes heeft, hoopt hij op korte termijn: 3 vrije ballen is een penalty te introduceren. Hopelijk kan dit jeugdige talent dan eindelijk een keer de nul houden.

De 2-1 van Des was van grote schoonheid, de harde poeier, strak in de kruising was echter ook het enige schot op goal van Des de gehele wedstrijd. De bijnaam Syrische scherpschutter was daarom snel gekozen.

Na weken van sportieve malaise zorgde Joost eindelijk voor de eerste speelminuten in 2020 van een Brama. Na een lange en met name intensieve vakantie in Brazilië kwam hij topfit als invaller binnen de lijnen en brak hiermee het negatieve record van de Brama’s. Het jongste telg van de brama’s geniet nog van het Zwitserleven. En van de dokter kwam goed nieuws. Na een kraakbeenverwijderende operatie zal hij dit seizoen nog wel zijn bijdrage leveren.

Dat het er in de 2de helft een stuk steviger aan toe ging leidde met name bij de haghuisjes tot pijntjes. Beide werden met een knietje de wedstrijd uitgeschopt. Onze klaagspier vroeg zich daarom niet zoals gebruikelijk na het verslag, maar na de wedstrijd af: Why always? Bugs die gehavend uit de strijd kwam was na een schoonheidsslaapje weer helemaal de oude en had meer last van de mc Donalds die geen big Macs meer verkocht na een avondje preston.

Onze rookverslaafde, ik rook niet, alleen sigaartjes, kreeg het voor de wedstrijd wel heel benauwd. Tijdens de barre tocht naar Nijverdal kwam de een na de andere afmelding binnen. Snakkend naar adem keek hij angstig naar de presentielijst in de hoop dat hij niet in de basis hoefde. Na een geruststellend berichtje van Hans, die zich alleen afmeldde voor de rugby, en een sigaartje op het balkon was onze bouwvakker in spé weer helemaal de oude.

Back To Top