skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZA3 Blijkt Toch Menselijk Met Totale Offday

PHZA3 blijkt toch menselijk met totale offday

30-10-‘21
SDC ’12 2 – PH 3,

In aanloop naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag had het alle ingrediënten om er een waardeloos spektakel van te maken. Het regende, SDC had 1 hele goal voor en 17 tegen, we moesten uit, Bugs had em lekker geraakt én de muziekbox is nog steeds zoek. Gelukkig was Patrick daar om de boel in de kleedkamer een beetje op te vrolijken met zijn favoriete kreet ‘BRRRRRÉ’. Hij had alle energie van 2 weken zonder voetbal opgespaard en bewaard voor in de kleedkamer. Dit bleek echter een bevlieging van energie te zijn, want de energie op het veld was ver te zoeken bij iedereen.

Opstelling: Wouter Haarhuis, Mike Laarman(45’ Jelle Potijk), Thijs Brama(C) (69’ Joost Brama), Sjoerd Dijkstra, Rupen Sipaan(45’ Twan Haghuis), Remco Haghuis, Nick Wennink, Philip Tigrinate, Tom Jansen(35’ Bart Brama), Dewi Perik(45’ Rik Meijer), Patrick Hofland.

Na 5 minuten was het al duidelijk dat het een zware wedstrijd zou gaan worden, waarbij we vooral tegen onszelf aan het strijden waren. Niets ging goed, ballen over 5 meter kwamen niet over, zelfs niet bij de beste voetballer van PH. Integendeel, de beste voetballer van PH werd de slechtste voetballer van PH en de rest deed net zo leuk mee. Ondanks dat PH wel kansen kreeg, wilde het maar niet vlotten.
Totdat de rechtsback van SDC dacht, laat ik eens woest uithalen van 35 meter. De bal vloog vervolgens verrukkelijk via de paal in de kruising binnen. Wouter was gezien, 1-0.
Niet veel later gaf de scheids een pienaltie aan PH, toen Nick Wennink een drukkert kreeg bij een corner. De reeds ingevallen Bettus (voor de geblesseerd geschopte Tom) klaarde dit klusje feilloos met zijn 2e balcontact. Het stond zowaar 1-1. Dit was tevens de ruststand.
De scheidsrechter werd vandaag overigens beoordeeld om zijn status als scheidsrechter wat op te krikken. Ik ben bang dat meneer is gezakt, aangezien hij voor de rest weinig zag.

De 2e helft: Twan, Rik en Jelle kwamen binnen de lijnen voor Mike, Rupen en Dewi.
PH begon aardig met enkele kansen, waar het netje best een keer had mogen bollen. Het was helaas niet onze dag. Zo ook niet de dag van Sjoerd, want hij maakte vanuit een voorzet een prachtige treffer…. in het eigen doel. En zo kon SDC de 1e beste aanval wél benutten na vermeend buitenspel en heel veel geluk.
De fouten bleven zich vervolgens opstapelen, en wanneer je 1 op 1 gaat spelen achterin, gaat dat tot problemen leiden. Zo vielen de 3-1 en 4-1 vervolgens uit counters. Joost was in de 69e minuut nog in gevallen voor zijn broeder Thijs, om nog maar een hoogtepunt te noemen.
De scheids verloste ons 22 minuten later van deze ellende. Snel vergeten en richting het bier in ons Almelo.

Uw verslaggever,
Twan Haghuis

 

Wistjes en datjes:

  • ‘richting het bier in ons Almelo’ betekende voor de LPG’ers richting LekkerPaarGourmedde Halloween edition @ huize Little, om wat shoarmaatjes en meer naar binnen te schuiven (met dank aan Philip wederom). Het was weer één groot succes, met als geweldige mystery guest Marko ‘Longlijer’ De grote winnaar van de avond was Remco, die zich na een zware dag toch heeft herpakt en mogen bekronen met wat extra pilsjes en de LPG-bokaal. ‘Outfit van de avond’ ging unaniem naar Jelle, die rondliep met een homemade pompoen van 10kg en een zelf genaaid jasje.
  • Mede door Patrick die gezellig wat Limoncello en Underberg meenam, werd het een zeer dorstige avond. De Underberg is overigens een aanrader voor iedereen. Ze noemen het de nieuwe Flügel. Desalniettemin kregen we het de ochtend erop nogal zwaar te verduren zoals u hieronder kunt zien.

  • Het grote voetbalnieuws dat Koeman is ontslagen bij Barcelona, waarbij Xavi is aangesteld als nieuwe trainer, is jullie vast niet ontgaan. Wat jullie echter niet weten is dat Koeman bijna ‘Koosman’ werd. Onze trainerKoos werd gebeld of hij interesse had, hij was daarin vrij duidelijk: “Normaliter had ik er natuurlijk even netjes over nagedacht om vervolgens ‘nee’ te zeggen, maar wanneer je moet kiezen tussen ‘de Lange’ en Juuk de Long, is dat hetzelfde als bier voor cola inwisselenl.” Aldus een zeer gedecideerde Koos.
  • Gewaardeerd afwezige Bennie neemt z’n bijnaam de laatste weken wel erg letterlijk. Als we kijken naar de áánwezigen van de laatste tijd is dat in ieder geval Ben nie.
  • SDC kwam met enige bescherming opdraven. Het 1e vermoeden is natuurlijk vanwege heftige gebeurtenissen in ons Almelo, er kwam echter een andere reden aan het licht toen ons team in de ‘voetbal.nl’ app werd bekeken. Bij de ‘Aanwezigheid’ waren enkele mugshots te zien van onze spelers inclusief hun vergrijp. Hoe de app aan deze informatie kwam is vooralsnog onbekend, maar ondanks een prima verdediging bij het voorkomen in de rechtszaal, ontkwamen ze niet aan de befaamde mugshot.

  • Zoals bekend heeft onze aanvoerder een Tesla onder zijn kont. Twan voelt zich echter niet op zijn gemak in dit elektrische achtbaantje. Deze Tesla kan namelijk op commando scheetgeluiden maken in ieder gewenste hoek. Bij elke druk op de knop krijgt Twan hier de schuld van. Wanneer hij vervolgens zegt “deze stinkt niet”, wordt dit niet serieus genomen. Toch geeft hij de auto 5 reeten.
  • Even wat info over het jaarlijkse darttoernooi. De inschrijving voor het ‘PHirri QRirri’ toernooi is na een jaar absent te zijn geweest weer geopend!!! De schrijver van vandaag, beter bekend als ‘The Little Destroyer’, is er 1 om in de gaten te houden. Sjoerd ‘The Labelmaker’ Dijkstra die altijd goed is voor een verrassing, heeft de vorm nog niet helemaal te pakken. Dit kan echter komen doordat Jelle ‘De Vleestorpedo’ Potijk zijn dartbord sinds juni heeft geconfisqeerd. The Labelmaker overweegt om stappen te ondernemen, met als sanctie dat de Vleestorpedo zich niet meer zal kunnen plaatsen voor het toernooi. Hij krijgt een deadline van 2 weken.
  • Twan is onlangs gaan skydiven in Teuge met zijn vriendin. Het plan was om dit met o.a. Jelle te doen die erg van hoogtes houdt. We kregen echter bij het reserveren al direct te zien bij de ‘veelgestelde vragen’ dat Jelle niet mee mocht. Wegens de privacywet kan ik u niet mededelen om welke aanleiding het gaat..

  • Jelle heeft onlangs ook aangifte gedaan. Hij vraagt zich namelijk wekelijks af, bij het aantrekken van zijn wedstrijdshirt, of de shirts op een steeds hogere temperatuur worden gewassen. Sinds de aanschaf van de nieuwe shirts begint het steeds meer op een naveltruitje te lijken en ziet tot zijn eigen verbazing dat het hetzelfde XXXL shirt is. Jelle zijn commentaar was als volgt: “Ik heb een vermoeden van maatfixing. Ik moet wel zeggen ‘vermoeden’ want ik heb daar geen bewijs voor, maar hier moet iets aan gedaan worden”. De aangifte is momenteel in behandeling, we wachten gerust af. Het was in ieder geval Jan ny
Back To Top