skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZA3 Houdt Koers Naar Titel Aan

PHZA3 houdt koers naar titel aan

Zaterdag was het Hardenberg dat moest aantreden tegen de heerlijke mix van trainer Koos. De mix van redelijke spelers en beunhazen uiteraard. Een dag vóór deze wedstrijd schijnen trainer Koos, zijn assistent en de captain van het team nog een stukje te zijn gaan varen. Vooral om in alle rust te kunnen filosoferen over hoe er weer 3 punten kunnen worden binnen geharkt, het aankomende kampioensfeest en andere belangrijke zaken. Thijs vroeg zich onder andere af; ‘Waarom noemen ze mij captain, de gene die een schip bestuurt een kapitein, maar een machinist geen kapitrein?’ Hierop zou trainer Koos op zijn eigen fenomenale wijze hebben geantwoord: ‘Goeie vraag Thijs, maar als je je telefoon te lang in de zon laat liggen, noem jij het dan een I-föhn? Precies, we gaan drink’n’.
Dan de wedstrijddag; Sowieso een bijzondere dag. PHZA3 mocht op ZA3 Oktober deze pot spelen.  Dat voelt meteen goed! Tevens speelde voormalig beste voetballer van PH weer zijn 1e 45 minuten na 3 maanden geen bal te hebben aangeraakt. Hij gaf aan toch erg zenuwachtig te zijn; ‘Zeker met trainer Koos als leermeester. Het voelt alsof ik de nachtwacht moet gaan schilderen, terwijl Rembrandt op de bank zit’, aldus Bugs, die er overigens wel zin in had. Maar eerst moest HHC nog van de mat worden gespeeld.

Dit werd geprobeerd en uiteindelijk keurig gedaan met ‘De opstelling’:

Wouter, Ranu (45. Dijk), Jelle, Benny, Boog (75. Joost); Philip (ç), Vuller, Bugs (45. Dokter); Chef, Bettus, The Lord (45. Lange).

MOTM; Vuller

Het weer was prima, de sfeer was goed, alleen het veld was minder. Het leek een beetje alsof de ex-collega’s van de chef allerlei koeken en repen over het veld hadden gekruimeld. Wat droog. PH begon goed aan de wedstrijd met al snel een aardig schot van Bugs, maar zeilde net over. Dit bleek later ook 1 van de weinig ‘aardige’ ballen te zijn die hij ten toon stelde. Toch die zenuwen. Het droge veld bleek geen te groot obstakel te zijn om na ongeveer een kwartier op een 1-0 voorsprong te komen. Een afgesneden vrije bal vanaf links van Philip, werd op de 5 meter ijskoud binnen gevolleyd door de Chef. Ook de pre-pre-pre-pre assist was van de chef. Een lekkere start en iedereen was blij. Bij Jelle, Chef, Philip, Vuller en The Lord werd heerlijk over de kale bolletjes geaaid, waar er bij de rest lekker door elkaars volle haarbos werd gestreken om het doelpunt samen te vieren.
Het was PH dat het meeste balbezit had, maar dit resulteerde niet meteen in veel meer kansen. Ook HHC kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De iets oudere mannen dan de mix van Koos hadden zeker kwaliteit in het team. Na een half uur spelen werd de 1-1 binnen gekopt uit een corner. De speler in kwestie had even het gevoel mee te doen aan Expeditie Robinson. Alsof ie in alle rust onder een palmboom aan het wachten was tot er een kokosnoot op z’n hoofd viel. Zo vrij stond ie wel.
Na de 1-1- probeerde de mannen van Koos weer meer te drukken. Ik heb het nog steeds over de wedstrijd. We kwamen vaak dichtbij de goal, maar of de eindpass of de afronding was niet zuiver genoeg. Het scheelde niet veel of we gingen zelfs met een 1-2 achterstand de kleedkamer in. Waar iedereen dacht dat een voorzet van HHC van rechts in de goal vloog, had Benny al lang gezien dat deze over of naast zou gaan. ‘Laat maar, okeeeuj’ aldus Benny, maar het geluid dat volgde was ‘ping!’. De bal kon nog bijna werden binnen getikt in de rebound, maar ging net goed.

In de rust was de sfeer nog steeds goed. De verwachting was in ieder geval dat HHC langzaam vermoeid zou raken. Naast het feit dat ze maar 1 wissel hadden, begint op een bepaald moment toch de leeftijd te spelen. Daarnaast kon PH in de rust genieten van 2 heerlijke koelboxjes van Hertog Jan die op de brancard stonden te glunderen. Ze bewogen iets en er kwamen geluiden uit als ‘raak mij’, ‘ik wil in de slokdarm’ en ‘ik ben lekker koud’. In verband met het coronavirus, misschien heeft u er iets over gehoord in het nieuws, is de kantine namelijk dicht. Toch was PH voorzien van het één en ander, bedankt Daik. Er werden 3 wissels doorgevoerd, zie De Opstelling.

Toen de 2e helft van start ging was meteen duidelijk dat deze helft wat natter zou worden. Speler, maar vandaag toeschouwer, Jeroen (Tetter)hulsink , wilde zelfs met spijkbroek het veld in deze omstandigheden. Puur, omdat ie zo’n liefhebber van het spelletje is uiteraard. Dankzij het natte weer, was het voetballen iets lekkerder. De Atkinskruimels trokken namelijk langzaam in de grond. PH kwam vers uit de startblokken. Al snel kreeg Vuller op punt 16 in vrijheid de bal via een voorzet van Philip. Hij legde klaar en vuurde de bal heerlijk in de linker kruising. Daarna volgde snel bijna de 3-1 door een inzet van de Chef, maar de bal rolde net niet over de lijn. De Chef was het daar niet mee eens, maar toch wel.
Ook Lange en B probeerden het nog eens met harde schoten, maar net niet zuiver genoeg. Wederom was het HHC dat in de tegenstoot gevaarlijk bleef. Dit zorgde dan ook bijna voor een 2-2 stand halverwege de 2e helft. In de 75e minuut gebeurde er iets noemenswaardig. Boog die vandaag linksback speelde door afwezigheid van Juspan, kreeg te maken met kramp. 8 uur lang met een kwast heen en weer blijkt geen probleem, maar 90 minuten met de beentjes is dan net weer te gortig. Hierop volgend werd hij dan ook gewisseld na wel een goeie pot gespeeld te hebben. Onze reserve-aanvoerder en neefje van Tiki, kan z’n borst dus nat maken. Het was verder geen daverende 2e helft, maar uiteindelijk kon PH toch het slot op de deur gooien na een fraaie aanval met een assist van joost, die overigens goed inviel en eindstation wederom Vuller. 3-1! Het beste was er bij HHC inmiddels ook af. Beide ploegen probeerde af en toe nog iets, maar het werd minder spannend. Bettus kreeg nog wel een niet te missen kans, maar ‘de bal bleef hangen’. Hulsink gaf aan in een natte omgeving nooit last te hebben van ballen etc die blijven hangen. Wat moet je ermee? Vuller had onlangs ook last van een ‘hangendblijvende bal’ dus we gaan er vanuit dat ook B er volgende week 2 in prikt. Als laatst zou ik Benny nog willen noemen die zich in de 89e minuut nog onderscheidde door zijn verdedigende taken te blijven uitvoeren. Niet alleen van hem zelf, maar ook die van een ander. Terwijl hij 4 spelers van HHC afjaagde, riep ie tegelijkertijd, dat de Chef wel mocht blijven staan en naar de lucht kon blijven kijken zonder een man te dekken. Chef gaf aan verdedigend moe te zijn. Weer 3 punten!

Bedankt voor uw tijd en aandacht tot zover,

Bugs

 

Rebus

 

 

Wist-je-datjes

Zoals u heeft kunnen lezen was vandaag Juspan een opvallende afwezige. Het schijnt dat hij zich niet helemaal topfit voelde. In deze tijd ligt dat helaas wat gevoelig. Als u op google eens zoekt op ‘corona-virus’ dan vindt u wellicht wel waarom. Zoals een reserve-aanvoerder dat hoort te doen nam hij zijn verantwoordelijkheid en bleef thuis. Wat ons wel zorgen baart is het feit dat hij last zou hebben van een loopneus. Wie Juspan kent zal hier meteen van schrikken. Wellicht kan ik u alvast ontzorgen door te melden dat alle dijken 2 x zo sterk zijn gemaakt, alle sluizen dicht zijn en alle bruggen gerenoveerd zijn. Juspan heeft zelf nog het zekere voor het onzekere genomen.

Onze speler met het langste gezicht bevindt zich momenteel in een drukke periode. Naast dat ie werkt, inmiddels 2 kids heeft, schijnt hij nu ook druk te zijn met het vangen van muizen en ratten. Er is sprake van een heel nest in en rond z’n huis. Hij heeft onder andere een camera geïnstalleerd in zijn garage om te zien of zijn muizenval z’n werk doet. Laatst dacht de Lange zelfs dat hij een rat zag van bijna 2 meter. Dit bleek gelukkig Dewi te zijn die een bakkie kwam doen. Hieronder wel een foto met 1 van de slachtoffers na een lange sprint door de sloot voor z’n huis.

Er is de laatste tijd veel te doen om het televisieprogramma Love Island. Binnen het team zijn er 2 liefhebbers van het programma en dat zorgt soms voor mooie discussies. Doordat onze verslagen in heel NL bekend zijn, is ook het één en ander opgepikt door RTL Boulevard. Naar aanleiding hiervan heeft Luuk Ikink inmiddels een gesprek gehad met één van de liefhebbers, Jelle. Ze gaan spoedig starten met een nieuw seizoen waarin verrassende gezichten te zien zijn! Zelfs de nieuwe vlam van Jurre wil testen of ‘het’ allemaal wel echt is. Ook zij vindt het erg toevallig dat hij wil settelen nu Tinder een onderhoudsperiode heeft.

 

 

Vóór de wedstrijd leek het alsof er al stiekem een blessure werd gefaked. Het was de Chef die vroeg naar blarenpleisters in de team-app. Uiteindelijk heeft hij de volle 90 op het veld gestaan. Na wat research blijkt dat de pleisters in 1e instantie voor zijn vlam Gino zijn. Hieronder een foto van de blaar. De chef schijnt zelf een rare plek of blaar boven op zijn hoofd te hebben.

 

 

Ondanks dat PH ZA3 weer loopt als een trein en draait als een wasmachine, gaan er toch bepaalde  geruchten rond. Deze geruchten houden al een paar weken stand en gaan over de positie van trainer Koos als trainer van het door hem gesmeden team. Hij is er zelf erg rustig onder. Ook zaterdag op de bank is er van zenuwen of druk geen sprake en was volledig gefocust op de wedstrijd. Ook toen 1 van de wissels riep dat de tegenstander ook wel aardig kon ballen, was Koos duidelijk zoals alleen hij dat kan.; ‘Hoezo aardig ballen? We staan toch voor? Inderdaad, rete slecht dus die lui’. Verder doen de berichten die in de kranten staan hem niks. ‘Ik gebruik die onzin lekker voor de openhaard, zeker met dit tyfusweer’.

 

 

Doordat de veel besproken trainer het weer zo heerlijk aan het draaien heeft is het woord ‘kampioenfeest’ al snel weer gevallen. Hierbij werd gerefereerd naar het kampioensfeest dat afgelopen juni werd gevierd in de paardenbak van onze captain en zijn lieftallige vrouw. Zij is overigens geen Trump supporter . Door het corona-virus werd het seizoen voortijdig afgebroken en werd PHZA3 niet officieel als kampioen bekroond.  Toch konden we dankzij de heer en mevrouw Brama een geweldig feest vieren waarin we ons ook nog eens goed aan de corona-maatregelen konden houden. Een herhaling hiervan zou erg wenselijk zijn! Dit keer zal overigens gevraagd worden aan Little en zijn vriendin om dit te organiseren. Het schijnt dat zij 1 feest kunnen transformeren naar 7 feesten. Laat ons team nou net niet vies zijn van een feestje meer of meer.

 

Benny was vorige week de ongelukkige in de loting. Doordat hij werd uitgeloot hoefde hij z’n voetbaltas niet mee te nemen. Hij KOOS er zelfs voor helemaal niet te komen en een dagje uit te gaan. Hij ging met z’n gezin naar MonkeyTown. Hij vond het geweldig, maar miste toch het echte contact met de apen. Daardoor KOOS hij er zondag voor om naar de apenheul te gaan en gebruik te maken van een nieuwe service die zij bieden. De service biedt je een dag leven tussen de apen. Het apenpak zit bij de prijs is. Hieronder een foto van de plezier die Benny heeft gehad zondag.

 

Tom Jansen, beter bekend als The Lord is na de wedstrijd zijn sleutels verloren. Oh nee, toch niet.

Back To Top