skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHza3 Met 1 Been Op De Platte Wagen

PHza3 met 1 been op de platte wagen

Zaterdag bleken de mannen van Koos een maatje te groot voor Bruchterveld 2 (voetballend gezien ook). PHza3 was mild met een 4-0 zege als resultaat.

In de aanloop naar deze wedstrijd moest er nog wel een behoorlijke knoop worden doorgehakt. Met 17 ‘fitte spelers’ had trainerKoos 1 speler te veel. Vrijdagavond werd Bennie uitgeloot voor deze wedstrijd, later hierover meer.

In de voorbereiding op zaterdag werd tot ieders verbazing volop getraind. Liefst 12 mensen probeerden een balletje te trappen. Dit kon ook te maken hebben met de geplande oefenwedstrijd tegen ON 4 door nieuwkomer Nick, die helaas niet doorging. Bedankt daarvoor nog vuller (eiern)! Vooral de aanwezigheid van de Lange was opvallend. Dit resulteerde in een basisplaats, hij beschaamde het vertrouwen van trainerKoos niet en werd tot man of the match gekroond.

 

De opstelling: Wutru; Potijk Entertainment (45. Vliet), Dokter, Daik, Juspan; Little (70. Jozef), Vuller, Hiv (30. Pipo); Periek (45.Bettuss), Lange, Sjaaltje (65. Boog)

Onder leiding van scheidsrechter Tafas werd de wedstrijd om 14:45 afgetrapt in Almelo.

Bruchterveld startte in een 4-4-2 opstelling en probeerde hiermee verwarring te zaaien bij PH. Maar het ervaren en kalende keurkorps van trainerKoos had volledige controle over de wedstrijd. Zo berucht was de tegenstander dus niet. Na een paar kansen voor PH die vakkundig om zeep werden geholpen, kreeg Dewi een goedkope penalty. Perik stond achter de bal en schoot feilloos binnen. Op deze manier maakte hij dus eigenlijk een assist en goal in 1. Gijs moest na 30 minuten het veld ruimen voor Pipo in verband met een hamlap-blessure. Het werd 2-0 door de Lange die zich als een visstick in het water voelde als centrale spits. Vlak voor rust was er nog een enorme mogelijkheid voor Perik om de wedstrijd al heel vroeg op slot te gooien. Oog in oog met de keeper van Bruchterveld faalde de goaltjesdief.

Rust en Koos zag dat het goed was.

Twee nieuwe spelers aan het begin van de tweede helft. Bart kwam voor Dewi en Jelle die een moeilijke week achter de rug had met de terugkeer van Raymond van Barneveld werd vervangen door Vlijmen.

Het spelbeeld veranderde niet. PH was de betere en drukte dat al gauw uit in een doelpunt, 3-0. Patrick scoorde op prachtige wijze van buiten de 16 met een schot uit de pass. Even later  het feest helemaal compleet toen aanvoerder Thijs verdwaald in de 16 van de tegenpartij opdook, 4-0. Er waren nog talloze mogelijkheden om de score op te schroeven via Bart, Patrick en Joost. Bruchterveld vond het allemaal wel best en wilde liever niet tegen een te grote uitslag aanlopen,PH dacht al aan de kantine. Einduitslag: 4:0

 

De derde helft was meer dan solide, de dreuge pepernoten werden goed weggespoeld met bier.

Via deze weg wil ik Bruchterveld nog heel veel succes wensen in hun strijd tegen degradatie.

Sjoerd Dijkstra

In het kort.

  • Bake de burgemeester van de Harbrinkhoek heeft een kavel gekocht in de Harbrinkhoek. In de wandelgangen wordt al gesproken over vriendjespolitiek.
  • Afgelopen zaterdag was de 4e verjaardag van de vriendin van Twan, gefeliciteerd!
  • Juspan verloor na de training met latje schieten en moest 2 kannetjes bier trakteren.
  • Patrick was ziedend dat hij maar 9 van zijn 11 bestelde loempia’s thuis aantrof. Het mysterie is opgelost. Zondag bleken de 2 verloren loempia’s nog in zijn auto te liggen.
  • FC Heerschop het speedsoccerteam met een hoog PHza3 gehalte won zijn eerste competitiewedstrijd tegen Hangover 96.

Rebus

 

Wistjes en datjes

Heerschop was afwezig afgelopen zaterdag. Hij is woensdag vader geworden van Mare. Opa senior stond uiteraard wel 5 minuten langs de lijn, inclusief rode sjaal. Hij gaat in het vervolg door het leven als senior, senior. Skup gefeliciteerd!

Alle ogen waren in de kantine opeens gericht op het vrouwelijk schoon dat in de verlenging van de derde helft wulps binnen kwam lopen. Vooral Fred was zwaar onder de indruk van Jelle’s aan de haak slaging. Zijn mond viel open en bazelde meerdere malen ‘tering jantje, teeeering jantje’. Het zou kunnen dat Fred het niet meer heel erg scherp had en door de alcohol een beetje jachterig was geworden. Zijn volgende woorden waren namelijk: ‘iets met mannen met lelijke vrouwen.’

Laten we hopen dat Fred zijn handen in de kantine kan thuishouden, een me2 ligt nou eenmaal snel op de loer.

Opvallende toeschouwer was Jurre. Hij nam plaats op zijn vertrouwde plekje op de bank. Jurre was lang niet aanwezig omdat hij door het RIVM ingehuurd werd voor contactonderzoek met vrouwelijk schoon en onschoon. Doordat tinder technisch onderhoud had, kon hij een bezoekje brengen aan zijn vrienden van PH.

 

TrainerKoos had afgelopen zaterdag de beschikking over 17 spelers, een ongekend hoog aantal. Dit is 1 meer dan het toegestane aantal en dat betekende dat er voor de 2de keer dit seizoen geloot moest worden. Jelle entertainment wilde dit graag organiseren en zo geschiedde. Jelle regelde een omgekeerde uitloting, in de vorm van een bingo spel en het inloten van spelers die wel mee mochten doen (denk maar na). Vrijdagavond om 19:30 was er een liveloting op de facebookpagina van PHza3. Bennie was de ongelukkig, maar maakte van de nood een deugd en ging met zijn vrouw een dagje naar Monkey town.

 

Wouter Haarhuis heeft een groot probleem met het behouden van de 0. De Lange uitte een aantal weken geleden al zijn zorgen over de Benjamin(s) van de groep. Wouter is in training gegaan bij de geroutineerde ex-keeper. De eerste keepersclinic had het thema: ‘hoe dichter bij de nul’. Wutru deed er alles aan om zijn mentor afgelopen zaterdag trots te maken. Het is alleen af te vragen of hij het thema van de clinic wel helemaal begreep. Het thema van de volgende keepersclinic is ‘een zachte landing’. Hofland liet weten dat ‘latje tik’ en ‘neem eens een kijkje in het doel van de tegenpartij’ ook nog als onderwerpen worden behandeld.

We blijven in deze rubriek bij Patrick, toch wel de persoon waar het meeste om te doen was. Hij was zelfs aanwezig bij de training afgelopen donderdag en dat was op en rondom PH ook duidelijk te horen. Toch gaat het niet helemaal lekker met de lichtvoetige aanvaller van PHza3. Sinds het eten van de beroemde ketjap balletjes van Bierveld (teamgenoot red.) in Heeg, heeft zijn maag het wel redelijk zwaar te verduren. Frappant want je zou niet verwachten dat een man met zijn gezonde levensstijl last van brandend maagzuur kan krijgen. Na het bellen naar de huisarts moest hij een poepje inleveren voor nader onderzoek. We zijn allemaal benieuwd wat er gevonden wordt tussen de Macdonalds- loempia-, satésaus- en alcoholresten. We wachten in spanning af.

Eric el Tigre liet afgelopen donderdag weten de trotse eigenaar te zijn geworden van een cabrio. De man met een grote voorliefde voor Hilfiger en het kweken van vrouwen probeert op deze manier zijn wilde haren niet te verliezen. Wellicht dat Vliet mee kan liften in de bolide van Eric. Afgelopen zaterdag was de scout van Ajax nog betrokken bij een ongeval met een hond. Een ooggetuige vertelde dat Vliet hier niks aan kon doen, waarop hij antwoordde: ‘Ja anders had ik dat beest niet aangereden’.

Stefan van Vlijmen, vader van de scout van Ajax en van de Man of the Match bij PH1 (niet dezelfde zoon trouwens) afgelopen zaterdag, schoot nog enkele actie-foto’s.

Back To Top