skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZa3 Met Ander Gezicht, Gaat Hard Onderuit

PHZa3 met ander gezicht, gaat hard onderuit

Een zacht weertje met hier en daar wat zon zorgde voor zin en flink wat vertrouwen om een lekkere pot voetbal op de mat te leggen. Zeker na de goeie wedstrijd van vorige week van Za3 tegen de koploper zou het toch haast niet mis kunnen gaan? Het gevoel dat DOS 4 vandaag rijp was voor de slachtbank overheerste.

Een heerlijke pot voetbal om te kijken. Veel goals, hakjes, veel lopende mensen, driehoekjes, wereldreddingen, ballen op de lat, kort gezegd prachtig. Bij deze feliciteren wij PH ZA4 dan ook met hun dik verdiende overwinning.

Nu was het tijd voor PHZA3 om richting Vriezeveen te vertrekken. Dit bleek meteen al lastig, want er waren niet genoeg auto’s. Nja er waren wel genoeg auto’s. In 2022 waren er al 8,8 miljoen personenauto’s in NL, maar PHZa3 had er op moment van vertrek 1 te weinig om iedereen in Vriezeveen te krijgen. Waar vooral Vuller zijn beklag deed bij Trainer, kreeg hij meteen de wind (de wind die trainer normaal in de rug heeft als ie fietst) van voren. Vuller was nl op zijn elektrische fiets en kon prima met het apparaat naar Vriezeveen toe fietsen. Dit was de sterspeleer te min waardoor uiteindelijk Joost zich opofferde om zijn Braziliaanse carnavalswagen aan te trappen. Zo gezegd, zo gedaan en pleite.

Éénmaal aangekomen bij DOS begon de dag goed voor in ieder geval trainer en 2 van zijn geblesseerde pupillen, Bettus en Bugs. Het bleek namelijk dan ze Leffe Blond op de tap hadden. Doordat Trainer vooral gefocust de wedstrijd in wilde gaan bestelde hij wel eerst 3 Laffe Blond, ofwel 0.0, maar dit hadden ze niet. Ook de Leffe Blond had geen schijn van kans tegen de 3 lekkere drinkertjes.

Iets later dan gepland stonden beide teams uiteindelijk klaar om een daverende streekderby te tonen op een beroerd veld. Ook Thijs, onze aanvoerder was niet van het veld gediend. He’d rather have a legshot. Trainer begon met de volgende opstelling:

Wouter; Juspan (65. Gijs), Heerschop (45. Dijk), Hans, Jelle; Little, Vuller, Dokter (45. Quix); Boog (70. Bossen) G, Philip, Gijs (45. Chef).

Waar uw schrijver van deze wedstrijd het normaal moeilijk vindt om een wedstrijdverslag kort te houden, kon dit wel eens, zeker voor hem goed te doen te zijn in dit geval. We begonnen de wedstrijd zoals wel vaker dit seizoen, niet best. In de 1e minuut kregen we de eerste goal al om de oren. Door een aangemeten voorzet van links kon een speler van DOS vrij inkoppen en deed dat fraai. Wouter zat met z’n gedachten al bij de pannenkoeken van mama die hij die avond kon verwachten. In de 10e minuut was DOS wederom gevaarlijk met het hoofd en er ketste alweer een bal op de lat. Ook nu kwam de voorzet van links. Dat mogen we wel bijzonder noemen want Jelle stond daar op de back, ook wel de Cancelo van de schelf genoemd. Waar PH nog niet voor gevaar kon zorgen was het DOS dat in de 25e minuut weer gevaarlijk doorbrak. De speler van DOS kapte onze verdediging lekker uit en ronde beheerst af. Het schijnt dat Hans zijn hoveniersklussen die maandag op de planning stonden heeft afgezegd en nog steeds aan het zoeken is bij DOS. PH kon in de 1e helft slechts enkele speldenprikjes uitdelen waardoor we met 2-0 de rust in gingen.

Waar Trainer in de rust niet wisselde, want hij nam wederom een Leffe Blond, zorgde Joost voor wat verschuivingen binnen het elftal. Het doel was uiteraard om de score op z’n minst recht te trekken.

De omzettingen leken in de eerste 10 minuten van de 2e helft wel daadwerkelijk zoden aan de dijk te zetten. We speelden meer op de helft van DOS en er werd een paar keer op goal geschoten. Dit resulteerde helaas nog niet in een treffer. Kort hierna vielen we helaas terug in het spelbeeld van de 1e helft. We hadden moeite met het veld e niks lukte. DOS zat er continu kort op waardoor ze het ons erg moeilijk maakte om lekker te gaan voetballen. We kregen eigenlijk geen enkele mogelijkheid om lekker vrijwillig te scoren. Ook Quix niet die dat volgens Hans op de training wel regelmatig deed. Een vereniging moeten het overigens hebben van vrijwilligers. Het zat DOS verder de wedstrijd ook wat mee en dat zorgde ervoor dat PH een onmogelijke opgave had vandaag. Het leukste was denk ik dat Vuller, die een bekende is bij DOS, van ellende een keer naar de grond ging en het één en ander mompelde. Als een vis op het droge dat aan het lullen was. Je hoorde ze roepen vanuit de Dug-out van DOS: ‘Hej! Vuller lijkt wel een Babbeljauw’ Na een half uur spelen viel de 3-0 door een mooi uitgespeelde aanval. 10 minuten later werd ook nog de 4-0 binnen gewerkt, dit keer door een mooie assist van Lit. Gelukkig klonk na 88 minuten het laatste fluitsignaal.
PH was blij dat het erop zat. Trainer werd gevraagd om een reactie; ‘Sometimes you hit the twenty and sometimes you don’t’ onder het genot van een Leffe Blond. Daar voegde hij aan toe ‘Het kampioenschap lijkt nu ver weg. Maar ik moet wel eens naar plekken op de fiets waarvan ik ook denk, poah dat is wel een eind. En toch ben ik er dan vaak in een paar minuten al, dus je Wade het niet.’

 

 

WistjeDatjes

De trouwe volgers van PH ZA3 is het vast opgevallen dat eerder Joost en nu ook onze captain, Thijs, structureel minder minuten maakt dit seizoen, althans in de wedstrijden. Na wat pijntjes te hebben gehad dit seizoen loopt zijn conditie nog wat achter. Hij gaf aan samen met zijn broertje Joost thuis hard aan het trainen te zijn om zo snel mogelijk het balverlies van Vuller en Little weer te kunnen opvangen. Hierbij maakt hij graag gebruik van de paardenbak thuis en soms zelfs van 1 van de mooie paarden van zijn lieftallige vrouw.

Het valt steeds meer op dat Jelle met de tijd vaker uitnodigingen afslaat om lekker wat biertjes te drinken. Het lijkt erop dat ie langzaam volwassen wordt. Het feit dat hij vanaf April gaat samen wonen met zijn grote liefde Mau bekrachtigt dit. Hij is onlangs dan ook vaak gesignaleerd in de vijver in Tuindorp in Hengelo. Hij schijnt naarstig opzoek te zijn naar een mooi stek om te vissen straks met zijn 2 bonuskinderen.

 

Het is algemeen bekend dat de beste klager van PH, Twan/Lit/Mas, elke dag zijn leven op het spel zet om naar zijn werk te gaan. Naast het feit dat ie elke dag over de meest gevaarlijke weg van NL moet (N36), doe hij dit in een auto waarvan de laatste dagen wel geteld zijn. Een mooi bakkie maar als je zelf het dak op je hoofd moet dragen, wordt het tijd voor een nieuwe. Dit is na lang zoeken eindelijk gelukt. Zoals hij zelf aangeeft; ‘Het is echt een goeie deal. Er zit cruise control op, apple airplay en de banden zijn full-season die met gemak grote gladde heuvels overwinnen’. Lit liet daarom ook vol trots een foto zien van zijn nieuwe prelude.

 

Nu we het toch over gladde heuvels hebben. Een speler die al een tijdje buiten beeld is, Jeroen ‘De TetterHuls’ Hulsink schijnt gladde heuvels ook graag en makkelijk te overwinnen. Ik benoem hem toch nog een keer, omdat hij een groot legende van het team blijft. We hopen daarom dat ie door deze shout-out snel weer van zich laat horen.

 

 

 

Één van de vele opvallende afwezigen zaterdag was Tom, beter bekend als The Lord.
Tom en zijn vrouw hebben mooie plannen om te verbouwen (de woning dan he). Zij hebben zaterdag lekker de tijd genomen om eens rond te gaan kijken naar een nieuwe badkamer/toilet. Op het moment dat Tom en zijn vrouw net een mooi toilet aan het testen waren werd hij gebeld door Trainer. Helaas is het duidelijk dat hij Trainer niet serieus neemt. ‘The Lord kan de komende 8 zaterdagen ook mooi naar de Ikea of een wc-boer, minuten spelen zijn vanaf nu een uitzondering voor Tom’ aldus de Trainer verontwaardigd.

Een andere opvallende afwezig was De Lange. De Langste van het team, met het langste gezicht was weer eens het langst afwezig afgelopen weekend. Zijn wanderlust deed hem wederom de das om. Hij was al een tijd niet weg geweest en was weer toe aan een nieuw avontuur samen met zijn familie. De Lange zei daar zelf het volgende over: ‘Na mijn vorige roadtrip naar Aalden, kon de volgende reis natuurlijk niet uitblijven want ik zeg altijd maar: De wereld is als een boek en degene die niet reist lees slecht een pagina. Met deze zin in mijn hoofd boekte ik de volgende reis richting Emmen! ‘. Zijn boek van de vorige reis is inmiddels een groot succes. ‘2 kannetjes van mij de volgende wedstrijd’ met Hans Hofland senior en Erwin ‘stamppot’ Jonguh lachend op de achtergrond.

Op het belangrijkste moment van de dag hadden we helaas nog een opvallende afwezige. Wederom was Mike, ook wel bekend als Skup, in geen velden te bekennen in de 3e helft. Ook schijnt ie steeds vaker verjaardagen te laten schieten en langzaam wordt er geroddeld over wat er toch aan de hand zou kunnen zijn. Meeste realistische verhaal in de wandelgangen is nog steeds dat de ketting te sterk is voor de betonscharen die van Buuren tot op heden aanbiedt. Hopelijk tot gauw Skup in de 3e helft!

Tijdens de 3e helft afgelopen zaterdag werden we wederom verwend door een optreden van Pigge. De sfeer in de kantine was helaas niet zoals gehoopt. Het optreden was gepland om de 1e editie van Hollandse Avond bij PH op 1 april te promoten. Om toch de sfeer erin te krijgen werd Juspan gevraagd om zijn liedje te doen. Tot iedereens grote verrassing deed hij dit samen met zijn idool en oom. Wat hebben we genoten!

Oneliner van de maand:  Aj d’r bint, dan ben je er op dat moment wa

Dank voor uw aandacht, Bugs, ook wel bekend als de beste voetballer van PH. Sinds zijn afwezigheid pakte PH ZA3 8 punten uit 8 wedstrijden. Toeval? Ik beloof u dat ik mijn best doe om snel weer fit te worden, maar waarschijnlijk moet u wachten tot volgend seizoen.

Back To Top