Zabugs

PHza3 morele winnaar van niet gespeelde wedstrijd

Dit verslag is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Zaterdag 7 april had alle ingrediënten om een geweldige voetbaldag te worden. Heerlijke weertje, rete slechte tegenstander en een scala van spelers die trainer Koos wissel kon zetten. Een paar opvallende aanwezigen in de selectie van PHza3: Marko Saric weer terug in de selectie na een slepende rugblessure. Tim Curry Jonker en held van het team sloot na zijn eigen wedstrijd (degradatiekraker tegen Diepenveen) bij de selectie aan, dit betekende dat we geen pak melk in de goal hadden staan. Koos van Duiven is ontevreden over het vertoonde spel in 2018 en dacht een manier te hebben om het spel te verbeteren en zette zichzelf op het wedstrijdformulier. Bart en Remco, spelers die dit seizoen nog weinig hebben gespeeld zouden in actie gehen.

De meeste spelers waren al bijna richting PH toen bekend werd dat de herders uit Deventer voor de 2de keer dit seizoen verstek lieten gaan. De mannen van trainer van Duiven waren zichtbaar teleurgesteld en zelfs Twan mas Haghuis baalde dat hij niet kon voetballen. Het was afgelopen zaterdag nationale open huizen dag, het zou kunnen dat de spelers van Helios dit aan het vieren waren, aangezien zij deze tactiek op voetbalgebied graag hanteren. Aan alle spelers van Helios 2: hopelijk krijgen jullie de griep, rotjongs!

  1. Duiven riep uiteraard zijn mannen bijeen om bourgondisch op het dakterras een drankje te nuttigen.

Vermoedelijke opstelling:

Tim Jonker;  Marko Saric, Rik Meijer, Sjoerd Dijkstra (70. Rupen Sipaan) Mike Laarman, Tim van Vlijmen (45. Bart Brama) , Twan Haghuis, Remco Haghuis, Joost Brama (c), Philip Tigrinate en Patrick Hofland (90. Van Duiven)

Vermoedelijk wedstrijdverloop:  

PHza3 gaat voortvarend de warming up in. Hoge ballen worden afgevuurd door menig speler.

Hans bekend om zijn robuuste schot zou het hoogste schieten. Twan zou een opmerking maken over het warme weer (dit is niet te doen of iets dergelijks). Daarna wordt de tegenstander belachelijk gemaakt (die middenvelder lijkt op die zanger van di-rect, die lui zijn echt ongekend slecht, wat een vetpomp is die linksback). Rupen Sipaan moet plaats nemen op de bank, want hij had getraind afgelopen donderdag.

De wedstrijd begint en PH neemt hoogst waarschijnlijk het initiatief met aanvallend voetbal. Curry realiseert zich dat hij geen reet te doen krijgt en dat hij beter op het terras had kunnen zitten. Het wordt al snel 3-0 met doelpuntenmakers Philip, lange en Joost. In de rust ontstaat er een discussie over wie wissel mag staan. Twan biedt aan om wissel te gaan staan, dit alleen om te horen dat hij moet blijven voetballen en onmisbaar is. Uiteindelijk wordt Tim van Vlijmen gewisseld aangezien hij  last heeft van z’n rug. Hans zou waarschijnlijk nog een Hansiaanse uitspraak hebben gedaan (zoiets als: Wie niet bijlt hoeft niet te hakken, maar wel zagen).  Vlak na rust maken we snel 4- en 5-0  daarna gaat het allemaal wat minder. Lange probeert vanaf alle standen te schieten en maakt nog meer kabaal dan hij in de eerste helft maakte. Bugs gaat enkele acties aan als laatste man en dit maakt Dijk boos want hij is een onredelijke man als hij voetbalt. We lopen uiteindelijk nog uit naar 7-0 en Koos maakt zijn enige minuten van het seizoen. Daarna weet iedereen weer waarom hij maar 1 keer meedoet in het seizoen.

Uw verslaggever voor deze week,

Sjoerd Dijkstra

PHza3 weetjes

Niek ten Hooven vriend van het team behartigt sinds vorige week de belangen van PHza3 in een grote deal met een nog nader te noemen partij. Om wat voor deal het ging wilde trainer v. Duiven nog niet vertellen. ‘Ik denk dat beide partijen hier beter van kunnen worden. De ene partij krijgt de lusten van de goudgele kleur en de andere partij de medaille van de goudgele kleur. Laten wij nou net die ene partij zijn`. NTH krijgt hoogst waarschijnlijk ook weer de functie toegespeeld met een eventuele deal tussen PHza3 en PHza5.

Golden boy Twan Haghuis gaf in een interview aan dat hij zich spiegelde aan Gustaafson, verdedigend kijkt hij graag naar Gustaafi van Arsenal. Toch blijft zijn grote voorbeeld keeper Lam prou.

De slechte prestaties in het jaar 2018 hebben ervoor gezorgd dat supporters in grote getale met witte zakjes naar trainer Van Duiven aan het zwaaien zijn. Koos snapt deze actie niet. ‘Ik ben helemaal niet verkouden’. Toch was hij tevreden met de supporters. Zakdoekjes kan ik ook wel voor andere gelegenheden gebruiken. Via deze weg wilde hij alle supporters bedanken.

Een speler binnen de selectie van PHza3 die graag anoniem wil blijven constateerde dat Bettuss wel heel veel wedstrijden door blessureleed mist. De anonieme toch iets wat zwaarlijvige speler vroeg zich af hoe een fysiotherapeut zo slecht in het verzorgen van z’n eigen lichaam is, terwijl hij anderen moet behandelen en adviseren.  De corpulente man eindigde z’n relaas met: ‘Bart is als een kok die geen ei kan bakken, een schoenmaker die geen veter kan strikken, als een spits die niet kan scoren. Aldus de man die van vies en lekker eten houdt. En hij drinkt graag een drankje meer of meer.

Twan Haghuis krijgt eind april de sleutel van z’n eigen bordeel. In de wandelgangen gaat het gerucht dat het bordeel Twani Twani gaat heten. Het schijnt dat de Lange ‘hoofd’ personeelszaken wordt. De Lange wist te vertellen dat goed personeel lastig te vinden is in deze branche. ‘In het heetst van de strijd wil er nog wel eens wat misgaan, daar moeten deze mensen getraind op zijn’.

Ook was er een primeur, café Hans ging na enkele jaren van dichtheid weer ‘los’. Iedereen was uitgenodigd, je moest alleen een stoffer en blik meenemen. Marko Saric die de oproep van Koos van Duiven had genegeerd en niet aanwezig was op het zonovergoten dakterras meldde zich ook aan. Maar de uren vlogen voorbij en uiteindelijke deed hij een sjaak afhaakje, hij was in slaap gevallen. Saric gaf als commentaar: ‘Ik heb te veel van het moment genoten en geleefd als een zigeuner’.

Patrick Hofland is sinds een maandje de gelukkige eigenaar van een Senseo apparaat. Echter begaf deze het en kon hij niet langer genieten van zijn lievelingsdrankje. De man met het bovengemiddeld lange gezicht ging naar de Media Markt om verhaal te halen. De werknemer van Media Markt vertelde dat hij 4 weken moest wachten op de reparatie van zijn Senseo apparaat. Woedend was lange! Scheldend en tierend reed hij met een noodvaart naar huis, kroop achter zijn computer en schreef een slechte recensie. Dat zou ze leren!

De oplettende lezer zou zich vast verbazen over het feit dat Jelle Potijk nog niet (direct) is voorgekomen in dit verslag De bonkige vleugelspeler was een weekendje gamen. De verbazing was groot bij de selectie dat deze toch iets wat omvangrijke man liever een potje ging gamen dan een potje voetballen. Wat de welgedane man precies voor spelletjes met 8 man in een huisje heeft gespeeld wilde hij niet vertellen. U kan wellicht zelf wel invullen wat voor spelletjes dat waren.

Bij deze willen wij Jurriaan graag feliciteren met zijn nieuwe baan bij een bekend Almelo’s schoonmaakbedrijf. Wat zijn precieze functie is weten wij – maar ook de fervent temptation watcher zelf vermoedelijk niet. Toen hij hoorde dat hij de mogelijkheid kreeg om met een schoonmaakster in de bezemkast te kunnen belanden was hij waarschijnlijk al overgehaald (die ouwe jachtvalk haha..). Toen dit nieuws bij asiTOM terecht kwam was hij met stomheid geslagen. Tom Jansen wist niet dat je voor schoonmaken ook betaald kon krijgen. In de toekomst wil hij graag van zijn hobby zijn werk maken en hoopt dat onze jachtvalk een balletje kan opgooien bij zijn nieuwe werkgever.