skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHza3 Naar Finale Beker!

PHza3 naar finale beker!

Afgelopen zaterdag stond de halve finale van de beker op het programma. Tegenstander was Vogido 2 uit Enschede, een ploeg uit de 5e klasse 23. De blauw-zwarten hadden al twee keer een penaltyserie met 5-4 gewonnen, en is voor PH ook geen onbekende. 19 januari 2019 wonnen zij bij/van PH en knikkerden zo ZA4 uit het bekertoernooi. De taak voor ZA3 was om de eer van PH te herstellen en zo een ticket voor de bekerfinale te bemachtigen.

Door een administratieve fout van Joost mocht Patrick zich op het laatste moment toch nog bij de 13 overige spelers voegen. Gastspelers Vroom en Brunch deden nog wat tactische mededelingen over Vogido 2 voordat we naar het inmiddels teruggekeerde Enschede vertrokken. De conclusie was overigens niet verassend, dat ze er niet heel veel van konden.

Joost vertelde rond 13:20 in kleedkamer 12 welke 11 spelers in de basis stonden, tot ieders verbazing kregen Ranu en Rupen basisplekken, kreeg Tim de rechtsbuiten positie, moest Jelle als libero fungeren en zette hij naast Twan en Rik, zelfs Wouter op de bank. Waarschijnlijk had Joost voor de autorit naar Enschede iets opgevangen van de tactische analyses van Vroom en Brunch.

Opstelling: Vroom, Ranu (45. Rik), Jelle, Bennie HSMI, Rupen, Remco, S.(P)-Brunch, Thijs (C)(45. Twan), Tim, Patrick, Dewi.

Niet ingevallen bankzitter(s): Wouter.

Onder leiding van de heer Moeken werd er om 13:30 afgetrapt aan de Tegelerweg 66 op het fantastisch slechte kunstgrasveld wat doordeweeks gebruikt wordt als snelweg voor bulldozers.

Na een vrij redelijk begin was de stand na 12 minuten al 0-2 voor PH. Periek scoorde de 0-1 op aangeven van Lange en de 0-2 kwam op naam van Stefan P.Brunch, die er zo voor zorgde dat hij een dag voor zijn jaarlijkse feest-twee-daagse al kon feestvieren.

Tot de rust gebeurde er niet veel meer op de helft van de tegenstander, echter dachten Bennie en Jelle dat ze onze backs maar moesten gaan ondersteunen, en vergaten zo af en toe dat de snelste weg naar de goal rechtdoor is. Dit zorgde voor een nogal onrustige situatie voor onze goal, en het was dan ook vrij opmerkelijk dat Veugideau niet profiteerde.

Om een vergelijkbaar voorbeeld te geven, het was alsof je Jelle en Appe een tegoedbon van een cafetaria zou geven en dat ze vervolgens een salade kiezen. Nog voor de rust profiteerde Veugideau en maakte de 1-2. Om op het eerder genoemde voorbeeld terug te komen, uw weet wat hier is gebeurd.

Met deze aansluitingstreffer sloeg de vonk ook over op het publiek en deze begonnen zowaar vuurwerk de lucht in te schieten. Na vele verzoeken van bondsvoorzitter Micheal van Praag om vuurwerk thuis te laten deden deze baldadige supporters hier niks op uit. Het werd sommige spelers van Vogido iets te veel en de linksback kon zijn emoties niet meer de baas zijn. Hij kwam net iets te laat in op onze nieuwe rechtsbuiten en mocht na de gele kaart van scheidsrechter Moeken het veld verlaten voor 10 minuten. Het IQ van deze woeste speler werd benadrukt toen de scheidsrechter 1 minuut na de overtreding op zijn fluit blies voor het rustsignaal en desbetreffend zwart-blauwer niet begreep waarom hij er niet gelijk weer in mocht de 2e helft.

Na rust mocht Hans zijn vlag overgeven aan Joost, en het veld betreden voor Ranu. Ook mocht Little het veld in voor Thijs, die zijn aanvoerdersband om de linkerarm van Rupen deed. De mist van al het vuurwerk was inmiddels verdwenen richting Duitse grens, en zodoende klonk ook het fluitsignaal voor het tweede bedrijf van deze aangenaam warme middag. In de tweede helft was het vooral PH die het spel verdeelde. Little viel goed in en zat vaak de middenvelders van de tegenstander dwars door als stofzuiger het middenveld te bespelen. Lange probeerde nog wel een keer de spits van Vogido in stelling te brengen, maar Vroom was het hier niet mee eens en verrichte puik keeperswerk. Later in de tweede helft scoorde Brunch de 1-3 en besliste hiermee de wedstrijd en tevens de finale plek voor PH ZA3.

Noemenswaardig is dat na de 1-3, gescoord door Brunch, de fans van Vogido nogmaals vuurwerk begonnen af te steken. Zij waren naar mate het einde naderde ook voor PH geworden. Het veldspel was eerlijk gezegd ook wel fenomenaal te noemen. Als je zo veel op lange ballen traint, en daar ook nog eens de gehele warming-up aan besteed, dan is het fantastisch wanneer deze trainingsarbeid zich ook uitbetaald tijdens de wedstrijd. Twan bedankte dan ook direct Bennie met deze flamboyante lange ballen en wil dit dan ook zelf gaan proberen, maar daarvoor gaat hij eerst het krachthonk in. Het schijnt dat Mas nu al 20KG wegdrukt met zijn linkervoet.

Helaas konden wij het krachtsverschil niet op het scorebord krijgen, dit mede door vlaggenist de heer Buursen die zo nu en dan de vlag al de lucht in stak als de bal in de buurt kwam van een persoon met zwart-geel shirt. Met een finaleticket op zak keerden wij terug naar de Veenelandenweg 34 te Almelo. Eindstand 1-3.

Wistje datjes:

  • Tot niemands verbazing kwam Bennie na afloop van de wedstrijd niet meer bij PH. Naast het vullen van gas flessen is bij iedereen wel bekend dat hij een grote speler is op Marktplaats 0546. Deze zaterdag verkoos hij het verkopen ook weer boven de derde helft. Hij ruilde het internet in voor de straat, en ging naar de plaatselijk markt om daar te gaan verkopen. Een vaste bezoeker stuurde ons deze (bovenstaande) foto waar Bennie te zien is met zijn kraam en enkele kopers.
  • Afgelopen donderdag kreeg PH visite van media/nieuwsbedrijf de Kelderklasse. Na het filmen van een stelletje beunhazen op het veld kwamen ze later boven in de kantine. Hier werd Joost in verschillende scenario’s vragen gesteld over het broederschap met Wout en over de rooien uit Enschede. Het enige wat de kale ambtenaar kon verklappen is dat hij zoals gewoonlijk maar weer eens vrij heeft genomen voor een eventueel feest in Enschede. (Lees vr-za-zo-ma-di-wo) De uitgebreidere versie van dit interview zou woensdag 24 mei op het Facebook kanaal van de Kelderklasse verschijnen.
  • U vraagt zich misschien af waarom Wouter niet mee heeft gedaan tegen Veugideau. Nou dat vroegen wij ons ook af, maar dit gebeurde met de volgende reden: “Wouter heeft afgelopen seizoen bij de uitwedstrijd tegen de oranje stadsgenoten, het zonnetje als niet zo fijn ervaren. Na afloop van die wedstrijd fietste hij richting PH waar hij nooit aankwam. Onderweg is hem de inspanning i.c.m. 3 zonnestralen iets te veel geworden, en liep zowaar een zonnesteek op. Om dit te voorkomen hebben we besloten om Wouter zaterdag te laten invallen.” Zijn rentree is gepland rond kerst 2019.
  • Dat Jelle de derde helft als favoriet beschouwd was voor ons geen nieuws, maar het lijkt er nu zelfs op dat Jelle favoriet wordt in de derde helft. 2 weken geleden blies hij de volkszanger Stuiver uit Apeldoorn van het podium door de hit “Huisje op Wielen” en deze zaterdag zong hij de hit “Huisje op Wielen” tijdens een optreden van Pigge. Het is nog niet bekend wanneer zanger PotnDijk van Potndijk Entertainment zijn volledige album uitbrengt, maar zijn eerste singel is een feit. Groot dankwoord ook aan de ft. van Frank en geluidsman Geó.
  • Man of the match was deze zaterdag S.P. Brunch. Één dag na goede vrijdag beleefde hij ook een goede zaterdag, waar hij twee maal het net vond. Na afloop bewees hij nog een goede dienst door enkele malen wat bier op te halen na lang aandringen van de Lange, waardoor hij ons ook een goede zaterdag schonk. ZA3 wenst Stefan en familie een gezellige Paas Brunch.
  • Dat Ranu en zijn hond 2 poten op 1 buik zijn wist iedereen eigenlijk al, maar de robuuste gelegenheids-rechtsachter verlaat tegenwoordig zelfs zijn team voor een rondje met Nero. Ranu heeft dan ook het volgende motto: “Tot de scheit ons dood.” Mocht iemand hem een keer het zaterdagavond-rondje willen besparen, heel attent en super meedenkend, maar dan moet onze F1-coureur waarschijnlijk zijn vogel de vleugels laten wapperen…. Ha’k wel dag.
  • Na het vertrek van onze hondenvriend, kwam hij een uur later in cognito toch weer terug. Hij sloot dan ook bij de kampioenen van PH1 aan om daar nog een paar biertjes achterover te slaan. Een oplettende vers-laggenist viel dit op en kon nog snel een foto maken van dit opmerkelijke voorval.
  • Onze knuffelbeer Marco Saric ook wel Longleijer genoemd, kwam ook nog een luchtje scheppen op de Veenelanden. Dat hij het niet eens is met het beleid van Koos door zijn vriend vriend Wouter zo vaak te passeren liet hij duidelijk merken. Zo kwam hij met een speciaal gemaakt anti Koos trui en probeerde met onderstaande actie Koos zijn ogen te openen. Saric had erg geluk dat Koos dit door een bril kon zien.
  • Dat Rupen in het veld soms een stapje te laat is wil nog niks zeggen over zijn attent-heid erbuiten. Onze buitenlandse vriend refresht na zaterdag 17:00 ongeveer 13 keer per minuut de app van nl om te kijken wat de tussenstanden zijn en wat concurrenten hebben gedaan die zondags pas spelen. Little probeerde de buitenlandse Jaman nog aan het verstand te brengen dat er geen tussenstanden op Voetbal.nl staan, maar je weet het natuurlijk nooit. Maandag om 18:52 kwamen eindelijk de laatste uitslagen binnen en dat deelde hij dan ook direct. Eventuele mede bekerfinalisten: La Première 2, SV Almelo 2, Grol 6 of Vosta 3. Wanneer deze kwartfinales zijn gespeeld weten wij dat waarschijnlijk direct.

Vanavond (dinsdag 23 april) spelen wij om 19:30 onze 17e competitieduel tegen Excelsior ‘31 5. Dit Rijssense team kreeg dit seizoen nog niet meer als 5 doelpunten in één wedstrijd tegen, en wij speelden er zelfs gelijk. Dit was wel te danken aan de heer G.J. Lubbers, arbiter bij de club die een echt uithangbord is en synoniem staat aan de pyramide van Maslow waaraan Excelsior ‘31 haar logo koppelt. 

Zoals P. Rewinkel laatst al zei: “Dit is de avond waarvan je wist dat die ging komen.”

 

 

Back To Top