skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHza3 Overschat DOS ‘37 3 En Kan Knock-out Fase Ruiken.

PHza3 overschat DOS ‘37 3 en kan knock-out fase ruiken.

De voorbereiding zit er weer op en de manschappen van Koos zijn klaargestoomd om weer eens ouderwets makkelijk te winnen. Door het kampioenschap zag Koos zich genoodzaakt om de portemonnee te trekken en een aantal versterkingen te kopen. Na lang zoeken kocht de veel geprezen Koos; Gijs Gasthuis, Wouter Haarhuis en Robin Bosch. Op de eerste training werd de eerste aankoop direct omver gekegeld door de voormalig beste voetballer van PH. Zo zit Gijs in de lappenmand evenals Robin Bosch die daar structureel gaat zitten. Bij gebrek aan beter lijkt Wouter op een vaste basisplaats af te stevenen. Opvallender transfernieuws is er vanuit onverwachtse hoek. Fred van de Beld, toch een graag geziene gast bij feesten en partijen is toegevoegd aan de staf. Het Fredomeen tekent voor 1 seizoen en gaat de functie van vlagger vervullen.

De volgende mannen begonnen aan de wedstrijd:
W. Haarhuis; T. v Vlijmen (45. J. Potijk), S. Dijkstra, M. Laarman (45. P. Tigrinate), R. Sipaan; T. Brama(C), D. Wennink, T. Haghuis; T. Jansen (45. P. Hofland), B. Brama (70. J. Brama), D. Perik.

De eerste helft was dramatisch, het leek wel alsof de gehele selectie een zonnesteek had opgelopen.

De geprezen strijders van Koos waren voornamelijk pieren aan het tellen, ze waren absoluut niet bezig met voetballen. Aanvoerder Brama had hier wel een verklaring voor: ‘Je kunt beter de ondergrens zo laag mogelijk leggen, dan wordt het alleen maar beter’. In het warme Vriezeveen kwam PH na 20 minuten achter. Een puntgave voorzet vanaf de rechterkant werd binnengekopt door de nummer 9 van DOS, 1-0. Na de goal was het ouderwets aanmodderen, proberen vol te houden tot de rust en bidden om betere tijden. Het enige lichtpuntje: de rentree van Tom ‘the lord’, ‘Sjaaltje’, ‘overigens geen mongooltje’ Jansen. De virtuoos legde de tegenstander – maar toch vaker zichzelf menigmaal in de luren. De gedachtegang van Jansen bij het maken van een actie en dit zijn, zijn eigen woorden: ‘Wat moet ik nou doen? Ik kan een hakje doen, maar dat kan helemaal niet. Toch maar een hakje doen.’ Jansen is ongrijpbaar, maar dan voornamelijk voor zichzelf.

Vlak voor rust was er voor PH toch nog reden tot juichen omdat Dewi Perik een pre-assist gaf op Periek die weer een assist gaf op Chef. Chef had letterlijk nog niks goeds gedaan de eerste helft, zag de keeper van DOS iets te ver voor zijn doel staan en schoot van eigen helft prachtig raak.

 

Gepasseerde Jelle, toont geen emotie.

 

Snel de kleedkamer in, vlak voor de rust toch een mentaal tikje uitgedeeld.

In de rust greep Koos hardhandig in. Heerschop, Vlijmen en Jansen moesten het veld ruimen voor Phil, lange en Jelle. Een grote meesterzet bleek uiteindelijk. PH nam het heft in handen en na 60 minuten spelen was het Twan Haghuis die met een schot vanuit de tweede lijn de 2-1 maakte. Met speels gemak hield de formatie van Koos stand. In de 70e minuut werd het goede spel van PH bekroond door de mee opgekomen Dijk, die met een heertje de 1-3 maakte. Joost mocht van zichzelf nog even opdraven en nam de plek van Bettuss in. Een kleine 10 minuten later was het wederom Dijk die met nog een heertje de 1-4 aantekende. Dijk die daarmee direct zijn safari punten heeft verspeeld zorgde dat er een einde kwam aan de beker aspiraties van DOS. De altijd (voor de goal) geile Lange maakte in de absolute slotminuut ook nog de 1-5.

Met dit prachtige resultaat lijken de komende 2 bekerwedstrijden eigenlijk alleen nog maar een formaliteit. Aankomende zaterdag 7 september speelt het sterrenensemble van Koos thuis in de beker tegen hoofdklasser DETO 2.

Uw verslaggever Sjoerd.

Feiten over PHza3:

Trainer Koos kwam zaterdag naar buiten met een doelstelling voor dit seizoen. Naast lekker wat drinken met mekaar had de soms onnavolgbare coach ook een andere doelstelling. Hij wil graag bij de top 3 eindigen. Nu zie ik u denken, dat is misschien wat te hoog gegrepen als je net bent gepromoveerd? De goedlachse Koos bedoelde natuurlijk: top 3 in de bekerpoule.

Bij de eerste training had Thijs wat mankementen aan zijn auto. Het auto alarm ging om de 10 minuten af. Thijs was een beetje bang dat de afwezige Juspan aan de haal wilde gaan met zijn auto. Uiteindelijk was dit een valse beschuldiging, het bleek dat Twan zijn shoarmaatje in de magnetron had laten zitten.

Ook Eric is na een mooie vakantie weer op Nederlandse bodem. Hier een vakantie kiekje vanuit het prachtige Frankrijk. Eric probeerde naar eigen zeggen zich te mengen onder de lokale Franse bevolking.

Hopelijk zijn de papieren in orde gemaakt en kan Fred niet meer onder zijn toezegging uit. Het gerucht wil namelijk dat Fred een transfer wil maken naar een Peize vooruit. Dinsdag kwam in het nieuws dat de beste limoncello wordt gemaakt in het dorp Peize. Fred niet vies van een glaasje of een fles limoncello is door de paparazzi al gespot in Drenthe.

Dat de gehaalde spelers nou niet echt spelers van naam zijn, heeft alles te maken met het spelersbudget van dit jaar. Aan het einde van afgelopen seizoen en ter voorbereiding van het huidige seizoen werd er een trainingskamp gehouden in Dwingeloo. De kosten vielen wat hoger uit doordat de brandweer tot 2 keer toe moest uitrekken, dit had te maken met het afgaande brandalarm dat de kampioenen per ongeluk hadden af laten gaan. Ook het vervoer naar de binnenstad kwam er niet ongeschonden uit. De bus werd getest op hufterproof en kreeg uiteindelijk een 7.5 op de schaal van Perik. De kosten waren helaas wel voor PHza3.

Al met al betekende het voor Koos dat hij niet Ruud Gasthuis, maar Gijs Gasthuis moest kopen. Ook Miranda Bosch werd ingewisseld. De pijlen waren eigenlijk gericht op Tom Haarhuis, maar zijn salariseisen waren buitensporig (5 broodjes frikandel per wedstrijd). Hij werd vervangen door jeugdspeler Wouter Haarhuis.

Een aantal maanden geleden heeft het ANP een boete opgelegd voor het gebruik van verscheidene foto’s in onze verslagen. Eric was het hier absoluut niet mee eens en moest daardoor afgelopen week bij de rechtbank verschijnen. Koos schakelde direct huisadvocaat Lax Mandkroon in. Mandkroon, normaal gesproken gespecialiseerd in zedendelicten probeert alles op alles te zetten zodat gerechtigheid zegeviert… wordt vervolgd. Hieronder een schets van de zitting met verdachten en Mandkroon:

Copyright Tom Jansen

Graag wil ik afsluiten met een eervolle vermelding voor Stefan Olde Olthof, toch een soort van vriend van PHza3. Hij had de filosofische woorden: Ik vind pott’n gewoon pott’n. Laat dit tot je doordringen en neem het mee bij belangrijke beslissingen in je leven. Live, love laugh.

 

Back To Top