skip to Main Content
sportvereniging PH
PHZa3 Pakt Record (prijs)schieten Tegen De TuFrappanters ‘1897.

PHZa3 pakt record (prijs)schieten tegen De TuFrappanters ‘1897.

Windkrachtje 6, bladeren vliegen om de oren, buitje hier, zonnetje daar, de trainer is terug en de rode Trabelsi die staat te popelen om de volle 90 minuten te vlammen.

Het is weer zaterdagmiddag en herfst mensen!

Het zou een mooie, maar vooral frappante middag worden in Enschede. In de 4e klasse-14 stond namelijk de kraker, PH Za3 tegen de Degrabanters ‘1897 op het programma.

Zoals u leest, is succestrainer S(koos)larie weer terug van “trainingskamp”. Er zijn overigens twijfels over de daadwerkelijke oorzaak van afwezigheid. Was het wel trainingskamp? Het schijnt dat hij gesignaleerd is in Londen, omdat er verscheidene clubs uit de (Ships)barclays Premier League aan de trainer zitten te trekken. “West Ham and Cheese, Pottenham Potspur en Crystal Palace zijn de grootste geïnteresseerden”, aldus Ven Pigeon, zoals de trainer werd genoemd door de Engelse kranten waaronder ‘The Sun’. De trip bleek geen succes.

Bij aankomst in Selhurst Park bijvoorbeeld, thuishaven van CP, bleek al snel dat dit ‘m niet ging worden. Trainer was op zoek naar de befaamde scheepsbar, vol blonde paupers met tattoos van doodskoppen in de nek. Toen de voorzitter van Crystal Palace met de opmerking kwam dat ie waarschijnlijk Preston Palace bedoelde, vloog trainer Ven Pigeon meteen door. Ondanks alle interesse uit het buitenland was de focus bij de gewilde trainer er volledig. Dit was oa te zien aan de ouderwetse ozon-warming up. Daarbij moet gezegd worden dat er minder ballen de ozonlaag een kusje gaven dan normaal. Een heuse moesson (lees: 10 druppels regen) zorgde er voor dat 8 spelers in de dug-out vochten om een plekkie tot de scheids het veld op kwam. Toen de beste man aankwam stuurde Ven Pigeon de volgende mannen het veld op;


Zoals een befaamd trainer en vader ooit zei: ‘De opstelling’:

 1. Brama; R. van Ruth (45. W. Hilgerink), S. Dijkstra (70 P. Hofland), R. Meijer, R. Sipaan; T. van Vlijmen (45. D. Wennink), R. Haghuis, T. Haghuis; P. Tigrinate, B. Brama, P. Hofland (45. J. Potijk).
  ** T. Brama zou alleen invallen wanneer nodig. Hij heeft nog wat last van z’n knie na zijn val uit een huisje op wielen.
  Zien breur nam daarom wederom het team op sleeptouw met de band om de arm.

 

Over de wedstrijd zou ik een roman kunnen schrijven, de 0-12 kunnen romantiseren, alle spelers de hemel in kunnen prijzen, zeggen dat Wouter er echt zin in had, Heerschop gemist werd, we niet kunnen wachten tot The Lord weer fit is, de eindeloze acties van Periek gemist werden, Benny nauwelijks z’n mond open had, het een kwestie van dagen is tot de (vedette)Huls weer fit is, de Lange nauwelijks op goal schoot, Bettus bijna geen kansen miste, Bugs weinig onnodige hakjes deed, Ranutelli zo fit als een paard was en Philip het net zo lekker ant draai’n hef als het management van EMTE, maar dan lieg ik.

Het was al snel duidelijk dat het geen moeilijke opgave zou worden om in de buurt van 10 treffers te komen. De 1e goal werd dan ook al binnen 5 minuten binnen geschoten door de Lange. Tijdens het oplopen van een hernia, het bijbehorende gekrijs, ‘speelde’ de lange van buiten de 16 de bal richting het doel van de tegenstander. Waarna iedereen zich al omdraaide om zich klaar te maken voor de volgende aanval, rolde de bal er toch in. Het bleek dat Tubanters zich voor 1 zaterdag versterkt had met Karius, de onomstreden doelman van Liverpool. 1-0! Zo werden er in de 1e helft nog 5 goals gemaakt. 2 van de 6 goals kunnen we plaatsen in het rijtje van mooie goals. De rest wordt nog over getwijfeld. Waren wij op die momenten nou zo goed of waren zij redelijke beroerd? Ja, huh.
Joost, de-geweldige-die-eigenlijk-liever-niet-wil-keepen-doelman, had weinig te doen. De verdediging van PH was dan wel zo attent om af en toe eens een bal terug te leggen. Toch was Joost er zelf minder lovend over. Na de wedstrijd sprak hij onder andere de woorden; “Wat heb ik nu aan zo’n terugspeelbal. Doe mij maar een gehaktbal of bitterbal”. De andere 5 doelpunten werden gemaakt door nog eens de Lange, Little, Bettus 2 x en nog eens de Lange. De assists kwamen van Bugs, Little, Vlijmheid en Philip. Ik moet er nog wel even bij zeggen dat er ook erg veel kansen gemist werden. Dat de koploper ook op vrijdagavond volle bak gaat bleek wederom (met een enkeling, Wouter, daargelaten). Zas – Nul bij rust dus, woehoe!

In de rust werden we goed verwend. Waar we vóór de wedstijd goed werden opgevangen door de mensen van de Tubanters, mochten we ook nog eens kiezen wat we wilde drinken in de rust. Tot aan ruzie toe, galmde er van alles door de kleedkamer bij de mannen van Skooslarie; ‘Bok!’, ‘frituurvet!’, ‘GoldenPower!’, ‘Weizen!’ ‘Chocomelk! Wel goed geschud!’. Snel werd duidelijk dat de beste man van de Tubanters de baas was. 8 x ranja en 8 x thee. Wouter deed daarbij nog het verzoek om een cola’tje, omdat ie niks anders drinkt tegenwoordig, maar tevergeefs. Na een lekker drankje, een iets aangepast team, mochten of moesten, ja, we weer het veld op.

Op het moment dat iedereen weer op het veld stond, 19 voetballers, de scheids, Jelle, Lange en Benny, brak ook de zon heerlijk door. Nu zou dit het begin kunnen zijn van een hele mooie, fijne, tactisch sterke 2e helft, waarvan de trainer er nog wel 3 zou kunnen aanschouwen, Bettus nauwelijks kansen miste, Skup nog steeds gemist werd, Wouter langer dan 15 minuten speelde, Bugs geen enkele onnodige slechte moeilijke bal speelde, niemand al met de gedachten bij een koale zat, het gemis van Jurre op de rechter flank nog steeds groot is, maar ook dan, lieg ik, want ‘da was nie’.

Het begin van de 2e helft was sowieso slechter dan die van de 1e. De Degrabanters kwamen nu helemaal niet meer van de eigen helft af. PH had het hier moeilijk mee. Door de zeeën van tijd en oceanen aan ruimte wisten we gewoon niet, wat te doen met de bal. Op die momenten misten we Hulsink. Die man weet als geen ander wat te doen met veel ruimte en ballen. Hierdoor werd al snel de diepte gezocht of geprobeerd die beslissende eindpass te geven. Dit wordt natuurlijk nog lastiger als de tegenstander met 11 man op eigen helft staat. Ballen werden snel ingeleverd en ook passes over 5 meter kwamen niet over. Na een kwartier spelen werd het langzaam beter, omdat we iets meer geduld opbrachten om bij de goal te komen. Dit resulteerde in 30 kansen waarvan er net als in de 1e helft, 20% werd binnen geprikt. Ik hoop van harte dat het prikken buiten de voetbal om ons allen beter af gaat. Gezien het aantal kinderen van veel spelers zit dat wel (snor)ramanna. De goals kwamen van de voetjes van Bettus, Philip, de Lange, Jelle, Philip en een eigen goal. De assists kwamen van Hans, Philip, Joost en Bugs. Dat wij geen tegengoals hebben gehad deze pot is toch merkwaardig te noemen. Dit is nl de 1e competitiewedstrijd zonder tegengoals. Waar Joost de 1e helft het doel schoon hield, deed Little, ook bekend als Mas en Grill, dat de 2e helft. Bij 2 uitbraken van de Degrabanters was het 2 x Little dat met ratachtige reddingen ons netje stil doen blijven hangen.

 

 

Wistje Datjes:

 • Via deze weg wil ik graag gebruik maken van de gelegenheid om mijn petje af te nemen voor Wouter, ofwel de Rode Trabelsi.  De man die een maand lang geen alcohol zou drinken heeft nog  niet verzaakt ondanks hij zeker in de verleiding is geweest. Het schijnt dat Coca Cola hem inmiddels gestrikt heeft voor de nieuwe campagne.

 

 • Soms denk je dat je alle teamgenoten goed kent, maar niks is minder waar. Zo blijk dat Patrick ‘De Lange’ Hofland na het ruzie zoeken op marktplaats over vogelgooien, nog meer hobby’s heeft. De Lange is nl groot fan van de Action en de Praxis. In zijn vrije tijd spendeert hij nl menig uurtjes door in de winkels, puur om te kijken wat voor nieuwe bladblazers en plakstiften ze in de schappen Hij heeft er zelfs een tijdje stage gelopen.

 • Bettus miste de nodige kansen tegen de Tubanters, wat opvallend is voor onze spits. Ik heb het gevoel dat hem iets zwaar op de maag is gevallen. Dit kan te maken hebben met het etentje dat hij had op vrijdagavond met de LPG-groep. De LPG-exclusive editon vond plaats bij Dock19. Waar de Dijk, Little, Jelle, de Lange, en Bugs allen een lekker stuk vlees als hoofdgerecht hadden, koos Bettus voor de kilo Spareribs. Klein detail is dat de flamboyante goaltjesdief dit als sidedish had.

 

 • Bugs is sinds 2 maanden overgestapt van werkgever. Waar hij voorheen mensen voorzag van diensten op het gebied van financieel advies bij Rabobank, doet hij dit nu bij Univé.
  Jelle, die overigens wel van een ‘verse’ houdt, was benieuwd of er tegenwoordig kortingen worden gegeven op hypotheekrentes als er bepaalde handelingen verricht worden. Zo noemde hij een eventuele ‘vingerhypotheek’. Voor meer info verwijs ik u graag door naar de lopende Ribeye met nr 73 op het voetbalveld.

 

 • Het verslag van vorige week dat ‘geschreven’ is door Dr. Brama is een stukje kunst. Deze kwam daarom nog eens ter sprake. Tevens was men blij dat het niet echt ‘geschreven’ was ivm het doktershandschrift. Vooral Dennis ‘Benny’ Wennink liet weten hier blij mee te zijn. Hij zelf overigens kan zijn verslag wel echt schrijven met inkt en uitbrengen. Hij geeft aan te beschikken over een half homoseksueel handschrift. “Ook alleen mooie mannen hebben dat”, aldus de onstuimige linkback/10 van het elftal.

 

 • Opvallende afwezigen in het verhaal zijn onder andere Mike Heerschop Laarman en Tom The Lord Jansen. Zijn waren een weekendje naar Portugal om onder andere een wedstrijd van FC Porto te bezoeken. Onze kleine shoarmakenner ‘Mas’ vroeg zich hard op af waar ze het geld toch vandaan halen. “Zo’n weekendje hakt in de Portomonnee”.
 • Een andere opvallende afwezige was Dewi ‘Rattie’ Periek.  Ook onze egoïstische, maar belangrijke buitenspeler was naar het buitenland. Hij was een weekendje in het wat minder zonnige Polen. Zelf gaf hij aan om cultuur te snuiven, maar wij weten allemaal dat hij al even op zoek is naar een adresje voor een paar goeie haarimplantaten. Het is eindelijk gelukt beste lezers! Zie hiernaast een foto waar hij z’n lieverd mevrouw Pietermaai weer in de armen springt na 4 dagen.

 • Het is algemeen bekend dat ons team groot liefhebber is van Nederlandstalige volksliederen. Zeker de lijst ‘Nederlandse Puin’ op Spotify is er 1 die grijs wordt gedraaid. Inmiddels slaat de liefde voor de liederen ook door naar de kids van de spelers. Onder andere de mooie Nora van onze captain is groot fan van het lied dat gaat over een huisje op wielen, welke door onze dokter zelf geschreven en gezongen is. Zoals Nora zou zeggen; ”Vandaag is morgen pap

 • Inmiddels heeft PHZa3 het mooie aantal van 34 doelpunten op de teller staan dat in 6 wedstrijden bereikt is. Sponsoren, alvast bedankt voor de trip naar Aruba met het team!
  Om te fixen dat we een week lang kunnen blijven op ons voetbalkamp in 2019 hebben nu ook shoarma-kenner Mas en Philip, DGA van EMTE, de handen in 1 geslagen. Ze zijn een Kebabzaak begonnen onder de naam DönerCompaNiek. Kom eens langs en proef van de heerlijke reepjes vlees welke met liefde bereid worden.
 • Velen van jullie weten vast dat onze corpulente stagebegeleider , Jelle, groot gamer is. Tijdens het spelen van een potje Spiderman drong het tot zijn gedachten door dat het spel wel erg eng moet zijn voor kinderen. In een creatieve bui heeft Jelle daarom een nieuw game ontworpen voor de jeugd. Het schijnt een grote hit te zijn; ‘Sugar Spiderman’. De superheld kan met suikerspinnen zijn tegenstanders zo vol proppen dat ze de lucht in gaan.
 • Tot slot kan ik iedereen melden dat het aankomende zaterdag wat onrustig kan gaan worden in het centrum van Almelo. PHZa3 heeft de kroegentoch op het programma staan na de overwinning op NEO. Voor Benny is dit gebeuren de 1e keer en hij vindt het erg spannend. Zo vroeg hij in de 3e helft hoe laat we dan weg gaan, waar we onze tassen wel niet laten en of het al donken is als we naar de stad gaan. We hopen dat Mandy hem een mooi rugtasje mee doet met een flesje ranja en een mergpijpje om het allemaal te kunnen handlen.

Mag ik jou, de zeer gewaardeerde lezer, bedanken voor de aandacht? Ja? Mooi.

 

R. Haghuis

Back To Top