skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PHZA3 Verschalkt SDC Met Een Kosiaanse Truc!

PHZA3 verschalkt SDC met een Kosiaanse truc!

Na 8 speelrondes staat PH ZA3 nog steeds op 1 punt van de koploper De Esch 3. Aankomende zaterdag staat de kraker tegen de Esch op het programma. Deze wedstrijd zal om 14.45 uur gespeeld worden aan de Venelandenweg 34. Maar voordat we vooruit blikken, gaan we eerst naar het verslag van vorige week…

 

—————————————–RECTIFICATIE——————————————-

Vorige week schreef ik in het verslag dat, ik citeer: “ ZA 3 heeft tot op heden voornamelijk

tegen de onderste helft van de competitie

gespeeld en daardoor staan er nog een paar belangrijke potten voor de winterstop gepland.” Dit is natuurlijk klinkklare onzin en moet recht gezet worden. De reden dat deze ploegen in de onderste helft van de competitie staan, heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat ze al tegen PHZA3 hebben gespeeld (en verloren). De conclusie dat we dus nog moeilijke wedstrijden krijgen voor de winterstop, verwijs ik daarom naar de prullenbak. Skup.

—————————————————————————————————

 

De voorbereiding:

Nadat Joost 11 namen uit de grabbelton had getoverd, besloten deze spelers zelf, om met de volgende opstelling de wedstrijd te beginnen:

Hok:                                         W. Haarhuis,
Verdediging:  T. van Vlijmen, M. Laarman, D. Wennink, R. Sipaan,
Middenveld:             P. Tigrinate, T. Brama, G. Gasthuis,
Aanval:                  T. Jansen, P. Hofland en D. Perik.

Verder werd de bank warm gehouden door: J. Brama, W. Hilgerink, R. Haghuis, J. Potijk en R. Meijer.

De KNVB scheidsrechter had een baaldag genomen daarom moest er een andere scheids ingevlogen worden. Helaas kwam SDC hier zo’n 5 minuten voor aanvangstijd achter, waardoor de wedstrijd een half uur werd uitgesteld. Hierdoor ontstond voor PH een onwennige situatie, aangezien we langer dan 10 minuten de tijd hadden om onze beentjes te rekken en te strekken. Dit half uur langer leverde wel wat noemenswaardige momenten op, die ik dan ook maar zal benoemen: zo had onze Goalie nu alle tijd om wat ballen over de vangnetten te jagen, wist Jelle de kruising van Jansen te raken, werd er door de Lange en ondergetekende menig balletje op het latje gelegd en liet de kleine van Dokter te pas en te onpas een scheetje. Uiteraard werden er ook nog wat ballen verticaal de dampkring in gehengst, een traditie die vaste toeschouwers natuurlijk allang van ons gewend zijn.

De wedstrijd.
De eerste helft begon PH zakelijk aan deze nieuwe overwinning. Door vele foutieve passes en verrassende looplijnen aan de zijde van PH, had SDC een tijd lang het gevoel dat ze de punten thuis konden houden. Echter was dit een ouderwetse Koosiaanse truc, om de tegenstander uit de tent te lokken. Zo werden de gaten bij SDC achterin groter en groter. Na een klein half uur spelen werd de Lange in een van die, voor hem welbekende gaten, diep gestuurd. Nadat hij de onterecht(?) vlaggende grensrechter duidelijk had gemaakt dat hij het er niet mee eens was, nam de Lange de bal aan, en vanaf links zwaaide hij de bal voor de goal. De attent inlopende Philip schampte de bal met zijn weinig behaarde pan waarna de bal pardoes tegen de schenen van de bij de tweede paal opduikende Perik aan vloog. 0-1 voor PH. Voordat SDC door had wat er allemaal aan de hand was, zaten we al diep in de tweede helft…

In de tweede helft werd ‘Vleestorpedo’ Jelle ingebracht voor Jansen. Hij werd netjes voorgesteld aan de scheidsrechter en omschreven als die ‘Bonkige’, waarna de scheids hem maar ‘Bolle’ noemde. Op een gegeven moment zakte Thijs door de hoefjes, en niet veel later werd hij dan ook vervangen door Bugs. De wedstrijd ging z’n gangetje toen plots de scheidsrechter een penal gaf aan SDC. Wouter blijkt een prima penaltykiller te zijn, want net zoals eerder dit seizoen wist hij ook deze penal te keren. Met een mooie sierduik plukte hij de bal uit de voor hem rechter onderhoek. PH besloot na dit moment beter te gaan voetballen. Niet veel later mocht Bugs aanleggen voor een vrijebal aan de linkerkant van het veld. Hij legde de bal panklaar bij de ‘Bolle’ op de pan, die de bal achterwaarts in de lange hoek werkte. Nog geen 5 minuten later verwees de Lange, ondergetekende de diepte in. Hij omspeelde de keeper op Perikiaanse wijze, aldus Perik, en kon simpel binnen tikken. 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Uit medelijden liet Wouter nog een balletje door. Dit was ook meteen de eindstand 1-3.

Zoals eerder benoemd mag de Esch 3 volgende week figureren in de topper tegen PHZA3. We verwachten minimaal dat elke lezer van dit verslag aanwezig zal zijn om de lijdensweg van de Esch 3 te aanschouwen.

Gegroet,
Gijs

Wist-je-datjes:

  • Tijdens de eerste helft vond er nog een ronduit opmerkelijke wissel plaats. Bugs kwam in de plaats van Wouter. Ik zie u denken: “De keeper, Wouter?”, gelukkig voor Bugs was dit niet het geval. Hij kwam namelijk in de plaats van de vlaggende Wouter Hilgerink die geblesseerd was geraakt aan zijn kuit. Ik zie u denken: “geblesseerd geraakt onder het vlaggen?”. Jazeker! Of dit een serieuze blessure was of gewoon weer een reden om niet te hoeven voetballen is onbekend. Vul gerust zelf in.
  • Klaarblijkelijk was Bennie niet zo onder de indruk van de gestopte penal door Wouter. Zoals hij met iets andere woorden omschreef, zou hij deze bal uit de goal hebben gehouden, met behulp van alleen zijn ‘kleine Jan met de korte achternaam’. Mogelijk heeft Bennie veel geleerd van de helikopters van Tokkie.
  • Jelle heeft een bijzondere vocabulaire als het op het uiterlijk van vrouwen aankomt; ‘Stuifzand titn’, ‘pita kontjes’, ‘dunne sprinkhanen’, ‘vrouwen die zo dun zijn dat ze door het sleutelgat naar binnen kunnen’, enzovoorts. De vlam van Skup moest er dit keer aan geloven. Volgens de ‘Bonkige’ had ze een ‘sloffe crackerreetje’, echter wel ‘zonder Johma salade’. Mocht je hier niet veel wijzer van worden, vraag Jelle dan gerust om meer uitleg. Of er dan wel wat zinnigs uitkomt is nog de vraag.
  • K&M Hoveniers is een nieuwe sponsor van PHZA3. Echter zijn er momenteel personele problemen bij dit bedrijf. Zo verzekerde Hans dat hij een samenwerking is gestart met zijn broertje Tim, Timo Kruize en hijzelf. Echter liet Tim op Faceboek weten dat Hans inmiddels was vervangen door ene Rik Mensink. Ondanks deze opstart problemen wensen wij Hans/Rik, Tim en Timo veel succes!

Back To Top