skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Platte Wagen Huren Of Toch Kopen (ja) ?

Platte wagen huren of toch kopen (ja) ?

Afgelopen donderdag was de eerste inhaalwedstrijd een feit voor de kampioenen van trainer TVD. Uit betrouwbare bronnen heeft ondergetekende vernomen dat Quick’20 za2 heel Oldenzaal en het buitengebied heeft afgebeld om een deugdelijke team op de been te krijgen. Zij hadden immers vanuit hun spionagenetwerk vernomen dat er weer flink was geïnvesteerd. In de bekende gangen wordt PH Za 3 langzaam de “Man City van de Beunhazen” genoemd.

Trainer TVD stuurde de volgende mannen het veld op:

Patrick Hofland, Jelle Potijk, Sjoerd Dijkstra, Dennis Wennink, Rupen Sipaan, Twan Haghuis, Thijs Brama ©, Remco Haghuis, Dewi Perik,  Joost Brama en Philip Tigrinate.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. PH had het betere van het spel en kansen genoeg maar in doelpunten resulteerde dit niet. Echter waren de mannen van trainer TVD niet nerveus dat dit ook maar 1 seconde mis zou gaan. Bij een corner, genomen door de ex beste voetballer van PH,  werd het dan eindelijk 1-0 voor de “man city  van de beunhazen”. Er heerste verwarring bij de verdediging van Quick: “wie dekt die kale?! Echter stonden daar maar liefst 5 kale spelers (Jelle, Thijs, Dewi, Joost en Pipo) en de chaos werd compleet gemaakt door de ex beste voetballer van PH met zijn een kale kop met nog een “skup rand”.

Rust.

TVD deed wat tactisch omzettingen zodat de aanvallers wat beter zouden gaan renderen. Daarnaast moest Bennie plaatsmaken voor Skup. Koos dacht met Skup ervaring in het veld te brengen en tevens het bekende Axa op de deur. Echter wie de eerste 3 momenten van Skup gezien heeft moet toch gedacht hebben dat het ineens wel een moeilijke avond zou kunnen worden. En zo geschiedde. Een speler van Quick (geen idee welke want volgens Jelle hebben ze 97849442321 leden bij Quick) krulde de bal prachtig in de verre hoek: 1-1!

Enkele minuten later liet Periek zijn back lopen (was hij dan toch nog op vakantie?) en deze speelde de bal naar een diepgaande middenvelder. Skup dacht in te grijpen echter in plaats van de middenvelder aan te pakken schopten Skup en Dijk elkaar onderuit. Nu weet uw verslaggever overigens niet wie er fout zat aangezien Dijk zich op een roze wolk bevond. Daarover later meer.

Overigens was er bij het team niet bekend dat Geo een optreden had bij PH want onverwachts gingen de stopper er door en vielen ook onze lichtmasten uit. Gelukkig (niet iedereen was er blij mee) mochten we op het magische gras voetballen: veld uno!

De onderbreking had PH za3 goed gedaan en hierin werd de 2-1 achterstand binnen no-time omgebouwd naar een 4-2 voorsprong waarbij een mooi moment voor de Lord. Hij maakte zijn 1e doelpunt na zijn lange blessureleed! Periek maakte daarmee overigens alweer zijn 2e pre-pre-pre-pre-pre-pre-pre-assist van de avond.  Ook mooi.

Al met al toch een mooie avond en de 2e overwinning op een rij. Het is daarom ook niet gek dat er al gedacht wordt aan het komende kampioenschap van PH za3. Na een korte brainstormsessie werd dan ook het idee geopperd op een platte wagen te kopen ipv te huren. Dat scheelt de aankomende jaren een hoop geld.

Zaterdag na de Quickie donderdag speelden de mannen van TVD uit bij SVZW 3, ook wel bekend als Sport Vereniging Zonder Wierdenaren. Omdat Periek in zijn levenslange contract met Freddy heeft afgesproken nooit meer tegen de Sport Vereniging Zonder Wierdenaren te spelen moest een anonieme schrijver het verslag nog ietwat aanvullen om onze trouwe lezers ook op de hoogte te brengen van het resultaat van deze wedstrijd.

SVZW scoorde vlak voor en vlak na rust, totaal uit het niets maar de mannen van TVD werden niet onrustig. Ze waren nog topfit na de zware partij donderdagavond en hadden de Lange in de selectie. De Lange, trouwens ook een verleden op de bank van SVZW 1 scoorde op zn Langes, magistraal, ietwat gedurfd, opwindend en uit een geheimzinnig hoekje. Net links van het goal nam hij het leder ineens op zijn maatje 48 (schoenmaat trouwens) en volleerde de bal langs de Wierdenaar die voor de sfeer nog wat handschoenen had aangedaan maar als een soort theaterattribuut tussen de witte palen stond. Even later stond deze goalie (niet de Lange, red.) weer als decorstuk op het groene gras. Ditmaal was het Ruud die vanaf ruime afstand met zijn magische linker de door Pakistaanse kinderhandjes in elkaar gezette bol in de touwen hing. Een bol, ook wel voetbal genoemd, is trouwens een verzameling van alle punten in een driedimensionale euclidische ruimte die ten hoogste een gegeven afstand, de straal, liggen van een gegeven punt, het middelpunt van de bol.

Hiermee was de score 2-2 en leek SVZW rijp voor de slacht. Ze hadden steeds meer ongeoorloofde middelen nodig om de Almeloers van het voetballen af te houden. Alsof ze Ajax waren op een herfstavond in Valencia spaarden ze gele kaarten. Helaas, in tegenstelling tot Ajax miste PH net het geluk om zelf wel te scoren en dan scoort de tegenstander. SVZW scoorde de 3-2, wat gelijk stond aan de einduitslag.

Aanstaande zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen Wilhelminaschool 2, tot dan!

Periek

Wistjedatjes

Zoals u bovenstaand kon lezen bevond De Dijk zich de afgelopen week op een roze wolk.

Dit kan niet los gezien worden met zijn bezoek aan Bruins. Uit nader onderzoek blijkt dan ook dat De Dijk is gespot in een restaurantje in het prachtige Lissabon. 1 ding is zeker, Dijk is niet met zijn collega’s:

Volgens de rechtsbuiten van Quick had Periek geen goede dag op zijn werk gehad. Als dat het geval was dan kan Periek beter ontslag nemen. Het is overigens niet bekend of Perik nog een baan heeft op dit moment.

Na de zoveelste blessure voor Hulsink lijkt hij nu open te staan voor nieuwe hobby’s. Bij de vraag of vogels spotten niks voor Huls is? Antwoord hij gedegen dat hij meer van Uilen houdt. En dan in het bijzonder de partnerrUIL.

Wouter was afwezig in verband met een (schoon)familiedag. Het scenario van een gemiddelde familiedag kent u: elkaar ontmoeten op een centrale plek, aan die ene neef die je al jaren niet hebt gezien vraag je hoe het gaat met zijn studie filosofie waarop hij jou corrigeert dat het wijsbegeerte is, je doet een onnozele activiteit, je neemt wat drankjes, die ene oom neemt er wat te veel en begint te zeuren over de politieke situatie in Appingedam en je moeder vraagt zich af waar de hapjes blijven. Die onnozele activiteit was ditmaal geen onnozele activiteit maar de moeder aller sporten, Curling. Wouter was zeer begaafd in het (straatjes schoon)vegen en glijden over natte delen. Hiermee is dan ook eindelijk bepaald hoe het mogelijk is dat Wouter altijd in alle sloten tegelijk loopt, zijn moeder is een echte Curling-moeder, u-weet-wel-van-de-luizenmoeder-niet-nee-oh-laat-maar (nog even een betere grap toevoegen, red.).

Koos, aka TVD, aka succeskoos, is bij vele niet alleen bekend als meest succesvolle trainer/leider van PH maar ook als zeer capabele scout. Zo haalde hij enige jaren geleden Skup over van PH 2 en wist hij dit seizoen Boog te polsen om de bank warm te houden maar zijn grootste succes was zijn advies aan Heracles Almelo om Cyriel Dessers te halen. Cyriel Dessers, de man die in Breda en in Utrecht vooral de bank warm hield moest in Almelo de meest-scorende Spaanse voetballer in Nederland ooit, Adrian Dalmau doen vergeten. Waar Koos’ vrienden Koos wekenlang belachelijk maakten met de prestaties van zwart-witte Belg was dit weekend eindelijk het weekend van de wraak. Dessers scoorde eenmaal en ook de 2-0, een eigen Emmens doelpunt kwam door zijn aanwezigheid. Sinds zaterdagavond, circa 20:15 zweeft Koos op een Roze Wolk. Het enige dat nog uit hem kwam was: WERELDSPITS! ZIE JE WEL! WERELDSPITS! WE WORDEN KAMPIOEN! Indien u Koos ziet lopen, haalt u niet in, probeer hem met lichtflitsen te waarschuwen.

Bettus moest na de wedstrijd gelijk weg. Hij moest direct naar Rotterdam. De FCT had besloten dat, gezien de misere waar de club uit Enschede sinds 20 september in zat, Wout weer moest voetballen, dat gaf de lokale supporter hoop. Alleen Wout was nog niet helemaal fit en omdat Bettus als 2 druppels water op zijn oudere broer lijkt trok B een rood shirt aan. Het enige dat Gonzalo Garcia Garcia Garcia Garcia vergeten was is dat B nogal een aanvallend georiënteerd voetballer is waarbij Wout een verdedigende middenvelder is.  Toen Wout, eeeuh Bart vlak voor tijd zelfs in de buurt van het vijandelijke doel kwam en een grote kans mistte in Rotterdam leken de oplettende Twente-supporters door te krijgen dat het een andere Brama was maar gelukkig zijn er niet zoveel oplettende Twente-supporters. Joost gaf aan dat GGGGG altijd mocht bellen indien hij een keeper, spits, rots in de branding, rechtsbuiten, salsa-danser, linkshalf, opstellingmaker, moeder-aller-verslagenschrijver of pinch-hitter nodig had.

De hoofdprijs behorend bij het kampioenschap van afgelopen seizoen was 20 kaarten voor GAE-Jong AZ. Niemand wilde deze topper missen maar om onverklaarbare reden druppelde de afmeldingen binnen bij de organisatie. Uiteindelijk is Little, de organisatie, toen maar alleen gegaan en heeft hij een fantastische avond gehad. De Adelaarshorst ligt namelijk vlak bij een middelbare school waar op dezelfde vrijdag een Teenage-Party werd gehouden……

 

 

 

Back To Top