skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Quick’20 2- PH 3

Quick’20 2- PH 3

Zaterdag 1 februari was het zo ver, we gaan weer eens een potje voetballen.Dit zonder onze oude en vertrouwde trainer koos.

Na een lange winterstop waar uitzonderlijk goed getraind is door de mannen van koos, vooral de slokdarm!! Toch zou het mooi zijn als we het niveau vast kunnen houden zoals voor de winterstop. Want wij waren Herbstmeister!!

Dat wij herbstmeister zijn lieten wij dan ook uitmuntend zien, onder leiding van Bennie maakten een aantal spelers zich warm in de speeltoestellen bij Quick. De overige spelers waren bezig met de warming up waarom PH 3 bekend staat namelijk de bal in de ozon laag te knallen.

Rond 17:00 was de wedstrijd voor ons eindelijk afgelopen en konden we gaan beginnen. Dit deden wij met de volgende opstelling: Wouter Haarhuis, Jelle Pottntijd , Rik Meijer , Sjoerd dijkstra, Ruben Sipaan, Remco Haghuis, Dennis Wennink, Ruud Gasthuis, Tom Jansen, Phillip Tigrinate, Gijs Gasthuis.

Wisselspelers: Thijs Brama, Tim van Vlijmen, Dewi Periek, Jeroen Hulsink

PH begon goed aan de wedstrijd, er werd zo waar lekker een balletje rond gespeeld. Quick was natuurlijk bang voor de mannen van trainer Koos en wachtte dan ook even in de eerste minuten af met welk oorlogsgeweld PH uit de kleedkamer. Al snel was Quick toch in staat om ook wat meer balbezit te hebben en zowaar eens via de zijkanten wat meer gevaar te stichten. Toch was het PH die de meeste kansen creëerde.. na een mooie aanval en een goede steekbal van Phillip op Tom Jansen had Jansen de kans op 0-1 maar helaas ging de bal tegen de keeper. PH creëerde af en toe door middel van steekballetjes door de 16 meter toch wel een aantal kansen. Ze bleven alleen onbenut.. Na een snelle counter van Quick was het gelukkig voor PH dat Sjoerdje Dijkstra deze counter nog kon stoppen door de bal van de bonkige rechtsbuiten te blokken. Deze bonkige rechtsbuiten ofwel jelle 2.0 was aardig rap voor een man met zon pottntuur. Niet veel later was het PH die weer eens gevaarlijk was, na een voorzet van Gijs werd de bal van een metertje of 5 van de goal gemist. Dit was toch wel de grootste kans op de 0-1 van de avond. we gingen dus ook met 0-0 rusten.

In de rust met een lekker bakje thee werd er het een en ander veranderd aan de opstelling. Zo ging Tim van Vlijmen rechtsback spelen, en kwam Dewi Periek erin voor Tom Jansen.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag al in het mandje. Het was onze ouwe bokkepoot Jelle die de bal op een Maarten van Manen manier binnen werkte. Dit tot groot ongeloof van Jelle zelf!!

Maar nog geen 5 minuten later was het alweer bijna 1-1 na een mooi afstandsschot van bijna de middenlijn schoot Dewi tegen de paal, in de rebound kon gijs bijna intikken dit werd goed geprepareerd door de keeper. Maar Dewi had Quick wel gewaarschuwd. Niet veel later ging Dewi richting de achterlijn na een goede voorzet maakte Gijs de 1-1. Zie maar zei jelle even de jongs op SCHERP zetten!! Jelle had gelijk want niet veel later viel de 1-2 voor PH op de naam van Periek. Dit gebeurde randje 16 met een mooi afstandsschot. De tweede helft was 1 richting verkeer.. de verdediging van Quick kon Dewi niet afstoppen. Voor ze het wisten was het 1-3 weer door die dekselse Periek! De 1-4 kwam op naam van de beste voetballer van PH. Remco kreeg de bal aan de zijkant van de 16 bedacht zich niks en krulde de bal heerlijk over de keeper.  PH bleef maar drukken op de helft van Quick volgens sommige jongens van Quick was het mooi geweest en kon de scheids wel affluiten. 1-4 Was natuurlijk te weinig en ph maakte nog de 1-5 onder de naam van Dewi. De 1-6 was goed binnegeschoten door Phillip.  En de 1-7 kwam weer op naam van Dewi. Al met al een mooie wedstrijd met veel doelpunten.

Wistje datjes:

De opstelling was natuurlijk opvallend, voor het eerst in circa 17 seizoenen geen Brama in de basis-elf van PH za 3 (za 2, 6, 9 en 12). Joost is in Brazilie, op zoek naar lokale schoonheden, Bart zit in Zwitserland, aan de kuiten van Zwitserse mannen maar Thijs zat op de bank. De aanvoerder, ook de aanvoerder van het kampioenselftal zat op de bank. Nog opvallender natuurlijk dat dit precies gebeurt tijdens de afwezigheid van naamgenoot, CoachKoos. Tijdens de warming-up voor de wedstrijd in de Vondersweijde wordt plaatsvervangend coach, aanvoerder en tevens knuffelArmeen Sipaan door FOX Sports gevraagd waarom Brama wederom moet plaatsnemen op de reservebank. “Het is mijn beslissing. Ik moet soms moeilijke beslissingen nemen, maar denk dat dit het beste is voor mijn ploeg”, aldus de coach. Hoe Sipaan met Brama omgaat, vindt Arnold Bruggink niet correct. “Ik vind het schandalig hoe er met hem wordt omgegaan”, aldus de analist van FOX Sports. “Hij heeft PH za3 vorig seizoen zo’n beetje in zijn eentje naar de 3de klasse gebracht. Hij is ook het gezicht van de club, wordt overal voor ingezet en is aanvoerder van het elftal. Zo kun je niet met zo’n speler omgaan.”

Opvallend is ook dat Jelle zoveel kilo’s aangekomen is dat hij het zelf gewoon heeft gemerkt. Hij had hier de volgende woorden over: Ik heb een behoorlijke goede kerst gehad. De ouderen klagen over de hongerwinter ik heb het over de kerst van 2019.

Nog een opvallende vraag was de vraag die jelle aan zijn tegenstander stelde “ Zullen wij samen meer dan 150 kg wegen?” Dit was natuurlijk een zeer bijzondere vraag aangezien onze jelle al jaren lang zijn streefgewicht van 73kg probeert te halen.

Onze Patrick aka de lange was ook afwezig afgelopen zaterdag. Het bleek dat hij een arrangement bij Preston Palace had. Of hier nu bier werd gedronken die middag is de vraag? Wel weten we dat deze man graag gecamoufleerd achter een paar planten in de woonkamer mag staan.

Opvallend is dat er een groot aantal spelers liever bij basic fit aan het trainen zijn dan op het veld bij ph. Deze fittingen zitten liever lekker warm aan een paar apparaten te roppen dan een paar groene jongens los te doppen.

Het schijnt dat Jelle afgelopen vrijdag een date had. Deze zou eerst de week ervoor plaatsvinden maar ging om onbekende reden niet door. Nu waren wij benieuwd naar zijn date totdat een anoniem persoon verkondigde, die hem vrijdagavond thuis zag zitten. Dat Jelle met romantische kaarsjes een pizza diabolo aan het eten was. Het bleek dat die week ervoor de jalapeno pepers opwaren en daarom zijn date niet door ging.

Wouter Hilgerink schijnt ook een nieuw huis te hebben. Hier hebben juspan en koos een hele dag helpen sauzen. Na een dag geschilderd te hebben met het kleurtje RAL 9010 kwam wouter tot groot verbazing thuis en zag dat er een klein foutje was gemaakt dat er niet de kleur RAL 9010 maar RAL 9001 op de muren had moeten zitten.. vandaar dat onze wouter nu een aantal weken afwezig is om zijn inkoopfoutje te herstellen

Dewi periek zou afgelopen weekend een weekendje naar winterberg gaan om te gaan skiën met Kristel. Dit ging helaas niet door aangezien er keine schnee zou liggen in het skigebied. Dewi kon het niet geloven maar het is echt zo Ohne Schnee kanst du nicht na beneeeeee.

 

Back To Top