skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Rubriek Uit De Geelvink: Hoe Is Het Met?

Rubriek uit de Geelvink: hoe is het met?

Al 47 jaar kent PH Almelo een clubblad. Dit clubblad luistert naar de naam : “Geelvink”.

De Geelvink, ook wel bekend onder de naam Serinus Hortulanus is een gele vogel met zwarte lengtestrepen, waar kennen we dat nog meer van.

Door de huidige Corona-periode dateert de laatste Geelvink alweer van begin mei en komt de eerstvolgende pas richting de winter. Daarom leek het ons een leuk idee om met enkele populaire rubrieken een terugblik te bieden op de ruime historie van de Geelvink.

Een van de vaste rubrieken is :”Hoe is het met?” Een terugblik op de voetbalperiode van een oud-lid.

In de meest recente Geelvink was de terugblik met Tom Haarhuis.

HOE GAAT HET MET TOM HAARHUIS?

Iedere Geelvink spreken we met een oud-lid van PH. In deze  editie van “Hoe gaat het met …?” spreken we met Tom Haarhuis.

 

 

Kun je een introductie geven van jouw verleden bij PH?

Ik kwam als ongeveer 8-jarige jongen samen met mijn vader naar PH toe. Op straat was ik daarvoor altijd al bezig met voetballen voetballen voetballen. Vanaf de F-jes tot aan het 1e elftal heb ik zo ongeveer alle selectie-elftallen wel doorlopen. Een greep uit mijn oude trainers zijn onder meer: Jan Wanschers, Jan Hulshof, Ozcan Gokkaya, Remco Hammink, Ronnie Braak, René Woesthuis, Bert-Jan Heins, Henk Wanschers en dan vergeet ik er vast nog wel een paar.

 

 

 

Waarom ben je vertrokken bij PH?

Doordat ik het steeds drukker kreeg met mijn werkzaamheden bij Kees Smit Tuinmeubelen in de weekenden, en ik doordeweeks ook steeds vaker af moest bellen voor trainingen. Ondertussen waren ook al veel oud teamgenoten gestopt of naar de lagere (bier)elftallen gegaan. Ik speelde destijds in het 2e elftal onder trainer Henk Wanschers.

Hoe is je voetbalcarrière (of sportcarrière) verlopen nadat we je uit het oog zijn verloren?

Nadat ik gestopt ben heb ik weinig meer aan sport gedaan. Ik heb 2 jaar geleden nog wel meegedaan met de nieuwjaarswedstrijd oud-PH tegen PH1 (de we overigens wonnen met 2-1) Viel me nog wel tegen..

Gelukkig ben ik voor mijn werkzaamheden dagelijks in beweging anders was ik wel een stukje zwaarder en minder fit geweest dan nu. Om een kleine indicatie te geven, over heel 2019 had ik een dagelijks gemiddelde van 14.000 stappen per dag.

 

Volg je PH nog, zo ja, hoe?

Sinds mijn vertrek bij PH heb ik de club altijd nog wel gevolgd. Ik kwam in het begin nog regelmatig op de zondagen (bij mooi weer) kijken hoe het 1e en sommige oud teamgenoten in andere elftallen het deden.

De laatse jaren is dat wel wat minder geworden, mede doordat PH nu op de zaterdagen speelt en ik dan bijna altijd aan het werk ben. Verder volg ik PH op alle social media kanalen om achter het nieuws te komen.

Heb je nog contact met mensen bij PH?

Ik kom regelmatig nog oud-teamgenoten tegen tijdens het uitgaan in Almelo en omstreken, dan is het altijd weer als vanouds en vloeit de drank rijkelijk.

Wat is je prettigste herinnering aan PH?

Dat zijn er wel meerdere. De Gerard Schiphorst toernooien met slapende leiders ’s nachts aan de bar. De voetbalkampen in onder andere Texel en Heino. De zaterdagen met gehuurde busjes het land door crossen richting bijvoorbeeld Groningen, Veendam, Zwolle, Deventer en Leeuwarden, om er op de terugweg een feestje van te maken. De vele kampioenschappen in de jeugd en senioren elftallen of de bekerwinst met de A1 onder René Woesthuis.

Heb je ook minder prettige herinneringen aan PH?

Nee

Zie je jezelf ooit nog terugkeren bij PH?

Als voetballer misschien ooit nog een keer in een vriendenteam, en als toeschouwer langs de lijn zeker nog wel. Hopelijk is de Corona-crisis snel voorbij en kunnen we weer voetbal kijken.

PH D1 2000-2001

PROMOTIE VAN HOOFDKLASSE NAAR 3E DIVISIE LANDELIJK

 

Achteraan staand v.l.n.r:

Trainer en leiders Ozcan Gokkaya, mijn vader Jos Haarhuis, Jan Modderman en Wout ten Hoeve

Staand v.l.n.r:

Serdar Gokkaya, Yorick Modderman, Ruud Gasthuis, Dennis van Gessel, Joep Hulshof, Don Grobben en Pim van de Heuvel

Gehurkt v.l.n.r:

Jan Ramaker, Robin Rikhof, Stefan Voerhuis, Twan Haghuis, Patrick Hofland en Tom Haarhuis

 

 

Back To Top