Sau Na Winst Een Gelijkspel Komen Voor PH 3?

Sau na winst een gelijkspel komen voor PH 3?

Temidden van de WK junioren in Qatar stond zaterdag 26 november de 3e  klasse senioren wedstijd Blauw Wit 2 – PH 3 op  programma. Op papier mogelijk een zekere overwinning voor de selectie van trainer Koos, ware het niet de afwezigheid van maar liefst 12 spelers (o.a. Bugs (reden: knie dikker dan de dop), Phil (reden: vieren benoeming baguette tot cultureel erfgoed), Hulsink (reden: natte fluitjesdienst) en Vuller (reden: hierover later meer). Trainer Koos kon 14 spelers meenemen die, hoewel fit, door van Gaal te oud bevonden waren voor het WK junioren in Qater. “Jullie blijven altijd welkom in de senioren” aldus van Gaal. Hoewel Koos blij was dat hij zijn mannen tot zijn beschikking had, kon hij van Gaal niet begrijpen: “Door mijn langdurige ervaring als hoofdtrainer van PH 3 weet ik dat echte rijpheid van spelers komt na 35 jaar,” aldus de alom geprezen oefenmeester.

Uw verslaggever peilde voorgaand aan de wedstrijd de verwachtingen bij het team. “Ik verwacht een misselijke wedstrijd, met een nog misselijkere tegenstander,” aldus Lit. Een voorspelling waarvan u over zo’n twee minuten lezen weet dat deze niet ver van de werkelijkheid lag. “Ik hoop dat ik vooral kan slapen” zei Koos. De vroege wedstrijd van de Nederlandse junioren tegen Ecuador bleek de reden van het antwoord. “Ben je slecht te pas dan?” vroeg ik. “[…] Nooooah […] ik heb me wel eens beter gevoeld” aldus de trainer. Bugs, ook wel de beste nipmiet van PH snapte hem wel “Das gewoon kut, dan zit je om vijf uur al achter de pottn. Godver mah, dan tik je zo een kist weg.”

Koos hield Boog, HIV en Jansen op de bank en stuurde de volgende opstelling het veld in: Op goal Bettus. Achterin Potijk, Dijk, Skoedie, Juspan. Middenveld Quix, Dokter, Marcel. Aanval Bossen, Lange en Perik

Om zijn voorspelling wat kracht bij leverde Little na nog geen 30 seconden in de wedstrijd al een bijdrage aan een goal. Met een mooi wippertje speelde hij een aanvaller van blauw wit vrij voor de gelegenheidskeeper B Brama. Hij kon de inzet niet keren. 1-0.

De eerste tegengoal van PH liet niet lang op zich wachten. Hoewel vooral veroorzaakt door onzorgvuldig spel van PH werd het niet te voorkomen tegendoelpunt ook vakkundig afgehouden door de thuisfluiter die de wedstrijd mocht begeleiden. Waar een gemiddelde thuis-fluitende scheidsrechter alleen bij twijfel de thuisploeg het voordeel geeft, nam deze thuisfluiter zijn taak wel heel serieus. Als een ware complotdenker kon hij nog maar één kant van de wedstrijd bekijken en deed hij geen moeite om ook eens perspectief van PH in te nemen. Een zuivere penalty werd Perik in de eerste en tweede helft (hij heeft de naam tegen) ontnomen.

Gelukkig revancheerde Perik zich halverwege de eerste helft. Na een goede pre-assist van Perik op Perik, gaf Perik de bal aan Perik, die hem langs de keeper kon werken. Ze vierden het doelpunt samen bij de cornervlag. De eerste helft werd afgesloten met wat vuurwerk van Dokter. Wat opgebouwde frustratie kwam in uiting tot een stevige tackle wat hem 10 minuten extra rust opleverde. Zonder al te veel goede woorden richting de thuisfluiter vertrok hij naar de kant. Ook met 10 spelers behield de selectie van PH het overgewicht op het veld en met de gelijke stand gingen we de rust in.

In de rust haalde Koos Jelle van het veld voor G Gasthuis. Om toch het overgewicht op het veld te behouden bracht hij Jansen in voor Bossen. Deze laatste had in de rust zijn outfit met Bettus gewisseld om in de tweede helft het doel te verdedigen. Bettus nam de plaats van Little (die erg graag een hele wedstrijd wilde voetballen) op het middenveld in.  De personele wisseling eindigde met de vervanging van Juspan door Boog.

Al vrij snel in de tweede helft resulteerde deze tactische zetten in de 1-2 van Perik (assist Boog). Erg lang kon Boog echter niet van zijn succesvolle invalbeurt genieten. In de 60e minuut moest hij het veld alweer verlaten met een blessure. Jelle maakte zijn rentree en zorgde daarmee voor echt ernstig overgewicht op het veld. Vier minuten later werd dan ook de 1-3 op het scorebord gezet door Bettus (assist Perik).

Iemand zei ooit “Morbide overgewicht heb je nooit lang, uiteindelijk krijg je diabetes, hart- en vaatziekten of gaten in de verdediging.” Ook deze wedstrijd bleek dit waar. Nog geen 10 minuten na de 3-1 vond Blauw Wit het net achter Bossen en een minuut voor tijd werd ook de gelijkmaker binnen geschoten.  Een misselijke wedstrijd, met een nog misselijkere scheidsrechter. Aankomende dinsdag 8 december (6 december wordt 8 december) mag het team van Koos weer aantreden en kunt u een nieuw verslag tegemoet zien.

Juice

• Zoals eerder genoemd was Vuller een van de grote afwezigen. Hoewel de meeste mensen een goede reden hadden voor afwezigheid bleek Vuller lekker aan het aufgussen te zijn in een van de lokale sauna’s. Gelukkig hebben de spionnen van uw verslaggever Vuller en Rellie kunnen vastleggen op de gevoelige plaat
  • Perik, tegenwoordig ondernemer in schoonheidsproducten heeft onlangs zijn producten succesval in de schappen van een bekende beautyspecialist van Nederland gekregen. Met namen als “Lavender Caster Oil” en “Rozenwater & Glycerine Facial Mist” wist hij een gat in de beautymarkt te vullen. Te lezen in reviews zijn klanten erg tevreden met de producten van Perik. Wellicht een keer proberen dus. Als Hulsink deze “Facial mist” op de markt had gebracht was dat wast anders geweest.
  • Iedereen weet dat (ver)bouwen het laatste jaar enorm duur is geworden. Zo ook de bovengenoemde succesondernemer. Hij wil graag een toilet onder zijn ruime overkapping realiseren maar was nog wat afgeschrikt door de kosten. Hij heeft echter een creatieve manier gevonden om de kosten wat te drukken. Door van de wc een “werkruimte” te maken kan hij namelijk de btw terug vragen. Slimme man.
  • Boog, de man die deze wedstrijd noodlottig moest verlaten, verklapte tijdens de eerste helft op de bank dat hij wellicht wel eens zou willen stoppen met roken. Om een beslissing te definitief te nemen zou hij graag eerst longfoto’s willen maken.