skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Spartaanse Voorbereiding Velt Enschedeërs

Spartaanse voorbereiding velt Enschedeërs

Afgelopen zaterdag 26 oktober stond de overwinning van PH 3 op Sparta Enschede 3 op de agenda. Hoewel ook Sparta Enschede op de hoogte was van het aanvangstijdstip van 14:45, zetten de Enschedeërs al rond 13:45 voet op Veenelandse bodem. De selectie van Van Duiven kijkt nog even een stukje PH2, alvorens rond 14:15 de kleedkamer op te zoeken. Op dat moment is Sparta al een kwartier bezig aan een uitgebreide warming-up.

De mannen van Koos van Duiven begonnen omstreeks 14:30 aan de gebruikelijke warming-up. Een enkeling liep wat heen en weer, er werden wat balletjes rond de aardbol geschoten en in de dug-out was het ouderwets gezellig. De vader van Tim zag zijn zoon op de bank zitten en vroeg in lichte paniek: “Speel je niet?” Het was duidelijk dat Tims vader geen vaste supporter is, want het antwoord van Tim was: “Dit is onze warming-up.”

De opstelling:

Wouter Haarhuis; Tim van Vlijmen, Rik Meijer (45. Sjoerd Dijkstra), Mike Laarman (Philip Tigrinate), Rupen Sipaan © (65. Joost Brama ©); Remco Haghuis, Dennis Wennink, Twan Haghuis; Patrick Hofland (45. Jelle Potijk), Bart Brama, Dewi Perik (45. Gijs Gasthuis).

Onder leiding van de heer Alkhteb begon een vermoeid Sparta aan de wedstrijd tegen een uitgerust PH. Dit resulteerde in eenrichtingsverkeer in de richting het doel van Sparta Enschede. Na wat halve kansjes uit vrije trappen en corners duurde het toch nog tot de 20e minuut voordat PH de leiding nam. Een corner van Twan Haghuis belandde op het langste lichaamsdeel van Patrick Hofland, hij kopte de 1-0 via een verdediger binnen.

De 2-0 volgde een minuut later. Twan probeerde met een lob de keeper te verrassen, de uitvoering liet echter te wensen over. De bal viel vervolgens wat gelukkig op net dat ene plekje waar zich geen voorhoofd van Patrick bevond, en hij schoot de bal binnen.

Na een half uur spelen werd Dewi op Spartaanse wijze tegen de grond gewerkt. De vrije trap werd door Twan snoeihard binnen gejast, 3-0. Werd Sparta dan helemaal niet gevaarlijk? Jawel, Heerschop stond in de basis en hij strooide weer met balverlies als in zijn gloriejaren bij PH zondag 2.

Toch leek PH ongeschonden de rust te gaan halen, totdat Tim de bal te kort terug kopte op Wouter Haarhuis. Sparta pakte dit buitenkansje uit en zocht met een 3-1 achterstand volledig uitgeput de kleedkamer op.

De tweede helft kenmerkte zich door onrustig spel van beide kanten. Sparta probeerde meer te creëren, maar leek onmachtig. PH ging op haar beurt te slordig om met de geboden extra ruimte. De grootste kans was voor spits Bart Brama, hij werd op prachtige wijze weggestuurd door Gijs Gasthuis, maar faalde 1-op-1 met de keeper. Football Manager liefhebber Jelle Potijk vroeg zich hardop af wat Bart zou scoren op ‘finishing’ en kwam niet hoger uit dan 5. Jelle kreeg enkele minuten later zelf ook een niet te missen kans op aangeven van Bart, maar de vleesgeworden bokkepoot liet zien qua ‘finishing’ niet veel hoger te zitten dan zijn neefje.

Na de wissel van Rupen Sipaan voor Joost Brama verloor PH de grip op de Turkse arbiter, en enkele minuten later lag de bal op de stip. “Vaşthöüden”, aldus de arbiter. De strafschop werd echter vakkundig gekeerd door Wouter Haarhuis, die hiermee beslag legde op de titel Man of the Match.

Het laatste wapenfeit kwam van de Almeloërs. Een pass van Remco Haghuis werd licht aangeraakt door Bart Brama die zijn broer Joost alleen voor de keeper zette. Joost punterde de 4-1 eindstand tegen de touwen.

Laatste nieuws:

Anderhalve week geleden vond het Bock & Blues Festival plaats in het centrum van Almelo. Koos van Duiven, de man die zich regelmatig kleedt in een prachtig geruit overhemd, werd gedesillusioneerd gesignaleerd in het feestgedruis. Hij had de naam van het festival verkeerd verstaan en dacht dat het een Blokjesblousefestival betrof.

Gijs Gasthuis kwam onlangs met het idee om de hockeyregels toe te passen bij het veldvoetbal. “Daar is het gewoon duidelijk: Raakt de bal een voet, overtreding!” Ons lijkt dit juist een spelregel die uitermate ongeschikt is voor VOETbal.

Het meest opmerkelijke moment afgelopen zaterdag was de penalty die PH te verwerken kreeg in de tweede helft. Volgens de scheidsrechter hield Sjoerd zijn tegenstander vast. Helaas beschikken we in de 3e klasse nog niet over de VAR, maar in de dug-out werd druk gespeculeerd over een nieuwe techniek. Uitkomst: Een bril met VARifocale glazen, zodat de arbiter niet meer naar de kant hoeft om de situatie te herbeoordelen.

Onlangs ontvingen wij het bericht dat Bob Smienk is gestopt als speler van PH1. Bob was ontevreden over het aantal speelminuten dat hem toebedeeld werd. Saillant detail is dat Bob in de jeugd jarenlang getraind is door Wouter Hilgerink. Wij nemen dus ook aan dat Bob van mening was dat hij teveel speelminuten kreeg.

Ranu van Ruth leek in het begin van het seizoen een lichte blessure opgelopen te hebben, maar onderzoek door elftalfysio Bart wees uit dat de Flügelverdediger zich alvast kan opmaken voor de winterstop. Hondenliefhebber Ranu, helemaal gek van uitlaten, vond echter al snel een nieuwe uitlaatklep. Tegenwoordig is hij fulltime navigator bij allerlei rally’s in de regio, waar hij zich voornamelijk specialiseert in de uitlaten van de rallyauto’s.

Het tweede van PH is ongeslagen koploper in de 2e klasse en heeft dat grotendeels te danken aan de mannen van Koos van Duiven. Enkele weken geleden werden Bart (2 goals) en Philip (1 assist) afgestaan en afgelopen zaterdag schonken Rik en Dewi (2 goals, 1 assist) het tweede de overwinning. Het kampioenschap lonkt en mocht PH2 advies willen over hoe je een kampioenschap viert, ook die ervaring bezitten we.

TrainerKoos Van Duiven wist beslag te leggen op een tactische bespreking van Hodes, de trainer van PH1. Een ingewikkeld stukje tekst over de manier van opbouwen waarbij het kijkgedrag van de linksbuiten van de tegenstander in relatie tot de opkomende back van de eigen partij uitvoerig wordt besproken. Koos heeft inmiddels zijn eigen variant uitgedokterd en kwam zaterdagochtend in de WhatsApp-groep met de inspirerende woorden: “Keerls, al een beetje dorst?”

Back To Top