Terugblik Fase 1 Week 3

Terugblik Fase 1 week 3

We zitten alweer op de helft van fase 1 in het jeugdvoetbal.

In dit weekverslag, nummer drie, lees je updates met betrekking tot de jeugdopleiding en veel ingestuurde wedstrijdverslagen. JO10-2 is op de omslagfoto te zien. Veel leesplezier gewenst!

Ouderbijeenkomst:

Afgelopen maandag stond de ouderbijeenkomst op het programma. Hierin werden de afspraken, het beleid en de communicatiestructuren binnen PH toegelicht. De opkomst was erg matig, dat kan verschillende oorzaken hebben gehad. De presentatie is hier te vinden: https://www.canva.com/design/DAFMBqpmyEo/9sZmJxO8U2mTw9edpr598Q/view?utm_content=DAFMBqpmyEo&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton.

Meiden coördinator:

Vanaf heden is Daphne Vrerink meiden voetbal coördinator in de jeugdopleiding. We waren al een tijd opzoek naar iemand die het meiden voetbal binnen PH een boost wil geven. Daarom zijn we enorm blij dat Daphne dit wil gaan doen. Daphne wordt coördinator van de al bestaande meiden teams, door deze invulling kunnen we ook meer aandacht besteden aan ook de werving van nieuwe speelsters voor PH. Veel plezier & succes Daphne!

Team van de Week:

Het eerste elftal speelt aankomende zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd en de week erna ook de eerste thuiswedstrijd in de competitie. Coördinator Arjan heeft voor onze jeugdteams weer een leuk programma bedacht: team van de week. Elke thuiswedstrijd is er een jeugdteam van PH team van de week. Dit team wordt dan in het zonnetje gezet! De trainers zijn hierover geïnformeerd in de mededelingen-chat.

Regio Plan FC Twente/Heracles:

De regio-trainingen vanuit FC Twente/Heracles zijn ook weer begonnen. Het eerste blok van dit jaar trainen zij bij PH. Er voetballen een aantal spelers van PH mee.

De O9-groep van 16:30-17:45 en de O10/O11-groep van 17:45-19:00.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

PH JO8-1:

Jo8-1 speelde vandaag een derby.

Na twee dikke overwinnen stond vandaag ON jo8-2 op het programma, dezelfde tegenstander als op het Wout Brama toernooi. Het was een

Spectaculaire wedstrijd 1 van de mooiste wedstrijden tot nu toe. We begonnen vel aan de wedstrijd en al snel stond het 2-0. Na enkele minuten scoorde ON de 2-1.

Na wat tactische veranderingen van de trainers spelen in een spekje (ruit) Ja Charles Rikhof jij kunt ook nog wat leren door bij de jeugd te kijken😜 speelde PH Oranje Nassau compleet van de mat.

Het fanatieke en vooral sportieve aanmoedigen van de Coach van ON hielp niet. Eindstand 11-1 💪.

PH JO8-2:

Vandaag moest jo8-2 uit bij ON. De wedstrijd begon niet best binnen een paar minuten 2-0 achter.

Ze waren nog niet echt wakker. Vanaf de kant even iets actiever gecoached en via een corner werd het 2-1.

In de eerste rust gezegd dat het goed ging maar dat de verdediging iets beter kon. Dit heeft gewerkt door meer te storen en een mooie solo werd het 2-2.

Helaas door een foutje achterin werd het snel weer 3-2. Hierdoor waren ze even van slag en liep ON uit naar 5-2.

In de rust weer gesproken met het team dat het samen spelen goed ging maar dat ze soms ook wel voor eigen succes mochten gaan.

Dit pakte helaas niet zo goed uit en werd het al snel 8-2. In de laatste pauze toch weer op samen spelen laten focussen. Dit werkte toch beter en een eindstand van 10-5 was ook verdiend.

Er zit zeker vooruitgang en potentieel in dit team. Geweldig om mee te werken. En een zeer trotse coach en ouders.

PH JO8-3:

JO8-3 vandaag tegen Langeveen..

1-0 / 1-1 / 2-1 / 2-2… en toch helaas verloren met 4-2. Er zat weer eens een spelertje van de tegenpartij bij die het spelletje iets meer door had. Kans om te overwinnen was zeker wel groot maar toch net niet gelukt.. Gelukkig hadden ze wel veel plezier.

Een extra applaus verdiende onze keeper trouwens zeker. Wat was hij goed zeg! 👏

Volop gaan trainen aankomende week, en op naar onze volgende thuiswedstrijd ⚽️

PH JO9-2:

Vandaag mocht jo9-2 uit spelen bij Luctor.  Daar werd gespeeld op gras en daar moesten de jongens/ meisje even aan wennen. Ze waren enorm gemotiveerd en dat was terug te zien op het veld. In het begin van de wedstrijd kwamen we dan ook mooi voor met 0-1. De tegenstander kwam wel gauw terug.

Na 20 minuten spelen stond het 4-2. Er was wat onrust omdat er schijnbaar door de tegenstander wat woorden werden gebruikt die onze jongens/ meisje niet leuk vonden.  Ze hebben het netjes gemeld en er verder niet op gereageerd,  heel knap. Ze bleven netjes voetballen maar hebben uiteindelijk helaas verloren met 9-3. Ze hebben hard gewerkt,  netjes samen gespeeld en hadden een trotse leidster aan de kant staan.

PH JO10-1:

Zaterdag 18 oktober stond de wedstrijd van PH-10-1 tegen ASV’57-10-1 uit Aadorp op het programma.⚽️ Gelukkig waren ze dit keer wakker vanaf het eerste “fluitsignaal”….Dat was de week ervoor wel anders🙃… Het was een leuke gelijkopgaande wedstrijd met veel kansen over en weer. De jongens hebben veel leuke dingen laten zien…mooie acties…leuk samenspel en natuurlijk gaat lang niet alles goed, maar daar gaan we op de training weer mee aan de bak💪

Helaas viel de uitslag de verkeerde kant op (4-5) ,maar dat was absoluut niet nodig!

PH JO10-2:

De jongens en meiden van 10-2 moesten vanochtend tegen TVC Tubbergen…met hard werken(vooral ook elkaar helpen bij foutjes) goed samenspel en mooie doelpunten, hebben ze dik verdiend gewonnen met 6-9💪ze beginnen elkaar steeds makkelijker te vinden en dat merk en zie je duidelijk terug in de wedstrijd..op naar volgende week👍

PH JO10-3:

Vandaag hebben de jongens van JO10-3 tegen AVC Heracles gespeeld. Ze hebben goed hun best gedaan, maar hebben helaas verloren met 14-4.

Op naar de volgende wedstrijd.⚽️

PH JO11-2:

Deze morgen mochten onze toppers van de JO11-2 een uitwedstrijd spelen tegen DETO JO11-3⚽️⚽️. We begonnen sterk ( weliswaar rommelig ) aan de wedstrijd en het was al wel snel duidelijk dat wij een maatje te groot waren voor DETO.. omdat we zo rommelig bezig waren stond het na t eerste kwart maar 1-0 en dit kwam omdat we zelf niet nauwkeurig met de kansen omgingen!! In de rust na t eerste kwart de jongens toe gesproken dat we gewoon moesten gaan voetballen zoals we ook op de dinsdag en donderdag tijdens de training doen -> dus onder andere de bal sneller rond laten gaan en mekaar eerder op zoeken met een pass of steekbal en dat je de bal mekaar niet hoeft te brengen.

Uiteindelijk hebben we mooie aanvallen gezien met een doelpunt als bekroning 🎉🎉

Dikverdiende overwinning  DETO JO11-3 vs  PH JO11-2 = 1-15

Complimenten aan Deto dat ze bleven voetballen 👌👌

PH JO12-1:

Vandaag met JO12-1 na Wierden tegen Juventa 12 de jongens hebben goed gespeeld maar helaas de wedstrijd verloren met 16-3

PH MO13-1:

Eerste wedstrijd MO-13-1, we moesten tegen Juventa MO-13-3. Voor ons en de meiden was het heel vroeg dus effe wennen, onze eerste wedstrijd op een aangepast groot veld, voor het eerst te maken met buitenspelregel en ingooien. in de eerste vijf minuten spelen, kwamen we al met 1-0 voorsprong, de meiden waren zo enthousiast dat we wedstrijd konden afsluiten met 0-5. Trots op de meiden💪🏾⚽

PH JO13-1:

Na het debacle van vorige week was het vandaag de hoogste tijd om revanche te nemen voor JO13-1. Tegenstander was BWO JO13-1 uit Hengelo. Dat de oorwassing tegen AVC Heracles nog tussen de oren zat, was nog wel te merken. Het was een wat onwennig en zenuwachtig begin, maar toen eenmaal de 1-0 door Milo er in lag viel er een last van de schouders bij onze boys. Vanaf dat moment konden ze vrijuit voetballen en kwam de tegenstander er nog nauwelijks aan te pas. In de 2e helft werd de lijn doorgetrokken en meteen na de thee was het Nils die 2-0 op het scorebord wist te zetten. De wedstrijd werd vakkundig uit gevoetbald  door onze boys. Sepp wist vlak voor tijd de 3-0 nog te maken en daarmee was de wedstrijd klaar. Prima herstel van PH JO13-1.

PH JO15-1:

Voorafgaand wel beetje verwacht, niet gehoopt maar we waren 5 maatjes te groot. Ondanks dat de tegenstander echt probeerde, hebben we denk ik 90% op de helft van de tegenstander gevoetbald. Voor beide partijen niet echt leerzaam, wel fijn voor het gevoel. Na afloop hapje en drankje met spelers en ouders bij de trainer dus en gaan we de koppositie vieren. Op naar volgende week!

PH JO17-1:

Zaterdag gespeeld tegen de buren van Luctor JO17-2.

De jongens hadden van te voren het idee dat het een makkie zou worden. Die gedachte was ook niet verkeerd, aangezien we een oefenwedstrijd tegen de JO17-1 overtuigend hadden gewonnen.

Het zag er ook naar uit dat het een simpele overwinning zou worden. De eerste helft was volledig onder controle en we hadden wel met 0-7 of 0-8 voor kunnen, nee moeten staan. Zoveel kansen en goed voetbal. Maar het stond nog maar 0-4.

De tweede helft begon ook weer prima, maar door 1x  niet opletten scoorde Luctor. Daarna werd het er niet beter op. Luctor maakte er een fysiek gevecht van zonder echt te voetballen. Wij gingen daardoor ook niet meer voetballen en Luctor maakte ook nog de 2-4.

De tweede helft snel vergeten en volgende week eens twee helften ons goede spel laten zien.