Terugblik Op De Jeugdwedstrijden Van Zaterdag 5 September

Terugblik op de jeugdwedstrijden van zaterdag 5 september

Gisteren speelden dan ook de jeugd t/m O12 de eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

De uitslagen van alle teams t/m O10 worden dit seizoen niet weergegeven. Om de ontwikkeling van het individu centraal te stellen zijn de standen voor deze leeftijdscategorieën niet beschikbaar/openbaar.

Onze O12-1 verloor nipt met 2-1 van DOS ‘37 maar de O10-1 wist een mooie overwinning te behalen ten opzichte van SVZW O10-1. Zij wonnen maar liefst met 4-7.  De eerste helft was het een eenrichtingsverkeer verkeer voor de geel zwarte brigade. Met een meer dan terechte 1-6 voorsprong gingen de jongens van trainers Arjan Laarman en Geffrey Buld de rust in. Door een zwak begin van de tweede helft kwamen de Wierdenaren nog terug tot 6-4.

O13-1 en O11-1 gingen toevallig beiden op bezoek bij Excelsior ‘31 in Rijssen. O11-1 speelde voor de competitie en wist in de slotseconden met 5-4 te winnen. Dat fysieke gesteldheid onder gelegen aan voetballend vermogen is bleek uit deze wedstrijd. Door uitstekend keeperswerk aan Rijssense zijde bleef Excelsior tot op het laatst in de wedstrijd.

Noemenswaardig is dat O13-1, uitkomend in de hoofdklasse, een zeer sterke wedstrijd speelde tegen Excelsior ‘31 O13-1, uitkomend in de 1e divisie. 2-2 tegen een opponent die 4 niveaus hoger speelt is een compliment waard. Het team o.l.v. Jorn wist zich goed te herpakken na de kansloze nederlaag van afgelopen week tegen NEO.

JO11-2 verloor helaas met 3-8 van SV Enter JO11-1. De overstap van een kwart veld naar een half veld is even wennen, maar de jongens beginnen steeds beter hun draai te vinden. Zaterdag gaan ze op bezoek bij MVV’29 JO11-1.

Na een aantal oefenwedstrijd begon JO8-1 dan ook eindelijk aan het echte werk. De stadsgenoten van AVC Heracles JO8-3 kwamen op bezoek. Onze jongste pupillen kenden een goede start met een 13-0 overwinning.

Al met al was het weer een “ouderwetse” zaterdag en iedereen kon weer volop genieten omdat de bal weer rolt om het “eggie”.