skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Tim Van Vlijmen Wint Darttoernooi

Tim van Vlijmen wint Darttoernooi

Op zaterdag 18 januari vond het jaarlijks terugkerende darttoernooi bij onze vereniging plaats. De 15e editie werd omgedoopt tot het ‘BH Darttoernooi’ en kende wederom een record aantal deelnemers. Bij de heren waren er 77 deelnemers, bij de dames streden er 27 darters om de titel.

 

Rond 13:00 uur kwamen de eerste darters binnendruppelen om de wedstrijdbanen te testen, het gevoel te krijgen of alvast wat biertjes te drinken. De loting is altijd weer een spannend moment; bij wie kom je in de poule? Maak je kans op de volgende ronde? De heren werden onderverdeeld in 10 poules van 7 á 8 personen. De eerste drie waren zeker van een plek in de tweede ronde, evenals de twee beste nummers 4.

 

 

Het unieke speltype bleef onveranderd; in de poulefase werd gespeeld om 1 leg, 501. Een leuk concept, omdat op deze manier niemand zeker is van de winst. Op maar liefst 13 dartbanen werd fanatiek gegooid en zo links en rechts viel er een 180’er. Het gemiddelde niveau lijkt ieder jaar te stijgen. Na de poulefase was het deelnemersveld bij de heren aardig uitgedund naar 32.

 

 

Terwijl de darters hun kunsten vertoonden aan de oche, werden de broodjes hamburger klaar gemaakt door kok Erwin Buitenhuis. En nadat de poulefase zo goed als afgerond was, konden de hongerige dartmagen gevuld worden.

 

Na de poulefase waren er nog twee rondes waarbij gespeeld werd om ‘Best of 1’, waardoor één slechte leg fataal kan zijn voor je aspiraties als dartkampioen van PH. Deze twee levensgevaarlijke rondes bleken uiteindelijk het eindstation voor vele oud-winnaars als Thijs Brama, Joost Brama en Armando Hanekamp. Vanaf de kwartfinales werd er gespeeld om ‘Best of 3’.

 

Bij de heren gingen de kwartfinales tussen:

Martin Ulenreef – Tim Jonker                  2-0

René Schlette – Robin Bosch                  2-0

Tim van Vlijmen – Patrick Westerink        2-1

Geert Jonker – René Folkers                   2-0

 

De echte dartvolgers van PH zagen weinig verrassende namen in de kwartfinales. Alleen Tim Jonker is geen bekend gezicht binnen Peil Hoog. De zoon van de titelverdediger verloor van recordwinnaar Martin Ulenreef en kon zijn vader dus niet volgen naar de halve finales. Een BCA onderonsje tussen Patrick en Tim eindigde in een overwinning voor Tim, die daarmee uitzicht hield op zijn derde finale in vier jaar tijd. Teamgenoot bij BCA Robin Bosch kwam tekort tegen tweevoudig oud winnaar René Schlette, die daarmee de kans behield om sinds 2016 weer eens de titel te pakken.

 

Halve finales:

Martin Ulenreef – René Schlette              2-0

Tim van Vlijmen – Geert Jonker              2-1

 

Titelverdediger Geert Jonker ging onderuit tegen mede Peil Hoog lid Tim van Vlijmen. René Schlette moest zijn meerdere erkennen in teamgenoot op de maandagavond Martin Ulenreef. Geert en René ontvingen voor hun gedeelde derde plaats een chocolade kip met eitjes.

 

Bij de dames ging de finale uiteindelijk tussen Karin ten Hoorn en Rianne Kol. In een gelijkopgaande finale onder aanvoering van Mastercaller Daphne Vrerink trok Karin uiteindelijk aan het langste eind. Karin ging naar huis met waardebon van €30,- voor Restaurant Kreta en een chocolade ei. Rianne ontving een waardebon van €20,- en een chocolade paashaas.

 

De finale bij de heren, die wederom op fabelachtige wijze werd aangekondigd door Mastercaller Peter Rewinkel, ging tussen Tim van Vlijmen en Martin Ulenreef. Twee jaar geleden stonden Tim en Martin ook in de finale, destijds was Martin de sterkste en kroonde zich destijds voor de derde keer als Dartkampioen van PH. De vierde titel komt er voorlopig nog niet, want het was Tim die een erg sterke finale gooide, met 3-1 won en daarmee revanche nam voor zijn twee eerdere verloren finales. Tim werd hiermee voor het eerst dartkampioen van PH en mocht de prachtige wisseltrofee in ontvangst nemen. Winnaar Tim van Vlijmen won een waardebon van €40,- voor Restaurant Kreta en een chocolade ei. Martin Ulenreef ontving €30,- voor Restaurant Kreta en een chocolade paasei.

 

Volgend jaar zal er weer gestreden worden voor de titel tijdens de 16e editie, tot die tijd kunnen de pijlen weer in ’t vet. Of juist niet, want zoals iedereen weet: Oefening baart kunst!

 

Het darttoernooi is inmiddels een prachtige traditie geworden binnen PH en is dit jaar mede mogelijk gemaakt door de volgende vrijwilligers:  Ans en William Grootem, Lilian en Huub Gasthuis, Erwin Buitenhuis, Hans Hofland, Nico Zalm, Niek Haghuis, Peter Rewinkel, Rene Vogelzang, Rick Schraven, René Folkers, Wim Vos, Gijs Gasthuis, Joost Brama en het barpersoneel.

 

 

Back To Top