skip to Main Content
sportvereniging PH
Toekomst Bennie Onzeker Na Debuut

Toekomst Bennie onzeker na debuut

De verslaggever moest kiezen tussen de titels:

Za3 gaat weer voor kampioenschap
Bennie leidt nederlaag in za3
Bennie hoalt de kuppe er niet bie
Bennie leidt pensioen Tigri in

Dinsdagavond moesten we voor de halve finale beker aantreden tegen De Esch(er), zoals een wijs man ooit zei: ‘je moet de kuppe er bie hoaln’ dus hebben we geprobeerd om de cup bie ons te hoaln maar 1 van onze nieuwe aankopen Bennie hield de kuppe er niet bie en leidde ons en de vele mee gereisde supporters mee de afgrond in.

Grote afwezige was Heerschop die welgeteld 2582 km van z’n o zo geliefde knuffelschuur is. Dit in verband met werk van collega’s.

De helden van za3 begonnen met de volgende opstelling :

T.Jonker (J. Brama 80.) T. Vlijmen (80. R. Sipaan),S. Dijkstra, R. Meijer, J. Potijk; T. Brama, T. Haghuis, R. Haghuis (75. R. Bosch); P. Tigrinate, B. Brama (45. D. Wennink), P. Hofland

De eerste helft kan ik vrij kort over zijn. Het was lekker weer, veld iets te kort gemaaid en veel zwart rubber. Balletje was prima rond.
Veertigste min. corner tegen en in de kluts 1-0 De Esche(er). Sjupan die de eerste helft achter de goal een bal heeft gezocht, iets waar Bake al een paar jaar mee bezig is. Alle twee tevergeefs. De scheids had zelf bepaald dat je tegenwoordig met geel het veld niet hoeft te verlaten. Bennie zag vanaf de bank een droom in vervulling gaan.

In de rust begon Bennie vol goeie moed aan de warming up,  hetgeen waar hij langer van kon genieten dan zijn debuut in dit gouden team.
Volgend seizoen heeft trainer Koos v Duiven Dennis ‘Bennie’ Wennink en Dewi ‘wolf’ Perik weten te strikken voor volgend seizoen. Toch is zijn toekomst onzeker na een heet avondje Oldenzaal, hij kon z’n kuppe er niet bie hoaln.

De 2de helft kon beginnen met het gevoel dat er nog niks aan de hand was. Helaas kregen we vrij gauw een penalty tegen waar zelfs onze bekerheld Curry geen antwoord op had, 2-0. Maar het zonnetje scheen nog lekker en Little klaagde vrij weinig dus er was nog steeds weinig aan hand.

Na een mooie dieptebal van Thijs Brama vloog de Lange uit de startblokken en was uiteraard eerder bij de bal dan de keepah en lopte hem vast in de winkelhaak, weliswaar met een paar stuitertjes vooraf.
Terwijl de Lange nog een vliegtuig na deed sommeerde zijn teamgenoten hem niet al te vriendelijk om zo snel mogelijk de bal te halen maar zoals jullie allemaal weten kan een Boeing 934 niet achteruit.

Bennie had inmiddels al geel gekregen voor iets wattie maar al te graag doet, praten! Echter had deze scheids zijn eigen regels en hoefde ons Bennie het veld (nog) niet te verlaten. Bennie kon de duels weer aan zoals hij dat alleen kan. Hij vloog stevig het duel in, precies voor de dug out van de tegenstander. Het slachtoffer schreeuwde moord en brand, de bankzitters vlogen overeind alsof Little een föhn had gelaten in de dug out. De scheids die toch al een beetje de weg kwijt was antwoordde met het tonen van een 2de kaart voor Bennie.
Bennie had uiteraard niet begrepen dat je na 2x geel het veld wel moest verlaten en zo leidde onze nieuwe aanwinst de nederlaag in.
Toch willen wij Bennie bedanken voor z’n eerste 20 gespeelde minuten in dit elftal en hopen dat hij het in de 3de helft wat langer vol kan houden

De hier op uitkomende vrije trap werd niet al te best verdedigd en werd de 3-1 gescoord.
Heerschop.
Er vloog her en der nog een oppeppende kreet over het veld; ‘We moeten ons huid duur verkopen’ maar dat had De Esch(er) ook in de kuppe want in hun anabolen en zonnebank gebruinde huid was al te veel geïnvesteerd.

Vriend van de show Boog was ook meegereisd om nog een kwartiertje te voetballen, daardoor kwam er iets meer beweging in het elftal maar het mocht niet baten.
Nu moeten de jongens van Koos zich maar weer volledig richten op het kampioenschap (lees:) 2018/2019.
Het seizoen zit er bijna op aangezien de Josties uit Deventer niet verder dan de brug mogen komen.
Zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma tegen Sport Vereniging Zonder Wierdenaren.

Het wordt wederom lekker weer, klaagspier Little doet niet mee , Heerschop is er niet, het wordt de laatste wedstrijd van onze stokbroodruiker Eric , het vlaggenschip van PH wordt kampioen dus alle ingrediënten voor een mooie zaterdag zijn aanwezig.
Heerschop.
Mocht u er niet zijn, dan gaan we er vanuit dat dat komt omdat de beste speler van PH Remco Haghuis ook niet mee doet zaterdag.

Tot zaterdag!

Patrick ‘De Lange’ Hofland.

Wist je ‘Mas’ :
* Om gelijk maar weer te beginnen met de man (Why Always) die denkt dat alle wist je datjes over hem gaan, mijn vriend: shoarma koning Mas. Mas had na een zaterdagje bardienst – het zuipspelletje Youssuf – de stad (shamrock en Bar Biertje) enige moeite om zijn nieuwe huis terug te vinden. Gelukkig voor hem woonde er iemand anders dichtbij hem in de buurt die hem de weg kon wijzen. Little fiets al jaren dezelfde route terug maar z’n nieuwe huis ligt dan natuurlijk ook wel 200 meter van z’n route af. Dit brengt de man met het richtingsgevoel van een baksteen aardig in de problemen.
Niet alle wist je datjes gaan over Little natuurlijk, we kunnen het hem ook niet kwalijk nemen dat zijn nieuwe huis onvindbaar is aangezien onze kleine vriend via de zij wegen van Dolle Pret naar de snelweg rijdt
* Het was Joost Brama ook niet ontgaan dat het seizoen van Boer Zoekt Vrouw weer begonnen is,  zo zei onze ‘rechterhand’ van Koos : ‘Misschien kan ik alvast een boerderij kopen en me opgeven voor het volgende seizoen’ maar helaas bleek het voor Joost Brama dat er geen gemeentehuizen staan in de dorpen.
•Tijdens het maken van dit verslag kwam bij ons in de app een verrassend bericht binnen van onze Franse vriend Eric Tigrinate , wie kent hem niet. Hij stopt na dit seizoen met voetballen (of dit te maken heeft met het debuut van onze nieuwe aanwinst is niet geheel duidelijk) vanwege ouderdom zoals hij zelf zei . Maar de verslaggever zal even in z’n eigen woorden zijn ouderdom kwaaltjes omschrijven; Een traumatische achillespeesruptuur, zeker de midportion variant, in combinatie met chronische lumbago en een onwillige gastrocnemius en nogal frêle lijf..of simpel gezegd; hij heeft een lichaam van een stokbrood dat al 4,5 dag in de zon ligt. Hier wil ik wat betreft dit sneue nieuws het bij laten. Na zijn afscheidswedstrijd van aankomende zaterdag kunt u vast en zeker in het volgende verslag er meer over lezen.

* Iedereen vraagt zich af wat er met de goede resultaten is gebeurd van PHZa2, wij wijten dit aan het feit dat trainer Koos opeens een fervent reiziger is geworden. Eerst in de palen hangen in Hamburg en iets met zo’n Reepjesbahn daar? Om vervolgens met de Boeing 934 naar Vlieland te vliegen.
* Onze aanstaande vader Hans heeft een klein ongelukje gehad met de werkbus, hij overreed bijna een stel fietsers waarbij er nog geen schade aan de bus was, alleen had Hans de pech dat de fietser het syndroom van Bennie had en er rustig op los schopte tegen de bus.
* Onze blonde nertsen boer en boerin Rik(Hans)& Mirre wachten nog steeds geduldig op hun nieuwste aanwinst in de familie. De Lange heeft sinds zaterdag een heerlijk rustige week aangezien Jazz Hofland nog steeds kamperende is voor het huis van Rik&Mirre.
* Maandag avond had onze bonkige spits Bettus een ballonvaart met collega’s van het werk, deze vaart begon 1,5u later aangezien ze de zandzakken onder de mand niet meer nodig waren.. Buienradar gaf een heerlijke zomer avond aan maar er bleek onder de vliegroute van Bettus toch af en toe een plaatselijk geel buitje te vallen.
• Ook wil ik bij deze de mee gereisde supporters bedanken voor de steun en dan met name de harde kern van Za4.
• Ook aanwezig was paparazzi Senior Vlijmerij die mooie foto’s heeft gemaakt van deze wedstrijd, bedankt daarvoor. Hierbij de link: http://img.gg/goNFrxD
•Wouter Hilgerink was helaas niet aanwezig, blijkbaar was onze man met dezelfde huidskleur als de bokkepoten van Tokkie niet hersteld van zijn zonnesteek.
•Nog even een reminder voor het 7tegen7 toernooi en Hollandse avond op 9 Juni. Wees erbij!

• Om toch deze Wist je datjes afsluiten met Why Always Mas; Deze week werd bekend dat er binnen het bedrijf van onze buizenblazer een collega buizenblazer was overleden. Uiterst triest nieuws uiteraard aangezien buizenblazers een uitstervend ras is. Mas was ook zeer meegaand met deze gebeurtenis en overigens met alle overleden mensen, zoals Mas zelf zegt : ‘ Elk weekend toon ik mijn respect aan de doden met mijn eigen half stokka’

Back To Top