skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Update Trainers Academie

Update Trainers Academie

Inmiddels zijn de trainers uit de trainers academie in fase twee gekomen. In deze fase zijn de jongens assistent-trainers bij JO9-1, JO10-1, JO11-1 en JO13-1.

Dat betekent dat ze naast de trainingen ook bij de wedstrijden van de teams aansluiten. Hierdoor krijgen ze een (nog) beter beeld van het coachen tijdens wedstrijden en alle andere processen die tijdens een wedstrijd plaatsvinden.

In fase 2 ontwikkelen de trainers zo nu en dan zelf oefenvormen en geven deze oefenvormen ook in de praktijk.

 

Na de eerste kennisdeling activiteit, de rol van een trainer/coach, hebben er inmiddels alweer drie andere kennisdeling activiteiten plaatsgevonden.

Een van de onderwerpen was het technisch beleidsplan. De trainers in opleiding kregen in deze kennisdeling activiteit uitleg over het technisch beleidsplan van PH.

Daar werd ingezoomd op onderwerpen als de visie op leren voetballen en het ontwikkelen van oefenvormen voor trainingen. In de praktijk hebben we vervolgens een aantal trainingen bekeken en deze beoordeeld aan de hand van onze visie op leren voetballen: voetballen leer je door te voetballen. Een erg waardevolle bijeenkomst waardoor de trainers het technisch beleidsplan van PH kunnen gaan uitdragen.

 

Tussen de kennisdeling activiteiten door zijn de trainers aanwezig bij de trainingen van JO9-1, JO10-1, JO11-1 en JO13-1. Hier doen ze kennis op in de praktijk.

Elke fase zijn de trainers gekoppeld aan een ander team. Op deze manier komen ze in aanraking met verschillende hoofdtrainers en leeftijdscategorieën.

Iedere hoofdtrainer heeft zijn eigen stijl en voorkeuren, doordat de trainers bij verschillende hoofdtrainers stage lopen worden ze niet eenzijdig opgeleid. De uiteenlopende leeftijdscategorieën geeft de trainers een (nog) beter beeld over de bijpassende leeftijds specifieke kenmerken en de daarbij horende visie op leren voetballen.

 

Fase 2 duurt tot ongeveer eind april. Daarna zal de laatste fase starten waar de trainers (nog) meer verantwoordelijk krijgen.

Begin juni ronden we de trainers academie van dit voorjaar af zodat de trainers met de nieuwe teams van seizoen 23/24 kunnen gaan trainen. Mooie vooruitzichten!

Back To Top