Verslag Jeugdopleiding Week 7

Verslag jeugdopleiding week 7

Volle bak was het afgelopen zaterdag bij PH. Rond half 9 begonnen de eerste pupillen wedstrijden en om half tien stond O15-1 al op het programma. Het is fijn om te zien dat het publiek de sportvelden weer weet te vinden en dat het steeds drukker wordt op en langs de velden.

JO8-5 onder leiding van Niek Scholten wist de kraker tegen ASV ’57 te winnen, JO11-1 speelde een fantastisch duel tegen ON JO11-1 wat eindigde in een gelijkspel en JO15-1 won de derby van Luctor met 1-0. Lees hieronder updates m.b.t. de jeugdopleiding en alle ingestuurde wedstrijdverslagen van zaterdag 5 maart.

Updates:

Zaterdag 12 maart:

Aanstaande zaterdag spelen de O8 t/m O11 teams alweer de laatste wedstrijden in fase 3. Voor zover wij na kunnen gaan zijn er nog minimaal 4 teams in de race voor een kampioenschap namelijk; JO11-1, JO11-3, JO8-1 en JO8-5. Succes alvast!

Zaterdag 19 maart:

Op zaterdag 19 maart staan er geen wedstrijden op het programma.

Wel is dan een alternatief programma namelijk een 1 tegen 1 toernooi.

Het is wenselijk dat alle spelers uit JO8, JO9, JO10 en JO11 hierbij aanwezig zijn!

Aanwezig: 8.45 uur

Aanvang: 9.00 uur

Eindtijd: 10.00 uur

Aankomende woensdag starten er 12 jeugdtrainers van PH aan de pupillencursus van de KNVB. De cursus wordt gegeven bij PH en staat onder leiding van docent Bert Spekking en docent in opleiding Jürgen Schefczyk. Het is voor deze trainers ideaal om via deze cursus handvatten te krijgen voor het trainen van jeugdspelers. Voor PH is het een waardevolle stap dat deze trainers hun certificering kunnen behalen.

Succes en vooral veel plezier tijdens deze cursus de aankomende weken!

Waar er trainers beginnen met een cursus zijn er ook trainers die hun cursus (bijna) hebben voltooid. Trainer Gerwin (JO9-1) en Trainer Hilbert (JO15-2) hebben vorige week vrijdag hun juniorencursus afgerond. Trainer Raul (JO11-2) moet nog een aantal opdrachten afmaken maar ook dan mag hij zijn diploma in ontvangst nemen. Heren, top dat jullie de motivatie konden behouden wanneer de cursus weer eens werd stilgelegd vanwege corona.

Van harte gefeliciteerd met het diploma juniorentrainer!

Wedstrijdverslagen zaterdag 5 maart:

PH JO8-2:

Jo8-2 moest vandaag uit tegen dos.

Na een iets mindere start tegen een betere tegenstander ging stond het na 5 minuten al drie- nul.

Na een kwartier begon ons team toch beter te spelen en ook beter samen te spelen.

Bij een stand van 3-2 kwam bij de tegenstander hun sterspeler erin. Met het team afgesproken dat we de oefeningen van de trainingen zouden gaan uitvoeren.

Dit was wat fysieke spelen en meer het lichaam gebruiken. Dit ging zeker goed en de tegenstander kreeg het een stuk moeilijker.

Uiteindelijk helaas verloren met 8-5 maar trots op het team.

PH JO8-4:

JO8-4 had vandaag een thuiswedstrijd tegen Langeveen op het programma staan. In het begin ging de wedstrijd gelijk op en na de eerste 10 minuten was de stand 1-1. In de 2e 10 minuten begonnen de spelers beter te voetballen en werd die helft met een 3-2 voorsprong afgesloten. Vervolgens ging het hard. Het team kreeg door waar de zwakke plekken van de tegenstander lagen en door goed samenspel werden meerdere keren spelers vrij voor de keeper gezet. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 11-3 winnend afgesloten. Super goed gedaan! Gastspelers Lucia en Aren bedankt!

PH JO8-5:

Jo8- 5 speelde vandaag een thuiswedstrijd tegen jo8-1 van ASV’ 57. Alle 9 spelers waren aanwezig. De heren en dame waren erg gedreven om te winnen, dit zag je ook terug in het veldspel. Kwamen dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Verder ging de gehele wedstrijd gelijk op. Eerlijk gezegd was het samenspel van onze kant wel iets beter. Uiteindelijk werd het 4-4, maar door de wilskracht werd het uiteindelijk een 5-4 overwinning. Volgende week onze laatste wedstrijd van fase 3. Hopelijk weten we deze net als alle andere wedstrijden te

winnen 💪

PH JO9-1:

PH JO9-1 kreeg Victoria’28 JO9-1 uit Enschede op bezoek. De eerste helft verliep volgens het boekje. Schitterende aanvallen werden afgewisseld met mooie doelpunten. Alle afspraken werden nagekomen en dat leverde dan ook een ruststand op van  5-1. Hoe anders was het de tweede helft. De tegenstander stapte over op “resultaatvoetbal”. Met lange ballen probeerden ze ons van de wijs te brengen en dat lukte ze aardig. Ze kwamen terug op 5-4. Voor ons was het zaak om in het laatste kwart een tandje bij te schakelen. Het leverde ons een doelpunt op waarmee de eindstand op 6-4 kwam.

PH JO11-1:

Een mooie derby stond op het programma: ON JO11-1 kwam op bezoek. Op zaterdag 6 november speelden wij ook een wedstrijd tegen elkaar, helaas verloren we toen met 13-6.

Een tegenstander die we dus kenden en dus een mooie krachtmeting om te kijken hoe de ontwikkelingen de afgelopen maanden zijn verlopen. Een fantastisch eerste kwartier moest ons (dik) op voorsprong brengen maar helaas bleven de doelpunten uit. Pas na 35 minuten werd het 1-0 voor ons. Het laatste kwartier was zeker voor ON maar door uitstekend keeperswerk van Thijmen hielden we stand, eindstand 3-3. Een mooie zichtbare vooruitgang in de ontwikkeling van de spelers als individu maar ook zeker als team.

Zaterdag spelen we om 08:30 tegen Witkampers. Als we die winnen zijn we kampioen van de hoofdklasse, dat zou een mooie beloning zijn voor alle trainingsuren!

PH JO11-4:

PH JO11-4 mocht op deze koude frisse maar wel mooie ochtend aantreden tegen NEO!!

Het was een super spannende wedstrijd soms wel stevig maar 100% fair over en weer⚽️⚽️

De jongens van Neo waren allemaal een kop groter maar dat deerde onze jongens niet en gingen dus volop mee in de strijd en dat zeg je ook aan de ruststand we gingen namelijk met een 3-2 achterstand de rust in💪⚽️⚽️ na de rust kwamen op 3-3 en dat hebben we volgehouden tot de laatste 8 minuten en uiteindelijk was de eindstand 5-3 voor NEO!!

Ontzettend mooi en goed spel gezien en ook mooie leermomenten voor de training!!

Onze aanvoerder was vandaag David en die was ook de man of the Match🥳🥳⚽️⚽️

PH MO11-1:

Vanochtend op een bevroren veld maar met een heerlijk voorjaarszonnetje stond JO11-3 van Voorwaarts V. op de planning. We waren met 11 grieten naar Westerhaar afgereisd. De eerste blik op de tegenstander was van: wat zijn ze groot en fors. De meiden zijn met 1 afspraak het veld in gegaan, zo snel mogelijk de bal afpakken. Ze deden dat erg goed en om elke bal werd geknokt. Helaas deed Voorwaarts te letterlijk, wat tot veel gebeuk leidde. Onze spitsen van 25 kg tegen bulldozer van tegen de 50. Ook verbaal hadden zij hun mondje klaar. Toch een mooie pot gezien van onze kant, geen grote mond teruggegeven en de meiden bleven behoorlijk stoïcijns bij hun taak. Erg trots hierop dat dit team gewoon doorgaat en blijft groeien.  Nog een pracht goal vanuit een vrij trap door Isis.💪🏼

Poldervogels uit, altijd lastig. Eindstand 10+ – 1 En er werd 1 van onze goal van Mila afgekeurd.

PH MO12-1:

MO12-1 tegen Achilles JO12-3 was een spannende wedstrijd helaas verloren met 1-2. Complimenten naar de dames ze hebben echt mooi en sterk gevoetbald, maar helaas viel de verdediging af toe weg waardoor onze tegenstanders er gebruik hebben gemaakt. We kregen ook een penalty tegen en onze hulp in nood keeper Danae heeft de bal gelukkig tegen gehouden. Al met al een spannende wedstrijd. Toppers💪🏾

Zaterdag 26 maart startfase 4 alweer en de week daarvoor op zaterdag 19 maart staan er geen wedstrijden op het programma. Wel is dan een alternatief programma namelijk een 1 tegen 1 toernooi.