Verslag PH Jeugdopleiding Week 8

Verslag PH Jeugdopleiding week 8

Het was een groot feest zaterdagochtend aan de Veenelandenweg. Maar liefst 4 teams werden er kampioen in fase 3. JO8-5, JO8-4, JO11-3 en JO11-1 wisten allemaal een resultaat te halen en bekroonden zichzelf tot kampioenen. Nogmaals namens PH: van harte gefeliciteerd. Dit zijn momenten om nooit te vergeten in jullie nog prille voetbalcarrière!

Hieronder een aantal updates:

Nieuwsbrief:

Zoals vermeld in een artikel vorige week maakt PH steeds meer gebruik van social media. Als vervanging van de Geelvink is de nieuwsbrief in het leven geroepen. Lars Woldendorp verzorgt de nieuwsbrief en heeft in deze uitgave van de nieuwsbrief speciaal aandacht geschonken aan onze kampioenen. De nieuwsbrief kun je hier vinden: https://mailchi.mp/845ce45fa4d0/tgra9ahmwx. Als je linksboven aan de webpagina klikt op ‘subscibe’ krijg je de toekomstige uitgaves in je mailbox.

EK-Kwalificatie wedstrijd Jong Nederland
Dinsdag 29 maart speelt Jong Oranje een EK-kwalificatie wedstrijd in De Adelaarshorst. Onze sponsor ING stelt kaarten beschikbaar. Heb je interesse? Mail met organisatie@phalmelo.nl en ondersteun de jongens op weg naar het EK. Een mooie kans om enorm veel Nederlandse talenten te zien.

1 v 1 toernooi zaterdag 19 maart

Bericht van coördinator Arjan: Verder nogmaals even het 1 tegen 1 toernooi van zaterdag onder aandacht brengen binnen jullie teams. Het is een gewone zaterdag, dus geen vakantie of wat dan ook. Kan haast niet anders dat iedereen gewoon kan. Meisjes worden obv de meiden dispensatieregeling ingedeeld. Opgaves graag in een persoonlijke app naar Arjan sturen.

Wedstrijdverslagen zaterdag 12 maart:

PH JO8-2:

JO8-2 speelde vandaag thuis tegen Voorwaarts.

Vanaf het begin een spannende wedstrijd. Het ging de hele wedstrijd gelijk op.

Voorwaarts had een geweldige keeper in de goal staan die helaas veel van onze schoten stopte. De jongens en meisje hebben goed samenspel laten zien en goed gestreden.

Helaas met een kleine nederlaag 7-6.

PH JO8-3:

Vandaag uit tegen MVV JO8-1. De eerste 10 min stonden we 4-0 achter (daar gaan we weer😜) na de 2de 10 minuten stond het 5-1 we stonden nog steeds wel achter maar je zag dat we steeds lekkerder in de wedstrijd kwamen,en de koppies bleven omhoog staan..veel veerkracht,strijd en vechtlust waardoor we de 3de tien minuten op 6-6 kwamen..de laatste tien minuten hebben de jongens hunzelf beloont met de winnende doelpunt…uiteindelijk dus 6-7 gewonnen💪💪💪toppers hebben geen moment opgegeven💪💪💪

PH JO8-4:

Jo8-4 moest vandaag naar Albergen waar de wedstrijd tegen de Tukkers op het programma stond. Bij winst zou het team kampioen worden en je merkte de zenuwen bij de kinderen. Toen de wedstrijd eenmaal begon was er niets meer van de zenuwen te merken en na de eerste 10 minuten stonden we al met 4-0 voor. De kinderen zijn vervolgens geen seconde meer in de problemen gekomen, er werd heerlijk gevoetbald, lekker samen gespeeld en niet onbelangrijk: elk doelpunt werd als een team gevierd. Eindstand 11-2! Top prestatie en gefeliciteerd met het kampioenschap!!

PH JO8-5:

Jo8-5 speelde vanmorgen op de Venelanden tegen KOSC JO8-4.

De teamgenoten waren stiekem allemaal wel erg gespannen want ze kunnen kampioen worden. Konden ze hun ongeslagen status waarmaken. En dat konden ze 💪 Een 8-1 overwinning. Zeer verdiend gewonnen en superleuk samen gespeeld.

PH bedankt voor de medaille, patat en de ranja. De kinderen hebben super genoten.

PH JO9-1:

Ook de Jo9-1🟡⚫ heeft vandaag hun laatste wedstrijd gespeeld in fase 3 bij De Esch 🟡🔵 in Oldenzaal. Het was al heerlijk “warm” vanmorgen om half 10…..10 graden en zonovergoten 🌞…heerlijk voetbal weer dus⚽ De wedstrijd begon wat later dan gepland …de 3 onervaren dames van de tegenstander hadden wat last van opstart problemen zeg maar… Half uitgezet veld… Geen fluitje🤔…. Toen kwamen ze erachter dat onze shirts beide geel waren…. Maar het mocht de pret niet drukken…

De wedstrijd begon wat moeizaam….1-0 achter.. Maar uiteindelijk begon het te lopen met mooie aanvallen her en der en leuke doelpunten…. We liepen uit na een 6-1 voorsprong… Tegenstander deed hard hun best maar we waren een maatje te groot…. De tempo kwam niet echt in de wedstrijd … De pauzes tussendoor duurde allen gevoelsmatig een half uur en omdat we na elk gemist schot richting goal…. Eerst de bal van 20 meter ver moesten ophalen🤣 ze hadden blijkbaar maar 1 bal 🙈

We werden daardoor wat slordig.. Niet oplettend.. Waardoor de tegenstander toch nog 2 doelpuntjes extra mee pikten… Eindstand 4-8 winst …(4-12 had ook gekund)

Er zaten super mooie aanvallen bij… Van achteruit opgebouwd….. Mooie individuele acties…elkaar de bal gunnen.. Gewoon genieten met dit teampje💪 Op na fase 4 met onze kampioenen🏆🥇

PH JO11-1:

Kampioen in de hoofdklasse, dat gebeurt niet vaak. Het hoogste niveau voor O11-teams, een puike prestatie van de jongens wat een mooie weergave van de ontwikkeling dit seizoen is. Vooral het verschil in uitslagen tegen tegenstanders waar we eerder tegen hadden gespeeld gaf deze ontwikkeling goed weer. De wedstrijd van vandaag werd met 9-0 gewonnen van Witkampers JO11-1. Vooral de vorige wedstrijden waren spannend en van hoog niveau.

Op naar fase 4!

PH JO11-4:

Samen met de JO11-4 vertrokken we vanochtend naar voorwaarts waar we moesten voetballen. Eenmaal dat aangekomen stonden er veel grote jongens op het veld. Mijn team voorbereid dat ze niet bang moesten zijn maar gewoon lekker hard en fair moesten gaan voetballen. We stonden binnen 5 minuten al met 1-0 achter en binnen 10 minuten stonden we weer gelijk. Binnen een korte tijd stonden we 3-1 achter en na wat wijzigingen achterin kwamen we terug tot 3-3. Tegenstanders begonnen veel te schoppen en na mijn frustratie naar de coach van de tegenstander ging het daarna gelukkig beter. In de allerlaatste minuut kregen we een vrije trap en Jill zette mooi voor waardoor Saviola het winnende doelpunt in schoot. Wedstrijd was gelijk afgelopen. Dus al met al een hele mooie maar ook een goede wedstrijd van onze kant gezien met een 4-3 overwinning.

Bericht van Anne de Jong: Alle kampioenen van harte gefeliciteerd. Heb vanochtend genoten van het enthousiasme van de kinderen. Maar vergeet ook jezelf niet trainers en leiders van deze jongens en meisjes. Jullie als vrijwilligers ook geweldig wat jullie voor PH doen. Grote klasse…. Hier zijn wij als vereniging trots op. 💪💪 succes in fase 4🔝.