skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Verslag Week 1 PH Onderbouw

Verslag week 1 PH onderbouw

‘’Matchday 1, de start van de jeugdopleiding van PH’’

Na een lange periode die geen toelichting meer nodig heeft ging afgelopen zaterdag 4 september de bal weer officieel rollen op de voetbalvelden.

Er waren zo her en der al wel wat oefenwedstrijden gespeeld, maar voor alle jeugd t/m 12 jaar nu dan écht de eerste competitiewedstrijd op het programma.

Voor de wat oudere lezer onder ons, het competitie format voor pupillen is dit seizoen als volgt: het voetbaljaar 2021/2022 is opgedeeld in vier fases. Fase 1 en fase 3 duren zes speelrondes, en fase 2 en fase 4 duren zeven speelrondes.

Nou vraagt u zich waarschijnlijk af waarom dit allemaal zo ingewikkeld wordt gemaakt? Het idee achter dit format is het bevorderen van het spelplezier van het kind.

Klinkt ingewikkeld, valt best mee: ‘vroeger’ werd je namelijk soms ingedeeld in een competitie waar je tot de jaarwisseling alles met dubbele cijfers verloor. Om dit te voorkomen zijn de fasen-competities gestart. Het team kan dus op deze manier sneller wisselen van niveau.

Elke jeugdteam stuurt na afloop van zijn/haar wedstrijd een korte samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Het wachten is nog steeds op het verslag van trainer Arjan. Het vermoeden bestaat dat hij nog steeds tot tien aan het tellen is.

Het leuke wat ik aan het lezen van deze verslagen vind is dat er ondanks een verloren wedstrijd met 0-18 een kleine tekst staat bijgeschreven: ‘’de jongens hebben veel plezier gehad en goed hun best gedaan. Complimenten van de tegenstander over het team de accommodatie en de organisatie.’’ Deze strijders staan op de foto van dit artikel!

Eind augustus heeft PH de eerste kick-off bijeenkomst voor alle trainers/leiders van de onderbouw georganiseerd. In deze bijeenkomst hebben we het verloop van een voetbalseizoen met elkaar doorlopen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over bepaalde regels en zijn er verwachtingen naar elkaar uitgesproken.

Een fijn begin van het seizoen voor de bestuurlijke kant van de jeugdopleiding, maar ook zeker voor de trainers en leiders.

We gaan als PH verder waar we afgelopen seizoen met stip de uitblinker in de regio mee waren: het binden van jeugd door het organiseren van activiteiten voor de jeugd. Het familiare gevoel wat we daar mee opgebouwd hebben zie je overal in de organisatie terug.

We plukken hier nog steeds de vruchten van af, we begonnen namelijk twee weken geleden met 7 mini’s en we zitten nu alweer op 20(!!) mini’s. Een toffe boost waar we met elkaar voor verantwoordelijk zijn!

In de stilte zijn we al druk bezig met het winterprogramma en dat belooft veel moois.

Naast al deze recreatieve activiteiten gaat PH aankomend seizoen ook (meer) aandacht besteden aan de technische facetten van het voetbal. Hier komt later meer informatie over!

Als je ook graag wil voetballen, of eerst wil kijken of je het wel leuk vindt, kom gerust langs. Elke maandag/dinsdag/donderdag zijn er coördinatoren aanwezig die voor iedereen klaar staan, maar je kan ook altijd een mail sturen naar pupillen@phalmelo.nl.

Tim van Vlijmen

Back To Top