VERSLAG WEEK 2 PH JEUGDOPLEIDING

Een nieuw initiatief waar we afgelopen weekend mee zijn begonnen is het optimaliseren van het ontvangst van de uitspelende teams die bij PH op bezoek komen.Er zijn elke zaterdag twee gastvrouwen bij de ingang van het sportcomplex om de bezoekende teams en toeschouwers te ontvangen. Zaterdag kregen de dames al enorm veel complimenten voor het fijne ontvangst. Ook vanuit PH, dank jullie wel hiervoor!

De groep gastvrouwen breidt zich al uit, wil je op deze manier ook wat betekenen voor PH? Stuur een bericht naar 06-24419705 of mail pupillen@phalmelo.nl t.n.v. Tim van Vlijmen.

In dit wekelijkse verslag van de jeugdopleiding zijn kleine verhalen te lezen van de gespeelde wedstrijden van de jeugd. Ieder team krijgt de mogelijkheid om iets leuks in te sturen, dit kan ook via ouders of andere toeschouwers komen, alle input hierin is fijn!

Via de trainers/leiders kunnen de kleine-verslagen worden ingestuurd. Hierbij de ingestuurde verslagen van afgelopen weekend in chronologische volgorde van mini’s naar JO19:

JO9-1:

Na de 6-7 overwinning van vorige week op Quick’20, nam JO9-1 het op tegen het ijzersterke NEO JO9-2. Een fysiek maar bovenal een goed voetballende tegenstander zorgde al binnen de eerste kwart voor een 0-5 achterstand. Uiteindelijk werd het 2-11. Door sneller druk te zetten wist JO9-1 zich in het tweede deel beter staande te houden. Al met al dus veel leermomenten voor de boys.

JO11-1:

De gemaakte afspraken zonder bal kwamen zaterdag écht tot uiting op het veld. Mede daardoor was het PH die het spel verdeelde en tot vele mooie aanvallen kwam. De scherpte voor de goal van tegenstander KOSC was aanwezig, waardoor we al snel uitliepen naar een grote uitslag. Een mooie volgende stap is het aanvallende spel verder uit te werken. Het is mooi om te zien dat de jongens zelf zien en beseffen dat de in samenwerking gemaakte afspraken tot vermakelijke wedstrijden leiden. Next: uitwedstrijd bij ON, 09:30.

JO11-2:

5-2 gewonnen. Veel beter tegen een zeer verdedigend Luctor 11-1, maar vergeet overmacht om te zetten in een hogere uitslag.

JO15-1:

2-1 gewonnen na moeizame wedstrijd. Door gelijkspel tussen UD Weerselo en Hulzense Boys hebben we alles nog in eigen hand en bij winst tegen UD Weerselo verder in de beker

JO17-1:

Zaterdag speelden we tegen MVV’29.

Het eerste kwartier domineerde MVV de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Na ca 20 minuten kregen we een vrije trap op 35!! meter van de goal. Yordi ging erachter staan en in plaats van de bal hoog in te brengen ramde hij de bal snoeihard in het doel. 1-0! MVV bleef ons daarna onder druk zetten, maar door goed verdedigen en een uitstekende keeper konden we standhouden en zelf heel gevaarlijk zijn in de counter. Bij een van deze counters op slag van rust schoot Luca de bal over de ver uit zijn doek komende keeper. De tweede helft bleef MVV proberen ons onder druk te zetten, zonder gevaarlijk te worden. Wij hadden zelfs de kans om veel verder uit te lopen. Toch maakte MVV uit een voorzet met het hoofd de 2-1. We bleven ons sterk verzetten tot de laatste minuut. Thijn kon het 1e schot nog pareren, maar was in de rebound kansloos. Heel jammer. We hadden de kans om deze wedstrijd te winnen als we de kansen afgemaakt hadden.

Na de bekerwedstrijden van PH 1 starten ook zij met de competitie. Een leuke vermelding is dat we dit jaar niet met een pupil van de week beginnen, maar met een team van de week. Dit hele team is dan te gast bij de thuiswedstrijd van het eerste elftal. De eerste thuiswedstrijd is zaterdag 2 oktober om 14:30. Wordt vervolgd!