skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Voetbalseizoen Eindigt In Mineur Voor Za3

Voetbalseizoen eindigt in mineur voor Za3

Afgelopen zaterdag stond voor minder dan de helft van Za3 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 22/23 op het programma. De overige selectiespelers had namelijk besloten dat 16.30 in Losser niet aan hen besteed was. Om deze reden moest trainer Koos een beroep doen op 3 gastspelers van Za4, waarvoor dank! De tegenstander van vandaag was S.V. Losser 3.

Trainer Koos stuurde de volgende basisspelers het veld in: Wouter; Jelle, Sjoerd, Dennis, Han; Deniz, Stefan, Yorick; Niek, Bart, Philip. Onze grensrechter vandaag was Rupen en Twan mocht op zijn geliefde plekje op de bank plaatsnemen.

De wedstrijd begon om 16.30 uur en tijdens het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. S.V. Losser werd met enkele snelle uitbraken gevaarlijk, maar had het vizier (nog) niet op de scherp. Ook PH(lees: Niek Loohuis) kreeg enkele mooie kansen en ook PH(lees: Niek Loohuis) had het vizier niet op scherp. Na een kwartier had Han Lubbers moeite om het niveau van de 3e klasse nog bij te benen. Hij kon merken dat het tempo toch een stukje hoger ligt en moest zich laten vervangen. Helaas voor Twan moest hij hierdoor sneller dan gehoopt invallen. Enkele minuten later maakte S.V. Losser de 1-0. Na balverlies van PH stond de linksbuiten binnen 3 passes vrij voor Wouter. Jelle stond er met zijn buik vlakbij, maar kon de bal uiteraard bij lange na niet onderscheppen. De 1-0 bleek ook de ruststand te zijn.

Tijdens de rust werd er een plan gemaakt. Aangezien Losser veelal met snelle uitbraken gevaarlijk was over de rechterkant, besloot Koos om Rupen in te brengen voor Yorick. Rupen kwam op linksback en Twan werd doorgeschoven naar het middenveld.

De tweede helft ging vol goede moed van start. De laatste 45 minuten van dit seizoen! Binnen 10 minuten keek PH tegen een 4-0 achterstand aan. Het plan van Koos bleek niet te werken en de rechtsbuiten wist meerdere doelpunten te maken. In het vervolg van de wedstrijd scoorde Twan nog een doelpunt door langs de keeper te dribbelen en ook Losser scoorde nog 1 keer. Eindstand: 5-1.

Bij deze willen we alle supporters bedanken voor hun steun dit seizoen! We hopen jullie volgend seizoen wederom in grote getale te mogen verwelkomen.

Wistjedatjes:

  • Zoals hierboven al vermeld moest Han Lubbers zich na 15 minuten laten vervangen. Hij gaf aan ‘licht in het hoofd’ te zijn. Binnen de selectie werd hier verbaasd op gereageerd; “Hoe kun je met zo’n groot hoofd nou licht in het hoofd zijn?” Een ander merkte dan weer gevat op: “De intelligentie maakt het hoofd in ieder geval niet zwaarder”
  • Al lange tijd heerst er wat onduidelijkheid of we niet teveel spelers in de selectie hebben. Aankomend seizoen komt Stefan Olde Olthof ons versterken. Dit zwengelde wederom de discussie aan over het aantal selectiespelers. Afgelopen weken bleek maar weer dat een extra speler niet echt kwaad kan in onze selectie.
  • Via deze weg willen wij onze gastkeeper Vraide feliciteren met haar huwelijk met Wilmar. Veel geluk gewenst samen!
  • Het kampioenschap van Heracles Almelo is door verschillende selectieleden vreselijk goed gevierd afgelopen vrijdag. Een speciale vermelding hierbij voor Jelle. Hij had geen idee waar in de stad hij gezopen had en nadien ook niet waar zijn fiets stond. De volgende dag bleek deze op een vrij goed zichtbare plek te staan.

  • In het supportershome bleek Remco weer enkele goede verhalen te hebben. Aan het hoofd van Philip is te zien dat het waarschijnlijk weer ongeloofwaardig is geweest. Het vermoeden bestaat dat Remco hier zegt: “Ik vind het echt belangrijk om onderdeel te zijn van het team. Ook als je geblesseerd bent! Je bent er voor je team en komt dan gewoon kijken!”

  • Vorige week hield Wouter dan eindelijk de nul. Voor de wedstrijd van vandaag had hij een extra troef om te proberen meer ballen klem te pakken. Hij had gehoord dat Ducttape erg goed blijft plakken en besloot daarom deze wedstrijd Ducttape aan de binnenzijde van zijn handschoenen te doen. Helaas mocht het niet baten. Wouter wist niet dat je überhaupt wel eerst de bal tegen de handschoenen moet krijgen om het te laten kleven.

  • Niek Loohuis gaat op 15 juni voor enkele maanden naar Australië. Hierdoor zal hij ook de voorbereiding op en de start van het nieuwe seizoen moeten missen. De verwachte terugkomst is in oktober. Ook zijn geliefde Fieke komt Niek nog even bezoeken Down Under. We wensen ze enorm veel plezier, Niek. Zorg dat je fit blijft en hopen dat je volgend seizoen een keer de 90 minuten vol kan maken!
  • Het seizoen zit er voor Za3 nog niet helemaal op. Op 3 juni is er nog de PH familiedag, waar ook Za3 weer goed vertegenwoordigd zal zijn. Deze keer met speciale voor Twan enkele midgetactiviteiten!

  • Rebus:

P = H

Back To Top