skip to Main Content
sportvereniging PH
Voorbeschouwing Op Een Afgelaste Wedstrijd Van PH 3

Voorbeschouwing op een afgelaste wedstrijd van PH 3

Aanstaande zaterdag stond de wedstrijd tussen PH3 en Hellendoorn 3 op het programma.  Helaas heeft de KNVB op 124 kilometer afstand van Almelo besloten dat onze velden niet in staat zouden zijn om 22 jonge  mannen te dragen en is de wedstrijd afgelast. Wij oosterlingen schrikken niet van een beetje vorst(da), desalniettemin, geen voetbal dit weekend voor Remco en de zijnen. De profetische gaven van onze vrienden uit Zeist zijn trouwens zeer groot, ik ga dan ook, na het schrijven van dit verslag even bellen om te vragen of ‘we’ wereldkampioen worden in 2022.

Om de lange droogte op te vangen, het vorige wedstrijdverslag is al 18 dagen oud, is er door de directie van PH3 besloten om toch een voorbeschouwing op een afgelaste wedstrijd te plaatsen. Dit is een unicum in de Nederlandse journalistiek maar dat past goed bij PH, innovatief en vernieuwend zijn.

Dus, een voorbereiding op een afgelaste wedstrijd. De selectie was zeer compleet. Dit was natuurlijk vooral te danken aan de terugkeer van de gebroeders Brama. Dat scheelt minimaal 3 man. We hadden de beschikking gehad, ware het niet dat de wedstrijd afgelast is maar dat weet u ondertussen, over 16 man. De ziekenboeg was mager gevuld met Tom, Peter, Thijs en Eric. Marko zou moeten hebben gaan werken, dat gaat hij nog steeds doen trouwens, zijn baas had geen boodschap aan de lage temperaturen. Enige onzeker is onze Jurre, over wie later meer. Jurre is afwezig maar niemand weet waarom. Het is te simpel om te stellen dat dit logisch gezien zijn lidmaatschap bij een ander team maar die grap vertoont wat ouderdom, net zo als de grap over de andere hobby van Jeroen Hulsink (oh u wist dat niet? Google maar eens op Jeroen Hulsink Volleybal).

Alle andere 16 selectiespelers zouden beschikbaar zijn geweest, ware het niet dat etc. Meest opvallende verschijning daartussen zou natuurlijk de terugkeer van Rik Meijer zijn geweest. Rik werd binnengehaald als de grote verlosser, de beul van Almelo,  de slager van de Schelfhorst maar ik vermoed dat we een naamswijziging moeten aanvragen. Rik is namelijk vooral heel veel en heel vaak op vakantie. Ook afgelopen weekend was hij weer naar een Canarisch Eiland. Gezien het feit dat mw Meijer binnenkort bezoek krijgt van de ooievaar (nou maar hopen dat de baby geen lang gezicht heeft) weten we allen dat de vakanties dan afgelopen zijn, dus de komende 4 jaren (ongeveer tot aan de zwemles weet ik uit ervaring) zal Rik alle wedstrijden aanwezig zijn.

Uit een andere ervaring kan ik vertellen dat we de wedstrijd zouden laten voorafgaan door het zeer belangrijke “debalzohoogmogelijkdeluchtinschieten”. Dit is vormend voor de spieren, reinigt lichaam en geest en geeft spreekwoordelijke vleugels. De wedstrijd zou beginnen met een fluitsignaal en gezien het feit dat die anderen (wie was het ook al weer?) reteslecht zouden zijn hadden we na 90 minuten natuurlijk weer gewonnen. Patrick en Twan hadden wellicht gescoord, Rupen trouwens ook, een penalty. Jurre scoort zeker, dat de wedstrijd niet doorgaat doet daar niets aan af. Hij zal zaterdagavond ondanks de afgelasting het Twentse nachtleven onveilig maken en op zoek gaan naar een beetje lichamelijk vertier, om toch voldoende beweging te hebben in het weekend.

Na de wedstrijd zullen Tom en Koos de aanzet geven voor de derde helft, zij hadden eigenlijk in de rust hun eerste biertje al willen hebben maar vonden het te koud. Het laatste biertje is zoals altijd voor Sjoerd, op deze man rust geen maat. Ergens tussen de Veenelandenweg en de Abraham Steenstraat zal dit biertje zijn einde halen in de maag van de Dijk. De Dijk is trouwens de speler van PH 3 die alle wedstrijden aanwezig was, alle 14, inclusief 4 bekerwedstrijden.  Een dijk van een teamlid dus.

Volgende week dinsdag spelen we een bekerwedstrijd maar die zal gezien de Vorstda wel afgelast worden, zaterdag 2 maart spelen we wederom thuis, tegen De Gazellen, de fietsfabrikanten uit Deventer. Mocht u ons morgen toch nog in levende lijve willen zien dan adviseer ik u om rond 15:00 naar de Veenelanden te komen, wij zullen vol goede moed het eerste naar de 12de overwinning schreeuwen, vanachter het klas, met een niet te koud  biertje in de hand. Tot dan.

De Weetjes voor deze week:

Het contrast tussen Remco en Twan Haghuis is ontluisterend. Daar waar Twan van mening is dat training voor beunhazen is kan Remco geen moment onbenut laten om in Chelsea-blauw op het trainingsveld te verschijnen. Twan staat bekend als grootaandeelhouder van de Haribo-fabriek, onderdeel van zijn arbeidscontract bij de Hardenbergse pijpenmaker is een wekelijkse uitbetaling is 6 zakken snoep. Zijn favorieten zijn de lichtroze lipjes met aardbeiensmaak, de krachtige kontjes van banaan en de totaal onbekende, nieuwe dropsoort: “de jonge meisjes”, een smaaksensatie, een combinatie van zoete wijn, marlboro light en ietwat angstzweet. Remco daarentegen eet enkel wortel, hiermee houdt hij zijn goddelijke lichaam en tanden in vorm.  Kenners wijzen erop dat dit vooral onder druk van “de mooiste” is. De mooiste houdt niet van bierbuiken, tot groot verdriet van Jelle. Remco staat trouwens, voor diegene die dat niet wist, bekend als de beste voetballer van PH, de man die alles kan met een bal, wist u dat?

Tot groot verdriet van vele fans verscheen er afgelopen week geen PH3-verslag van de wedstrijd tegen RDC.  De schrijfbeurt lag deze keer bij Jurre maar Jurre heeft het druk met andere beurten. Hij had geen inspiratie maar vooral geen tijd. Zijn vrienden maken zich erg zorgen. Jurre is voor het laatst gezien bij de Plus, op zoek naar crackers. Onbekend is of die crackers onderdeel van een bewust dieet zijn of vooral gevolg zijn van een lege portemonnee.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hellendoorn ging het gesprek vooral over de enorme aantallen kledingstukken die kwijt waren danwel in een andere tas beland waren. De anonieme schrijver van dit verslag kon door omstandigheden niet mee naar Deventer en heeft nu iedere nacht angstbeelden en nachtmerries van bezwete harige mannen in korte broeken die in een enorme orgie elkaars kledingstukken van het lijf scheuren en vervolgens samen gaan douchen. Voetbal verbroedert. Heeft iemand trouwens een bruin/groen  mutsje gevonden met een Zweeds vlaggetje?

De harde kern van PH3 is recent naar Londen geweest en was zo verdoofd dat het op de terugweg naar het verkeerde vliegveld afreisde voor de terugvlucht. Trainer Koos sprak na de ontdekking: “ja, ze hebben hier ook zo veel vliegvelden, wat een onzin, hadden ze maar wat meer cafés”.  Probleem is nu wel dat PH3 uitgenodigd is voor een oefenwedstrijd tegen TVC maar niet meer zeker weet of dit TVC ’28 of TVC Breda betrof (zie tvcbreda.nl, mocht u deze club niet kennen).

Nadat 3/4de van de gebroeders Brama van het hierbovenstaande verhaal hadden gehoord knikten zij vol herkenning. “Ja,  dat hadden wij ook bijna, we gingen op bezoek bij onze broer,op het vliegveld wilde we instappen  in het vliegtuig naar Austria, totdat we ons realiseerden  dat Wout in Australie voetbalt. Hadden we ook eerder moeten weten, in Austria voetballen ze helemaal niet, dat kan helemaal niet met al die scheve bergen, die bal rolt constant de verkeerde kant op. Buiten dat, we zagen op Instagram vooral heel veel foto’s van Wout op het strand, in een korte broek, in Austria ligt sneeuw nu, dus eigenlijk zijn we gered door onze voetbalkennis in combinatie met Instagram.”

De 3-weekse reis van de gebroeders Brama heeft PH3 5 punten gekost. Een verliespartij tegen Enter zeurt Vooruit en een gelijkspel tegen RDC. Feitelijk is het dus de schuld van Erik ten Hag dat wij medio mei geen kampioenschap kunnen vieren. Als hij alles had gedaan om Wout te behouden had de reis geen 3 weken geduurd maar 3 uur.

Back To Top