skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Voorbeschouwing PH Almelo 1 – VSCO’61 1

Voorbeschouwing PH Almelo 1 – VSCO’61 1

De voorbereiding is ten einde en zaterdag is het eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse H, het niveau waar PH zichzelf thuis in vindt horen. Na twee kampioenschappen op rij in de 3e en 4e klasse gaat PH er alles aan doen om zich ook in deze klasse te bewijzen. De tegenstander van aanstaande zaterdag is het voor PH totaal onbekende VSCO’61 1 uit Oosterwolde.

De voorbereiding van PH stond in het teken van elkaar leren kennen en kijken wat de mogelijkheden zijn voor aankomend seizoen. Met een nieuwe trainer in de naam van Bjorn Hodes, twee nieuwe spelers  genaamd Lennart Mannes en Andrej Piljic en voor de rest aanstormende talenten uit PH 2 en PH jo-19 1 waren er veel (nieuwe) gezichten te zien op het veld bij PH 1.

De eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding was de wedstrijd uit bij DOS’37. Een wedstrijd waarin PH goed weerstand bood maar uiteindelijk met 1-0 ten onder ging. Vanaf dit moment kon het alleen maar beter gaan en dat werd het ook. De eerst volgende uitdaging in de voorbereiding was het Noabertoernooi bij MVV’29. Met clubs als TVC, de Zweef, Stevo, Hellendoorn, Luctor en gastheer MVV’29 was het PH die na twee dagen ervandoor ging met de toernooiwinst. De laatste oefenwedstrijd werd gespeeld tegen de Zweef zaterdag 1. Deze wedstrijd werd ook overtuigend gewonnen, eindstand: 7-1.

De volgende halte in de voorbereiding was het bekertoernooi. Op papier een zware poule met Stevo (1e klasse zondag), Dos’37 (1e klasse zaterdag) en ATC’65 (2e klasse zondag). Zoals gezegd op papier een zware poule maar zeker een uitdaging. De eerste wedstrijd werd overtuigend met 4-1 gewonnen van Stevo dat geen schijn van kans had. Doelpuntenmakers: Sam Hesselink (2x), Koen Lubbers en Andrej Piljic. In tweede wedstrijd wilde PH revanche nemen op de verloren oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen DOS’37. Lang leek dit ook te gebeuren maar in de slotminuut kopte een verdediger van DOS’37 (dat inmiddels met 10 man speelde) de 2-2 tegen de touwen. Doelpuntenmakers deze wedstrijd: Sam Hesselink en Alen Ramic. Voor aanvang van de laatste wedstrijd wist PH dat het genoeg had aan een punt. In de wedstrijd tegen ATC had PH het in het begin lastig en haalde het niet het gewenste niveau zoals het dat deed in de rest van de voorbereiding. Toch rechtte PH haar rug en werd de poulefase met een 1-1 gelijkspel afgesloten tegen ATC’65. Doelpuntenmaker deze wedstrijd: Sam Hesselink. Op papier dus een zware bekerpoule, maar uiteindelijk was het PH dat op plek 1 eindigde en samen met ATC’65 door gaat naar de volgende ronde.

Dan nu over naar de competitie. VSCO’61 uit Oosterwolde is de eerste tegenstander voor PH in de 2e klasse H. De Verenigde Sport Club Oosterwolde (VSCO’61) is opgericht op 24 augustus 1961. Een club met ongeveer 700 leden verdeeld over senioren, junioren, vrouwen en zaalvoetballers. VSCO’61 kende een teleurstellende bekercampagne waarin het met slechts 1 punt onderaan eindigde in de poule. Trainer Bülent Akar zal er daarom op gebrand zijn de competitie goed te beginnen met zijn elftal. PH kan zijn borst natmaken!

Trainer Bjorn Hodes kan zaterdag nog niet beschikken over een complete selectie. Stefan Olde Olthof, Bob Smienk (beiden vakantie), Arthur Provoost en Guy van Straaten (beiden geblesseerd) zullen niet aan de aftrap verschijnen. Benieuwd welke 11 namen Bjorn Hodes zaterdag wel aan de aftrap laat verschijnen? De wedstrijd PH – VSCO’61 staat onder leiding van de heer J. Klein Ganseij en wordt afgetrapt om 15;00 door pupil van de week Duuk Knobben.

 

 

 

Back To Top