skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Voorbeschouwing PH – Voorwaarts Twello

Voorbeschouwing PH – Voorwaarts Twello

Eerste officiële wedstrijd voor PH1 in coronatijdperk

Aanstaande zaterdag speelt PH haar eerste officiële wedstrijd sinds het coronavirus de wereld in zijn greep heeft. In een bekerpoul met de plaatselijke sv van Vorden, Bon Boys en Voorwaarts Twello gaat PH net als vorig seizoen voor de winst in de poulfase van de bekercompetitie.

Nadat het afgelopen seizoen plots ten einde kwam door het coronavirus hebben veel mutaties plaatsgevonden in de selectie van trainer Hodes. De spelers Van Straaten, Piljic, Kroezen, Esink, Seckel, Aykutlu, Provoost en Munoz Bosa gaan hun geluk ergens anders beproeven. In plaats daarvan voegde Hodes Nijhof, Stokkingreef, Van Vlijmen en Dijkers toe vanuit de eigen jeugd, kwamen twee keepers in de naam van Wielens en Van Der Elst bij de selectie en keerden Bruns en Coban terug op het ‘oude nest’ na een aantal jaren van afwezigheid.

De eerste tegenstander in de bekercompetitie is Voorwaarts Twello. Voor een aantal, inmiddels al oude rotten, uit de selectie is dit geen onbekende tegenstander. In de jaren dat PH een stabiele zondag 2e klasser was speelde het regelmatig in en tegen de mannen uit Twello. Deze wedstrijden leverden vaak doelpuntrijke en vermakelijke wedstrijden op.

De bekercompetitie is bij PH al jaren een onderdeel van de voorbereiding. Drie extra ‘oefenwedstrijden’ waarin trainer Hodes iedere speler minuten kan gaan geven, spelers op verschillende posities worden geprobeerd en waarin de speelwijze met bijbehorende spelprincipes worden geoptimaliseerd.

Voor zaterdag heeft trainer Hodes zestien spelers opgenomen in zijn wedstrijdselectie. Omdat Van Harn nog op vakantie is, Dijkers de donderdagtraining afsloot met een blessure en Van Vlijmen en Van Der Elst in PH2 spelen beginnen zij sowieso niet aan de aftrap. Benieuwd welke elf spelers wel aan de aftrap verschijnen? De wedstrijd PH – Voorwaarts Twello staat onder leiding van Dhr. W. Braaksma en wordt om 17;00 afgetrapt op Sportpark de Venelanden door pupil van de week Hugo Seckel.

Back To Top