skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Voorbeschouwing PH1, Uit Naar Quick ’20

Voorbeschouwing PH1, uit naar Quick ’20

PH gaat aankomende zaterdag op bezoek bij Quick’20. Net als PH promoveerden de mannen uit Oldenzaal afgelopen seizoen naar de 2e klasse H, de ploegen zijn dus geen onbekenden voor elkaar. Een eerder verblijf in de 2e klasse van Quick’20 werd afgesloten met veel complimenten van de tegenstanders voor het vertoonde spel, maar uiteindelijke degradeerde de ploeg met slechts 3(!) punten. Dat zal dit seizoen anders moeten wil de ploeg een stabiele 2e klasser worden.

 De ploegen zijn geen onbekenden voor elkaar omdat ze vorig jaar elkaar al tegen kwamen in de 3e klasse. PH werd met overmacht kampioen waardoor het promoveerde terwijl Quick’20 vier rondes nodig had in de nacompetitie om te promoveren naar de 2e klasse. Vorig seizoen wist PH twee keer te winnen van Quick’20 al ging dat met de nodige moeite. Quick’20 is net als PH een voetballende ploeg, die dominant wil zijn en hoog druk wil zetten op de tegenstanders.

Quick’20 begon voortvarend aan de competitie met een driepunter tegen ZAC uit Zwolle. De ploeg van trainer Tim Engbers kon deze lijn niet doorzetten en verloor de afgelopen twee wedstrijden met ruime cijfers. Eerste verloren zij met 5-2 van Be Quick’28 en vorige week kreeg het 4-0 aan de broek van Hulzense Boys. Daardoor bezit Quick’20 momenteel de een na laatste (13e) plaats in de 2e klasse H met vijf doelpunten voor en tien doelpunten tegen.

PH kon zich vergeleken met de rumoerige week van vorige week goed voorbereiden op het weerzien met Quick’20. Uiteraard heeft de driepunter van afgelopen week tegen Enter Vooruit daaraan bijgedragen. De trainingsweek stond in het teken van een spelprincipe dat werd toegevoegd aan de organisatie van PH die op meerdere momenten in de wedstrijd kan worden ingezet.

Het is nog maar de vraag op trainer Bjorn Hodes kan beschikken over volledig fitte selectie omdat een aantal spelers last hebben van kleine pijntjes. Na de eerste overwinning van vorige week kan gerust gezegd worden: ‘never change a winning team’. Benieuwd of Bjorn Hodes zich hier ook aan houdt? De wedstrijd Quick’20 – PH Almelo staat onder leiding van Dhr. F. Assink en om 15;00 uur wordt afgetrapt op Sportpark de Vondersweide.

Back To Top