skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Voorbeschouwing Terug Van Weggeweest

Voorbeschouwing terug van weggeweest

PH Almelo 1 – SV1 1

Het is een tijd geleden maar hier zijn we weer. De eerste officiële voorbeschouwing van de eerste officiële wedstrijd in het corona-tijdperk. 10 oktober 2020 kwam PH net als vele anderen voor het laatst in actie. Sindsdien zijn we veel thuis zitten, een aantal prikken en veel voetbal loze weekenden verder. Toen ergens in maart van dit jaar duidelijk werd dat het voetbalseizoen 2020-2021 niet hervat zou worden startte PH de voorbereiding op het seizoen 2021-2022, die hopelijk wel uitgespeeld gaat worden. De wat langere voorbereiding dan normaal bestond voor een groot gedeelte uit trainingen. Daar waar de trainingen soms nog in groepjes  werden afgewerkt kon PH al snel toewerken naar volledige trainingen met de volledige selectie. Daaropvolgend zijn al een aantal oefenwedstrijden, met teleurstellende resultaten, gespeeld waarin is gebleken dat de spelers lang geen wedstrijden meer hebben gespeeld maar ook nog zeker aan elkaar moeten wennen.

Een nieuw voetbalseizoen staat altijd in het teken van mutaties binnen de selectie. Trainer Bjorn Hodes, die nog een seizoen langer blijft in Almelo, kan aankomend seizoen niet meer beschikken over de ervaring van (oud) aanvoerder Jelmer van Harn, man van de linkerflank Sander Bekhuis en ‘the good old’ Duane John Letteboer die niet zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt maar zijn vlaggenstok. Tevens besloten beide keepers PH achter zich te laten waarna PH (zoals wel vaker) op zoek moest naar een stel keepers. Sebastiaan Bruns werd op transfer deadline day nog binnenboord gehouden en vertrok niet net als zijn broer naar Turkije voor een nieuw voetbalavontuur. Daarvoor in de plaats meldden drie keepers zich aan bij PH, kwam een jeugdspeler over van PEC Zwolle en werd de selectie aangevuld met spelers vanuit het tweede elftal, de jeugd en keerden een aantal oud bekenden terug. Al met al kan Bjorn Hodes beschikken over een 20-koppige selectie.

Maar goed, waar het uiteindelijk allemaal op draait is voetballen voor het ‘echie’. De eerste tegenstander in een officiële wedstrijd sinds lange tijd is sportvereniging Ittersum, beter bekent als SVI. SVI is vandaag de dag (één van) de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden. SVI, uitkomende in de 1e klasse D, zal voor PH een mooie krachtmeting zijn op jacht naar de eerste overwinning. Naast SVI deelt PH de bekerpoule met Achilles’12 (zondag) en Gramsbergen.

Zaterdag kan Bjorn Hodes nog niet beschikken over een voltallige selectie. Door een aantal (lichte) blessures en de welbekende ‘weekendjes weg’ neemt PH het met een 15-koppige selectie op tegen SVI. Benieuwd welke 11 namen trainer Bjorn Hodes opstelt in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen? De wedstrijd PH – SVI staat onder leiding van dhr. S. Kiremit en zal om 14;30 worden afgetrapt op sportpark de Venelanden. Wilt u een plekje op de tribune of lekker in de zon? Wees op tijd wegens de verwachte drukte!

Back To Top