skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Vuller En Boog Loodsen PH 3 Langs Wilhelminaschool

Vuller en Boog Loodsen PH 3 langs Wilhelminaschool

Zaterdag 26 maart 2022. PH 3 – Wilhelminaschool 2  (3-2)

Alweer drie weken geleden stonden de mannen van trainer Koos in eigen tenue binnen de lijnen. Nu volgen er 3 wedstrijden in één week. Vanwege de lange afwezigheid van de sterren van trainerkoos  was de publieksopkomst bij de eerste van deze drieluik hoog. Ook het mooie weer zou hier overigens een rol in kunnen hebben gespeeld. Afijn. Twee dagen terug in de tijd. De opkomst voor de training belooft niet veel goeds. Maar liefst dertien voornamelijk kale mannen melden zich donderdagavond op het veld. Grote afwezige was Twan Haghuis. De man die eigenlijk elke week naar de training uitkijkt was helaas ziek. Vorige week kon de training voor hem helaas ook al niet doorgaan vanwege zware noten, en twee weken geleden niet omdat er een koffer ingepakt moest worden. Het hele team hoopt van harte dat het Twan binnenkort een keer mee zit zodat hij toch kan trainen.

Op naar de wedstrijd. Voor de verandering begon Lange deze wedstrijd in de goal in plaats van aan de linkerflank. Jelle, Skup, Dijk, Juspan hadden de verantwoordelijkheid het hem zo rustig mogelijk te maken. Op het middenveld begonnen Bossen, Vuller en Gijs. Boog, Bettus en Jansen completeerden het startende elftal.

De geplande aftrap om 1445 werd niet gered. Niet omdat de in de A-klasse debuterende scheidsrechter te laat was, of omdat Gijs nog uit de kroeg gevist moest worden (waarover later meer), maar omdat de keeper van de tegenstander nog elders onder de lat stond. Duidelijk werd dat niet alleen PH 2 met personele onderbezetting kampt (waarover later meer), maar dat de krapte op de arbeidsmarkt ook in Hengelo heerst. Vanuit beide dug-outs klonk de nadrukkelijke roep naar de scheidsrechter om zijn stopwatch alvast aan te zetten om de officiële speeltijd wat in te korten. De scheidsrechter durfde helaas niet met de strakke regels van de A-klasse te tarten en liet zijn stopwatch stil staan. Uiteindelijk trok toch een van de veldspelers van Wilhelminaschool de handschoenen maar niet aan en nam plaats onder de lat. Er was hen na de wedstrijd namelijk een krat Heineken in het verschiet gesteld.

Na het eerste fluitsignaal werd geprobeerd om de gelegenheidsdoelman van afstand te verrassen. Helaas zonder succes. De gelegenheidsdoelman mocht na enkele minuten alweer naar de kant om plaats te maken voor de echte doelman. Een lengte van speeltijd waar Wouter jaloers op zal zijn. Waar het ene team het af laat om te scoren, scoort het andere team wel. Al snel kwam de ongekende mix van louter beunhazen en ook nog wat aardige spelers van PH 3 dan ook op achterstand (0-1).

De in ondertal zijnde aardige spelers van PH 3 namen deze achterstand hoog op en gingen op zoek naar de eerste treffer voor de thuisploeg. Deze werd al snel gemaakt. Twee minuten na de 0-1 wist Vuller Boog aan de rand van het strafschopgebied te vinden. Boog, al weken in vorm op de training, beheerste de bal goed en wist deze feilloos binnen te schieten. 1-1. Nadat er een half uur niet veel bijzonders was gebeurd werd de achterlinie van PH wederom doorbroken door een dieptepass en wist Wilhelminaschool de 1-2 uit te spelen. Bij dit doelpunt was duidelijk te zien dat de goed gevormde rechtsback van PH 3 tijdens de coronalockdowns wat van zijn aerodynamische vorm en snelheid is kwijt geraakt. Na wederom nog geen twee minuten herpakte de aardige spelers van PH 3 zich echter weer. Wederom een één-twee tussen Vuller en Boog. Wederom wist Boog de bal achter de keeper te werken. 2-2. In de tweede helft start PH 3 met dezelfde opstelling. Deze weloverwogen keuze was voornamelijk ingegeven omdat iedereen nog erg fit was. Dit bleek een meesterzet te zijn van trainerkoos en assistenttrainerkoos. Ditmaal vond Vuller Bettus al snel, die de bal achter de keeper kon werken alsof hij dat al eens eerder gedaan had.  3-2. Vanaf dit moment wist trainerkoos dat de overwinning niet meer weggegeven kon worden en werd besloten een aantal beunhazen te vervangen voor wat andere beunhazen. Eerst kwam Twan (nog balend van de gemiste training) het veld in voor Rupen. Gevolgd door Hulsink (voor Jansen), Joost (voor Boog) en Hans (voor Skup). U vindt het waarschijnlijk begrijpelijk dat er hierna niets meer aan de eindstand veranderde.

 

Wist je datjes

  • ‘Jeugdopleiding PH groeit en professionaliseert’ kopte PH Nieuws 29 september 2021. Tim van Vlijmen, jonggediende van PH 3 zou namelijk vanaf seizoen 21-22 de functie van technisch manager op zich nemen. Hoewel van Vlijmen inmiddels lang en breed is ingewerkt en heeft kunnen afkijken bij eredivisie clubs heeft van Vijmen tot op heden geen (jeugd)oplossing voor het spelerstekort in de hoogste twee teams van onze club. PH 3 moet hierdoor inmiddels regelmatig zijn sterspelers afstaan en doordeweeks wedstrijden afwerken. Wij snappen de behoefte aan deze kwaliteitsimpuls, maar het is wachten totdat trainerkoos ook zelf de kleding aantrekt voor een potje. Het is voor iedereen beter dat er een structurelere oplossing komt tot de spelersproblemen in de hoogte elftallen van PH. PH 3 doet daarom bij deze een oproep doen aan van Vlijmen om zijn baan wat serieuzer te nemen en vaart te maken met de professionalisering.
  • Gijs Gasthuis was naar eigen zeggen de enige speler die “beter van het veld af was gekomen dan dat ie er op was gestapt”. Oorzaak van zijn beroerde start was de vooravond van deze wedstrijd doorhalen in speciaalbier. Helaas voor Gijs was zijn euforische gevoel maar van korte duur. Na 10 minuten gedoucht en wel te zijn moest hij al met de auto opgehaald worden door zijn vriendin. De rest van de zaterdag heeft Gijs, die tijdens de wedstrijd lekker in zijn spel zat, lekker in bed met zijn balletjes gespeeld.
  • Wie begaan is met PH 3 weet dat we een ruime selectie hebben wanneer iedereen ‘fit’ is. Zo gebeurt het ook af en toe dat PH 3 een bingo moet organiseren om te kijken wie er de eerst volgende wedstrijd mag spelen. De eerst getrokken 16 spelers komen op de lijst. Bij onze concullega’s van MVV kennen ze dergelijke bingo’s ook. Hier zijn echter hele andere prijzen te winnen, met als hoofdprijs 90 minuten wissel. Naar verluidt speelt Wouter Hilgerink deze bingo ook elke week in zijn eentje: een bal, een vakje en een prijs – 90 minuten wissel.
  • Remco Haghuis, ook wel bekend is als ‘de beste speler van PH’, ‘de DOP’ of ‘Bugs’, de man die zijn dop vereeuwigd heeft in het glas en lood van zijn en suite deuren, is al een aantal weken afwezig. Zo had hij dit weekend samen met Naomi een wekendje weg geboekt met Periek en Kristel in Rotterdam. Hier hebben ze onder meer de bekende Markthal en museum Dopmans van Beuningen bezocht. Aankomend weekend staat weer een tripje op de agenda. Samen met Naomi gaat hij dit keer naar Londen. Het schijnt dat Naomi graag een keer de echte Big Bugs wil zien. Ter afsluiting van het weekend staat ook een Tower Bugs op het programma…

  • Jelle Potijk, onze welbekende rondvormige rechtsback is onlangs met zijn hoofd met een Duplotrein in aanraking gekomen. De afdruk van de welbekende duplo cirkel was dusdanig diep, dat Jelle spontaan superkrachten kreeg en veranderde in DUPLOMAN – redder van de senioren. Zijn superkrachten bestaan onder andere uit afgenomen reflexen en lenigheid, zo’n 5 keer langzamer dan die van een gewone mens. Een andere superkracht is zijn afgenomen uithoudingsvermogen, welke duidelijk zichtbaar was tijdens de wedstrijd. Daarnaast is de kracht van de hechting tussen zijn hand en een fles bier sterk toegenomen. Zeker bij een flesje Heineken is de hechting zeer sterk. De eerste film kort binnenkort in de bioscoop bij u in de buurt.

Back To Top