skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
We Zijn Weer Begonnen

We zijn weer begonnen

Het is alweer even geleden dat u een verslag heeft kunnen lezen van uw favoriete PH team. Ik hoor u denken: ‘Dat betekent dat er niet iets noemenswaardigs gebeurd kan zijn in de wereld.’ Toch heeft de wereld niet stilgestaan. Daarom even een korte corona-vrije samenvatting van een aantal dingen waarvan u niet meer weet dat ze in 2020 hebben plaatsgevonden: Bong Joon-Ho heeft met ‘Parasite’ als eerste buitenlandse film ooit een Oscar voor ‘beste film’ gewonnen; Harvey Weinstein is veroordeeld voor seksueel misbruik, en Groot Brittanië heeft de EU verlaten. In dezelfde orde grootte van nieuws is Bennie’s HSMI zaak failliet gegaan (kabels pastten niet), heeft Jansen zijn proefschrift eindelijk afgerond, en is Jelle een weekendje weg geweest voor vaderdag.

Fijn – u bent weer op de hoogte. We zijn in dit verhaal inmiddels bij zaterdag 29 augustus; 11:30. Tijd om op ongeveer 1.5 meter aan te treden in de kantine voor de eerste officiële uitwedstrijd van PHza3 tegen SVVN 2. Vorig jaar stonden hier de ratten nog in de dug-out te dansen, mocht Dijk de score bijhouden van de scheids, en voelde Perik of de ballen van zijn tegenstander al waren ingedaald. 

Wat vandaag extra bijzonder maakt is de terugkeer van ongeveer de helft van Bart ‘Bettus’ Brama en het officiële debuut van  Nick ‘Vuller’ Wennink. Op de vraag welke rol Wennink in het team verwacht te spelen antwoordde hij bescheiden “Ik verwacht gewoon dat ik in dienst van het team moet spelen, vooral van Tom Jansen.” “Een kleine overwinning verwacht ik, een nipte,” vervolgde de nipper. Ook Hofland verwacht een moeizame wedstrijd: “Hoewel de voorbereiding wel prima gaat, is het toch altijd wel even wennen als je er voor het eerst echt aan moet met mekaar.” Hofland vindt het vervolgens lastig om te bepalen wie de hoofdrol moet gaan pakken deze wedstrijd “Er zijn een aantal afmeldingen van mensen die geboren leiders zijn.” … “Onder andere Bugs ‘de dop’, ook wel ‘de nijp’ genoemd tegenwoordig, is een groot gemis.” “Maar ik denk dat Nick Wennink ook een belangrijke rol op zich kan nemen deze wedstrijd door alles op te knappen voor de heer Hofland” Aldus de flegmatieke buitenspeler. ‘Eiern’ was het enige zonnige dat Dijkstra hier nog aan had toe te voegen.

Met de winst van de oefenwedstrijd tegen PHZa4 (Winst 4-1) in de benen had Trainerkoos van Duiven niets te vrezen. Over de verwachtingen van zijn nieuwe sterspeler Wennink bleef hij kort: “Ik hoop dat ie een keer wat laat zien, de afgelopen trainingen beloofden niet veel goeds.” … “Een rol als vlagger zou hem ook goed staan,” … “daar kan ie de concurrentie aan met Fred, en die laat zich moeilijk uit de basis spelen” aldus de snelste man op stadsfiets van Almelo.

Trainerkoos van Duiven en assistent Sambrama hadden geloot voor de opstelling. Wouter Hilgerink had helaas vrijwillig pech met de loting en kon zijn tas thuis laten. De volgende namen konden het veld betreden: W. ‘nooit de 0’ Haarhuis, R. ‘Woef woef’ van Ruth (45. J. Potijk), S. Dijksta, D. Wennink, R. Sipaan, T. ‘onbeschermt contact’ Brama, T. Haghuis, N. Wennink (60. J. Brama), T. Jansen (45. M. Laarman), P. Hofland (45. B. Brama), G. Gasthuis.

Enfin, het moment waar voetbalminnend Nederland maanden naar heeft uitgekeken is daar. PHZa3 gaat de grasmat weer op. Op een precies tijdstip floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat de selectie van trainerkoos van Duiven de hele zomer individueel had doorgetraind. Helaas niet voor de voetbal. Het 2e team van Sport Vereniging Volharding Nijverdal – vorig jaar nog zelfbenoemd promotie kandidaat – was duidelijk fitter uit de corona-stop gekomen. De betere conditie kon echter niet zorgen voor een doorslaggevend speloverwicht. Gerelateerd daaraan kon de slechtere conditie bij PHZa3 wel zorgen voor een doorslaggevend overgewicht op het veld. Een verslapping in de concentratie in de achterhoede, in combinatie met een inschattingsfout van de lengte van het voorhoofd van Lange, zorgde er uiteindelijk in de 30e minuut voor dat Jansen van grote afstand de keeper in de rechterkruising kon passeren. Vijftien minuten later soleerde Twan door de verdediging (waarbij er overigens geen overtreding op hem werd gemaakt) en kon hij aantekenen voor de 0-2. Meteen was daar het signaal voor de rust.

Omdat trainerkoos van Duiven bang was voor een afgetekende overwinning haalde hij al het scorende vermogen en snelheid in de rust naar de kant door T. Jansen en P. Hofland te vervangen. Dit gaf B. Brama de kans om als een pasgeboren ondervoed kalfje weer zijn eerste stappen op een vlak grasveld te zetten. Al in de eerste minuten van de tweede helft bleek dat Brama’s evenwichtsorgaan nog een nieuwe balans moet zoeken. Tegenwoordig ligt zijn zwaartepunt duidelijk wat hoger (waarover later meer). In de rust had trainerkoos van Duiven ook J. Potijk in het veld gebracht voor de nodige reuring. Zoals altijd maakte het gestroomlijnde aanvalsprojectiel de verwachting waar door opzichtig zijn armen ver van zijn lichaam af te houden en zo hands te maken in de eigen zestienmeter. W. Haarhuis voldeed ook aan verwachting en hield de resulterende penalty niet tegen. Eindstand 1-2. De beker is binnen.

 

Wist-je-datjes

De late publicatie van het eerste verslag van dit seizoen had alles te maken met een primeurtje. Er werd namelijk gewacht op de geboorte van de nieuwste telg in PHZa3 gelederen. Vrijdag 4 september was het dan eindelijk zo ver. Huub Hilgerink is geboren. PHZa3 wenst kersverse vader Wouter, moeder Odette en Huub al het geluk en gezondheid van de wereld toe. Ook wordt hardop afgevraagd wanneer Huub zich voor het eerst voor een wedstrijd zal afmelden en of hij niet toevallig al een enkelblessure heeft opgelopen bij de bevalling. 

Zoals velen wellicht al weten is ook PHZa3 het spijtige nieuws ten ore gekomen dat de Geelvink per direct is gestopt. Joost (Sam)Brama heeft spreekwoordelijk de pen neergelegd. Saillant detail is dat waar de Geelvink stopt, juist de gemeente Almelo extra cultuursubsidie heeft te besteden zodat de sector de klappen van de Coronacrisis op t vangen. De gemeente heeft daarbij besloten om ook wat subsidie voor de verslagen van PHZa3 te verstrekken. Hierdoor is het mogelijk gemaakt dat de befaamde Rebus in ieder geval gedurende dit seizoen terug te vinden is in de wist-je-datjes van PHZa3. De eerste rebus is een ding en de hint is “Snoepjes achter de bar in de kantine”. De eerste goede inzending in de comments onder deze post op Facebook ontvangt een lekker biertje of 2. Veel puzzelplezier.

VI meldde eerder deze week dat trainerkoos van Duiven was benaderd door Barcelona om de eerder ontslagen Setien te vervangen. Van Duiven hoefde echter maar kort na te denken en helaas voor de Spaanse grootmacht besloot hij, bij PHZa3 te blijven. “Als je de kans krijgt om met een wereldspeler als Nick ‘Vuller’ Wennink samen te werken, dan kun je dat niet aan je voorbij laten gaan” … “Daarmee gaan we ongetwijfeld de dubbel pakken” aldus de ambitieuze trainerkoos. Hoewel Vuller in de wedstrijd alleen liet zien dat zijn voetbalschoenen nog passen blijft  de trainer de toekomst rooskleurig zien. 

De strijd om het Corona vaccin te vinden is in volle gang, Ook PHZa3 heeft zich in de strijd gemengd. Na wat microscopisch laboratoriumonderzoek zijn wij ervan overtuigd dat 2 bier meer dan voldoende is om het virus te nekken. “Twee bier, all over” aldus dr. Brama.

In 2004 werd Christian Bale alom geprezen voor zijn wonderbaarlijke, maar noodzakelijke transformatie voor zijn rol in de film ‘The Machinist’. B Brama doet niets onder voor deze transformatie en heeft ruim 1/3 van zijn lichaamsgewicht in de Zwitserse Alpen achter gelaten. Wij hopen dat het lichaam van B. snel weer zijn evenwicht kan vinden.

Wat velen niet weten is dat P. ‘Lange’ Hofland hoofd van de Nederlandse Keepersbond is. In die hoedanigheid heeft hij zich negatief uitgelaten over de prestaties van de nr 1. Van PHZa3. Hij vindt het namelijk een schande voor het keepersvak dat Wouter weinig vrouwen in zijn doel laat. “Het is de bedoeling om de 0 in het veld te houden, niet buiten het veld,” aldus de oud-keeper van verdienste. Hij beloofde daarom een Keepers’kliniek’ voor Wouter te organiseren met o.a. PH’s nimf van verdienste V. 

 

Back To Top