Week 4 Van Fase 2 – Jeugdopleiding

week 4 van fase 2 – jeugdopleiding

Ondanks de lage temperaturen werd er afgelopen weekend gewoon weer gevoetbald. Fase twee is inmiddels alweer op de helft. In dit verslag lees je updates met betrekking tot de jeugdopleiding en ingestuurde wedstrijdverslagen. Veel leesplezier gewenst!

Updates:

Lampen/verlichting

Op veld 3 zijn er lampen kapot. Deze worden a.s. donderdagochtend vervangen. Deze afspraak stond begin deze week gepland maar door ziekte kan het niet eerder dan a.s. donderdag.

Nederlands Elftal

Het wereldkampioenschap voetbal is gisteren gestart. Nederland trapt vandaag hun WK af en daarom komen alle trainingen te vervallen. We wensen iedereen veel kijkplezier!

Spooktocht

De spooktocht stond gepland op 18 december. Hier wordt een nieuwe datum voor gezocht. Dit in verband met de kerstbingo bij PH, die ook op 18 december gepland staat. Waarschijnlijk wordt de spooktocht in januari georganiseerd.

Activiteitenkalender

Helpen bij een activiteit? Meld je aan via onderstaande link per activiteit!

Ingestuurde wedstrijdverslagen:

JO8-1:

PH jo8-1 ging op bezoek bij Bergentheim jo8-1.

Na een goeie warming-up gingen we van start. We kwamen na 10 minuten met 0-1 voor, al snel volgde de 1-1 tevens was dit de rust stand. De tweede helft kwamen we al snel op 2-1 en 3-1 achterstand. Probeerden iets aanvallender te gaan spelen, dit hielp echter niet. Einduitslag 4-1.

PH JO8-1 heeft nu 3 wedstrijden op rij verloren.

Spelen nu tegen voetballend iets betere tegenstanders waarin we goed zien wat er goed en fout gaat. Gaan hier uiteraard (1x in de week) op trainen.

JO8-2:

Vandaag moest jo8-2 thuis tegen avc Heracles op deze koude ochtend.

De jongens begonnen goed aan de wedstrijd en we stonden na 5 minuten 1-0 voor. Het was zwaar voor beide teams door de koude wind.

Na tien minuten begin de tegenstander beter te voetballen en na 20 minuten stond het 4-1

Na rust ging het wat beter maar je kon zie dat iedereen last had van de kou. Huilende kinderen in het veld. Wilde niet meer voetballen en met de trainer van Heracles besloten de laatste tien minuten te schrappen.

Eindstand 4-7

Ze hebben het een half uur goed volgehouden maar het was voor de kleintjes echt te koud.

JO8-3:

Vandaag JO8-3 uitgespeeld tegen ASV57(Aadorp).

Met 7 kids hebben we vandaag 2x gewonnen. Ten eerste van de kou.🙂 Ten tweede van ASV met een ruime overwinning van 1-5. De tegenstanders hadden het wel vrij warm😄.Wat waren ze weer keigoed.

Echte strijders en zeker trots op de kids.. ✌️

PH JO9-2:

Jo9-2 mocht vandaag uit naar asv aadorp. Wat was het koud, maar de jongens/ meisje hadden er zin in. Met twee afmeldingen hadden we 7 spelers,  de tegenstander ook,  dus gezamenlijk besloten 7 tegen 7 te spelen zodat niemand aan de kant hoefde te staan in de kou. De eerste 10 minuten moest ph even wennen aan de manier van spelen van de tegenstander en aan de plek waar ze moesten staan. Het werd al gauw 0-2. Daarna werd er beter opgelet, beter samen gespeeld en beter verdedigd. Uiteindelijk wel verloren met 3-5 maar met opgeheven hoofd konden ze het veld verlaten. Complimenten verdiend voor het spel,  zeker in deze kou!!

JO9-5:

Ook JO9-5 had erg veel last van de kou. Ze moesten uit tegen Hulzense Boys.

Gelukkig hebben ze de hele wedstrijd gespeeld. Maar ook wij hadden huilende spelers.

Ze hebben helaas verloren met 13-5. Maar iedere wedstrijd zien we voorruitgang💪

JO10-1:

Ook de 10-1 ging op bezoek bij ASV. Onze keeper ging een weekend weg, dus we moesten her en der wat improviseren. Nolan die begin het seizoen liever niet in de goal wou staan, heeft de laatste tijd thuis wat ervaring opgedaan, heeft de stoute schoenen aan gedaan en heeft een top helft gekeept. We mochten vandaag Vayen lenen van de 11-3 nog nooit met ons meegedaan, maar wat heeft zij een puike wedstrijd gespeeld zeg! 1 topper was ziekjes en 1 last van groeipijnen…maar ze stonden er wel in de vroege Aadorpse kou💪🏼

We begonnen de eerste helft goed…opbouwen van achteruit …leuk samenspel en mooie goals..tussenstand 0-3 voor…de tweede helft ging het wat minder..sommige de knolletjes op…moesten meer de lange bal spelen …Asv kwam daardoor meer in het spel  en trokken de stand helaas gelijk. Eindstand 3-3

MO11-1:

BWO MO11-1 tegen ons MO11-1. 17-0 verloren. BWO voetbalde als jongens, waren agressief in de duels en speelden hard en hier hadden wij geen antwoord op. PH heeft gestreden en verdedigd als leeuwen, maar we kwamen niet aan voetballen toe. Nog wel een paar mooie kansjes gehad, maar het mocht niet baten.

JO11-2:

PH JO11-2 moest aantreden bij SV Almelo om 8:30 vanmorgen! Meer door de kou het zeer fysieke voetballen van de tegenstander en kan nog wel veel meer zeggen maar laat ik dat maar niet doen hebben we uiteindelijk 11-2 verloren!!

Onze jongens en dame hebben een dik compliment verdient voor hun inzet want wat hadden ze het koud en voetbaltechnisch waren wij veel beter alleen de bal wou er niet in.

JO11-3:

11-3 had geen last van de kou😜,vol gas erop en 14-3 winnen💪🤓

MO13-1:

MO-13-1 tegen DOS 37 MO-13, een zware tegenstander, het was gelukkig mooi voetbal weer. Om de kou te trotseren moest iedereen wel bewegen😄. DOS heeft twee goeie meiden en een keepster waar je u tegen zegt. Alle ballen die ze kregen gingen er met gemak in. Daar hadden onze meiden het ontzettend moeilijk mee. Maar we hielden stand tot aan de laatste minuut.  We hebben ook genoeg kansen gehad. Maar de keepster van DOS hield ze allemaal met een makkie tegen (jammer genoeg). Eind resultaat 0-7 verloren. Op naar de volgende wedstrijd voor nieuwe kansen. ⚽⚽

JO13-1:

JO13-1 speelde gisteravond op een ijskoud sportpark de Kortenbrei tegen koploper STEVO JO13-1. De wedstrijd was een dag vervroegd vanwege de open dag op het Canisius. Eerder dit jaar werden we al overklast door de Geesternaren in een oefenwedstrijd. Ook nu bleek dat STEVO een maatje te groot was. Ondanks alle goede bedoelingen werd het maar liefst 9-0. Een uitslag waar niemand iets aan heeft op dit niveau. Het is dan ook te hopen dat STEVO na de winterstop promoveert naar divisie niveau.

JO13-2:

JO13-2 reisde vandaag als koploper af naar Den Ham, de nummer laatst. Dat voetbal een onvoorstelbare sport is, bleek maar weer eens. Door een heel matig optreden van ons en het missen van vele kansen, hadden we de grootste moeite met Den Ham. Na een 0-2 voorsprong werd het 10 minuten voor tijd 1-2 en dus nog erg spannend. Toch wisten we de overwinning over de streep te trekken en konden 3 punten bijschrijven en blijven hierdoor koploper!

PH JO17-1:

Zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior ’21.

We moesten hier op veld 4, waar het gras erg hoog stond, maar ja daar hebben 2 ploegen last van.

We begonnen best goed aan de wedstrijd, konden onze tegenstander onder druk zetten, maar echte kansen kregen we nog niet.

Bij onze eerste de beste kans was het wel raak en scoorde uiteraard onze topscoorder Gilano de 0-1, daarna begonnen we beter te spelen en maakten we ook zeer terecht wederom door Gilano de 0-2.

De trainer en leider konden gerust op de bank gaan zitten dachten we. Dit gaat prima zo.

Maar dit was niet echt zo.

Even niet opletten bij een hoge bal bracht Excelsior weer in de wedstrijd.

We gingen de ruimtes veel te groot maken en gaven veel kansen weg door hele vreemde dingen te doen. Binnen 10 minuten kwam Excelsior terecht op 2-2 en 2-3. Het was aan onze keeper Cas te danken dat het hier bij bleef. In de rust geprobeerd om de neuzen dezelfde kant weer op te krijgen.

Dat lukte wel aardig. We kregen weer grip op de tegenstander en konden weer proberen aan te vallen. Helaas kwam Excelsior heel gelukkig op 4-2 doordat bal bleef hangen in de zestien. We kwamen snel weer op 4-3 door een prachtig schot van Dean. De 4-4 hing in de lucht, maar weer door domme pech scoorde Excelsior.

We rechten nog een keer onze rug en uit een goede aanval scoorde Dean de 5-4.

Daarna vol op jacht naar de gelijkmaker en die viel nog in de laatste minuut. Een afstandschot van zon 30 meter van Hovannes stuiterde via onderkant lat het veld weer in, maar Gilano was er weer snel bij om de bal binnen te werken.

Helaas door dit gelijkspel de koppositie kwijt geraakt, maar we zijn nog steeds ongeslagen dit seizoen. Dat is een knappe prestatie.