Weekverslag 10 PH Jeugdopleiding 2022

Een zonnige ochtend beloofde veel moois op de voetbalvelden. Fase 4 begon afgelopen zaterdag voor de jeugd t/m 12 jaar, de laatste fase in dit voetbalseizoen. In dit verslag lees je de ingestuurde wedstrijdverslagen maar allereerst een aantal updates met betrekking tot de jeugdopleiding:

Coördinatoren overleg aankomende donderdag:

Donderdag staat er weer een coördinatoren overleg op de planning. Mocht je een onderwerp willen aandragen, spreek dan voor donderdag een coördinator aan zodat we het onderwerp kunnen bespreken.

Vriendjes en vriendinnetjes dag:

Op zaterdag 16 april staat de vriendjes en vriendinnetjes dag gepland. Weet jij al wie je meeneemt en staat deze datum al dikgedrukt in jullie agenda?

De voorbereidingen zijn in volle gang!

Schoolvoetbal:

Afgelopen woensdag was er bij PH schoolvoetbal voor groep 5 en 6. Aankomende woensdag 30 april is er voor groep 7 en 8 schoolvoetbal, ook bij PH. Het begint ongeveer om 15:00 en zou rond 17:00 zijn afgelopen. We wensen iedereen veel plezier.

Alle vrijwilligers, bij voorbaat dank!

Wedstrijdverslagen zaterdag 26 maart:

PH JO8-2:

Jo8-2 moest vandaag tegen Juventus.

Ook dit team had er veel zin in om lekker in het zonnetje te voetballen.

In de eerste 20 minuten ging het zeer goed we stonden snel voor en werd het 8-1.

In de tweede 20 minuten was de concentratie toch een stuk minder en kwam de tegenstander terug naar 8-5.

Dit vond het team niet leuk en de concentratie kwam terug.

Uiteindelijk een mooi uitslag van 12-6 .

Goed voetbal gezien en goed de duels aangegaan.

PH JO8-4:

Voor de eerste wedstrijd van fase 4 ging jo8-4 naar avc Heracles. Met het kampioenschap behaald in fase 3 nog in het achterhoofd was de sfeer zeer goed en hadden de kinderen er veel zin in. Eenmaal op het veld begon het wat stroef. Snel stond er een 1-0 achterstand op het scorebord en na 20 minuten stond het team achter met 5-3. Aan het begin van het 2e gedeelte had het team wat problemen met de afronding en werd het zelfs 6-3.   Opeens sloeg de wedstrijd om en werd het zowaar 6-6. Het team begon te overleggen en je zag dat ze opeens ‘plannetjes’ begonnen te bedenken. Dat hielp. Aan het eind van de wedstrijd werd er zeer goed gevoetbald, veel goede passen en schoten. De wedstrijd werd uiteindelijk met 10-6 winnend afgesloten. Wat een toppers!

PH JO8-5:

Ph jo8_5 speelde vandaag tegen de heren en dame jo8-5 van ON. Eigenlijk was de grote vraag deze ochtend kon PH Jo8_5 hun opgeslagen status voortzetten in fase 4.

Wedstrijd begon met een goeie 2-0 voorsprong. Door een paar goeie uittrappen en doelpunten werd de stand 2-2. Beide teams gingen rusten met een stand van 4-4 een erg spannende wedstrijd.  Door een paar goeie tips van de trainer😜 ging jo8_5 de tweede helft spelen. Wat wisten de toppers hier goed mee om te gaan.

Eindstand 11-4 💪 wel een beetje geflatteerd tegen een leuk voetballende tegenstander.

PH JO9-1:

JO9-1 nam het vandaag op tegen een heuse hoofdklasser, namelijk Achilles’12 JO9-1. De tegenstander was een goed op elkaar ingespeeld team dat liever dus een klasse hoger had gespeeld. De eerste helft konden wij goed partij bieden en kwamen we zelfs tot 2 keer toe terecht op voorsprong dankzij onze nieuwe aanwinst Nolan.

Het tweede deel van de wedstrijd verliep ook prima. Echter was de tegenstander net iets scherper en geraffineerder in de afronding waardoor zij dus met de overwinning aan de haal gingen. Al met al een mooie ervaring en veel leermomenten voor de kinderen.

PH JO11-1:

Vol vertrouwen begon ook JO11-1 aan fase 4. We mochten op bezoek bij SV Enter JO11-1. De wedstrijd begon wat rommelig aan onze zijde. We waren ongeconcentreerd en niet scherp en daardoor kwam de tegenstander een aantal keren gevaarlijk voor doelman Tijmen te staan. Gelukkig wist hij het doel schoon te houden. Na een paar oppeppers van medecoach Yusuf kwam dan toch de scherpte boven drijven en wist Daley aan de andere kant de bal tegen de touwen te jagen. De wedstrijd kantelde volledig naar onze zijde en begonnen we te doen waar wij goed in zijn. Simpel voetballen met mooie loopacties. Het duurde dan ook niet lang voor de 0-2 erin lag. De doorgebroken Cenk werd vlak voor het doel onderuitgehaald. Waar iedereen dacht aan een penalty besloot de leidsman er een vrije trap voor te geven. Gelukkig wist Ky-Mani de bal dan ook binnen te koppen uit de vrije trap. Hoewel wij de wedstrijd steeds meer naar onze hand gingen zetten, vergaten wij het vooral om de trekker over te halen. Het bleef dan ook lang 0-2 waardoor we de tegenstander in leven hielden. En dat deden we dus ook. Terwijl iedereen allang en breed dacht dat de wedstrijd afgelopen was, besloot de scheidsrechter om er nog eens vijf minuten bij aan te plakken. Het gebeurde dan ook dat Enter diep in blessuretijd de aansluittreffer maakte. De tegenstander rook bloed en ging op jacht naar meer, maar gelukkig konden wij uit een snelle counter de wedstrijd dan eindelijk in het slot gooien. Tim speelde koelbloedig de keeper 1 op 1 uit en zette daarmee de 1-3 eindstand op het bord.

PH JO13-3:

O13-3 moest thuis tegen ON-O13-4. We begonnen slecht aan de 1ste helft zat geen pit in, ballen naar de tegenstander acties tussen 2/3 man. Spelers laten vrijlopen zo kwam ook de 1ste goal van ON. Door een mooie soloactie van ON door onze verdediging heen kwam de 0-2 en gelijk daarna de 0-3 omdat 1 van ons de bal door het midden patste waardoor ON onderschrepte en kon scoren. In de rust een hele goeie peptalk naar de spelers gedaan en ze even goed uitgelegd dat het zo niet kan en dat wij 2de helft alles op alles moet zetten om nog er iets uit te halen. En dat gebeurde ook. We begonnen sterk en we waren gedreven om te winnen. 3-1 uit een goeie steek paas. 2-3 uit een hele mooie vrije van Lorenzo over de muur in de linkerhoek. We hadden toen nog hoop, 3-3 Tyler langs de lijn geeft hem strak voor Lorenzo kom hem makkelijk in tikken. Al met al trots op de jongens. Verdiend 3-3.