Afgelopen vrijdag stond de derby tussen FC Twente en Heracles op het programma. Een bijzondere dag voor een aantal spelers in onze jeugdopleiding die meedoen aan het Regio Plan of in het O11-traject zitten van de FC Twente/Heracles academie. Het voordeel van onze grote groep vrijwilligers is dat er vrijwel altijd blije gezichten zijn na z’n derby. Dit keer trok FC Twente aan het langste eind en ontvingen de supporters van de club uit Enschede de felicitaties. Deze vrijwilligers kwamen zaterdagochtend ook iets minder makkelijk uit bed als normaal, maar present waren ze. Niemand wil natuurlijk de leukste dag van de week missen!

In de maandag hiervoor hebben Anne de Jong en ondergetekende (Tim van Vlijmen) tijdens de algemene leden vergadering een presentatie gegeven over onze jeugdopleiding. Zij hebben hier verteld waar we mee bezig zijn met elkaar, wat we vorig jaar in het Corona-jaar allemaal hebben gedaan en een aantal toekomstplannen toegelicht. Een geslaagde avond om onze jeugdopleiding ook bij minder betrokkenen onder de aandacht te krijgen. Dit werd op z’n zachts gezegd goed ontvangen!

Zoals jullie hebben gezien staat het winterprogramma online op alle social mediakanalen. Via de groepsapps zijn ook de verzoeken verstuurd om je aan te melden voor één of meerdere activiteiten om te helpen als vrijwilliger. Aankomende vrijdag gaan we inventariseren en afspraken maken in de groepsapps wanneer we de inhoud van de activiteiten concreter gaan maken. Mocht je dus nog ergens kunnen helpen, meld je dan deze week nog aan!

Hieronder staan de ingestuurde wedstrijdverslagen van zaterdag 6 november:

PH JO8-3:

Vandaag stond op het programma Dos’37 Jo8-5 tegen PH Jo8-3 op het programma. De eerste helft liep het gelijk op en gingen we helaas met een 3-2 achterstand de rust in. De 2e helft ging in een razend tempo en werd het al 6-2 voor Dos’37. Onze jongens en meisjes lieten hun koppies niet hangen en gingen vol op in de strijd! Uiteindelijk door de doelpunten van Sanne(2x) Myliano(2x) en de gehuurde Kenji(3x) werd het een mooie eindstand 7-7!!

PH JO9-1:

JO9-1 moest vandaag wederom tegen een “oude” bekende uit fase 1, namelijk Excelsior’31 JO9-2. Na een wat stroeve eerste helft met een 0-1 voorsprong, begon de machine de tweede helft echt te draaien. De voorsprong werd dan ook snel uitgebouwd door het goede veldspel en het vroeg druk zetten op de tegenstander. De eindstand werd 2-7. Man of the match was keeper Dezzley Bosch dankzij drie fantastische reddingen!

MO11-1:

MO11-1 heeft haar eerste wedstrijd gespeeld uit bij VV-twenthe. Het was een wedstrijd waarin vooral geleerd is over hoe de krachten verdeeld moeten worden op een groot veld. Dit was namelijk voor het eerst op een groot veld. De dames hebben gestreden als Leeuwinnen en bij vlagen werd er leuk gecombineerd. Vooral het plezier was belangrijk voor de dames en dit straalden ze dan ook uit. Afgesproken met om niet op resultaat te spelen maar op ontwikkeling en dit hebben de dames knap gedaan. De eindstand was uiteindelijk 8-0 voor de tegenstander en de dames hebben van de tegenstander complimenten gekregen voor hun veldspel. Kortom een leerzame ochtend met veel plezier. Complimenten vanuit de trainers, omdat de dames de koppies niet hebben laten hangen en vol trots weer door gingen voetballen.

JO11-1:

Verloren van ON O11-1. Eerste kwartier tegen een ‘echte’ hoofdklasser gelijk goed afgestraft. Te veel individuele fouten achterin het veld, waar we hier voorheen nog soms mee wegkwamen was dit vandaag niet het geval. Dat is een goede leerschool. Daarna goed opgepakt maar dat was voor een resultaat, te laat. Veel leermomenten maar ook een respectvol en naar zichzelf kijkend team gezien, dat is mooi.

MO12-1:

MO12-1 tegen Hector met 3-2 gewonnen, de dames hebben vandaag ondervonden dat er ook hard voetbal bestaat, met schoppen en duwen, de eerste helft stonden we met 0-2 achter de meeste dames werden er een beetje bang van, maar in de tweede helft werden de rollen om gedraaid, dames werden harder en een goeie samenspel kwamen ze in een overwinnen met 3-2.

PH JO17-1:

Wat een pech vandaag.

We speelden uit bij Excelsior 31.

We speelden een goede helft, maar de eerste helft kwam Excelsior toch op 2-0 door wederom 2 hele knullige goals.

Helaas gebeurt ons dat elke week.

In de rust het een en ander omgezet en dat ging goed de 2e helft. We stonden goed en kwamen ook terecht terug op 2-2. We hadden zelfs nog de kans op meer, maar helaas vond de grensrechter van de tegenstander het nodig om continu voor buitenspel te vlaggen terwijl het niet altijd zo was.

Uiteindelijk krijgen we ook nog vlak voor tijd de 3-2 tegen. Heel jammer dit. Ons eerste punt hadden we dik verdiend.

Wel hebben we laten zien dat we toch heel goed voetbal kunnen spelen.

Er zit nog steeds progressie in deze ploeg.