Weekverslag 11 PH Jeugdopleiding

Na een trieste vrijdagavond waar ons weer een aantal maatregelen werden opgelegd konden we zaterdagochtend nog wel gewoon voetballen, met publiek. Helaas is publiek de komende drie weken niet welkom. Dit geldt voor wedstrijden maar ook voor trainingen. In de loop van deze week wordt er een nieuwsbericht gepubliceerd met daarin de corona maatregelen die gelden bij PH. We vragen daarvoor, alvast en alweer, jullie begrip. Wij hebben de maatregelen ook niet verzonnen maar zijn er wel verantwoordelijk voor om ze na te leven.

Alle activiteiten die voor de jeugdopleiding zijn gepland kunnen zoals het nu lijkt gewoon doorgaan. Mochten daar veranderingen in komen laten we dit uiteraard zo snel mogelijk weten.

De tickets voor het Nederlands Elftal die morgenavond spelen proberen we te ruilen met tickets voor een wedstrijd in de toekomst. De verloting zou dus logischerwijs niet doorgaan.

Lees hieronder een aantal wedstrijdverslagen van zaterdag 13 november. Zie je nou geen verslag staan van een jeugdteam waar jij betrokken bij bent? Wie weet kan je volgende week helpen!

PH JO8-2:

Jo8-2 heeft vandaag verloren met 15-2.

De jongens hebben wel hun best gedaan en regelmatig kwamen de oefeningen van de training toch naar voren👍.

Genoeg ideeën opgedaan om aan te werken. Maar er zit zeker vooruitgang in.

PH JO9-1:

JO9-1 speelde vandaag wederom tegen een “oude” bekende namelijk de Zweef JO9-1. In de voorbereiding van het nieuwe seizoen troffen beide ploegen elkaar al eens eerder. Toen waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Vandaag was dat weinig anders. Met gast speelster Isis Boom en nieuweling CJ gingen we de strijd aan vandaag. Beide spelers lieten zien dat ze al aardig mee kunnen komen op dit niveau. Een mooie leerschool voor ze. De wedstrijd ging gelijk op met als eindstand 2-3 voor de Nijverdallers.

PH JO11-1:

We speelden een thuiswedstrijd tegen Rood-Zwart JO11-1. Net als wij een voetballend team met technisch begaafde voetballers. Het werd een wedstrijd waar PH te veel individuele fouten maakte. Deze fouten maakte Rood-Zwart minder, en zij straften onze fouten effectief af. Voor de goal van Rood-Zwart waren wij niet effectief, wat leidt tot een geflatteerde overwinning van de uitploeg. Desalniettemin kan je jezelf afvragen waardoor deze individuele fouten plaatsvinden & steken wij altijd de hand in eigen boezem. Genoeg werk aan de winkel, wat open en bloot wordt gelegd in de hoofdklasse.

PH JO11-4:

Vanmorgen als eerste team bij PH om als team om 7:30 te vertrekken naar BWO in Hengelo!

Bij BWO aangekomen met de kinderen de kleedkamer ingegaan en ze even goed wakker gemaakt zodat we scherper aan de wedstrijd gaan beginnen dan dat we vorige week hebben gedaan👍

Wedstrijd ging mooi op en neer en dat resulteerde in een 2-1 voorsprong met de rust, na rust weer spannend op en neer met uiteindelijk 3-1 voor 🎉🎉!! Vanaf dat moment begonnen we te verslappen en BWO kwam zelfs met 4-3 voor, boel vanaf de kant wakker geschud een wissel uitgevoerd en in de laatste 5 minuten toch de wedstrijd kunnen omdraaien in 5-4 overwinning🥳🎉😃😃!! Op naar losser uit volgende week

MO12-1:

MO12-1 tegen UD Weerselo, dames gaan met winst met 1-5 naar huis. De eerste helft waren de dames nog niet echt wakker maar kwamen wel in een voorsprong met 1-2, is de rust de dames effe wakker geschud en spel ging steeds beter met een eindresultaat van 1-5.

PH JO13-1:

JO13-1 won vandaag met 3-0. Voor de beker speelden we tegen Excelsior’31 JO13-2.

Met 3 geblesseerden moesten we opzoek naar wat andere spelers. Hermon (JO13-2) en Ivan (JO11-1) konden aansluiten! Beide mannen hebben de tweede helft overtuigend gespeeld. Trainers en spelers, dank hiervoor!

In de bespreking kwamen verschillende foute momenten van de afgelopen wedstrijden naar boven. Vandaag moest en zal dit beter gaan. De jongens vonden dat we meer als team moesten gaan spelen. Verdedigend compact staan en aanvallend meer variatie brengen. Dit was de eerste helft goed terug te zien. We werkten als team en dat beloonde zich. We stonden verdedigend compact en brachten aanvallend meer dan de afgelopen wedstrijden. De tweede helft was wat rommelig, maar we probeerden druk te houden op onze tegenstander en in balbezit de rust te bewaren. Dit ging uiteraard niet altijd goed, maar het is mooi om te zien hoe de jongens het telkens weer proberen! Uiteindelijk resulteerde het harden teamwork in een 3-0 overwinning. Trots op de jongens hoe hard ze gewerkt hebben. Elke week maken we weer stappen. Aankomende woensdag wacht Losser JO13-1 en volgende week zaterdag mogen we weer aantreden tegen Excelsior’31 JO13-2.

PH JO13-3:

O13-3 uitstekende wedstrijd gespeeld in de bekerronde, zo hebben wij weten te winnen met 3-1 van DVC uit Dedemsvaart. Tegenstander kon geen grip op ons houden met 2 gastspelers waren wij uiteindelijk te sterk en konden wij makkelijk ons spel spelen. Op de naar de volgende tegenstander!!

PH JO17-1:

Vandaag een oefenwedstrijd uit bij Juventa ’12 in Wierden.

Nadat we de afgelopen wedstrijden een stijgende lijn zagen, was vandaag niet heel best. We gingen mee in het spel van de tegenstander. Dat we op een slecht natuurveld moesten spelen mag geen excuus zijn. Daar hebben beide teams last van.

De ruststand van 0-0 was ook een afspiegeling van deze helft. Beide teams creëerden geen enkele kans en er werd veel balverlies geleden.

Na rust kwam Juventa nog vrij eenvoudig op 2-0 en na de mooie aansluitingstreffer van ons hadden we de wedstrijd in de hand en hadden we 2-2 moeten en kunnen maken. Maar na een paar goede kansen zakte het niveau weer weg. Jammer, we waren net zo goed bezig de laatste weken.

Hopelijk is dit een incident. Deze week maar eens trainen op de opbouw, want dat moet echt beter.

Nog een korte oproep naar alle PH-ers:

Zouden jullie wanneer je hout over hebt dit kunnen opsparen voor de aankomende evenementen in de winter? We zullen een plek inrichten bij PH om het te verzamelen.