Weekverslag 15 PH-jeugdopleiding

Een bomvol verslag met voor de meeste teams de laatste wedstrijdverslagen. Alle trainers en leiders die het afgelopen jaar voor dit leesplezier hebben gezorgd, dank jullie wel!

Voor vele PH-volgers is het verslag over de jeugdopleiding dit jaar een vast onderdeel om te lezen geworden. Onderaan het verslag staan nog een aantal foto’s van afgelopen zaterdag.

Updates:

• Familiedag zaterdag 11 juni begint rond 10:00. Meer informatie hierover wordt deze week gepubliceerd.
  • Informatie over het toernooi in Twello waar de meeste jeugdteams aan deelnemen is inmiddels gedeeld door Arjan. Mocht je hier nog vragen over hebben dan kan je Arjan hiervoor berichten.
  • Informatie over de aankomende weken is afgelopen week gepubliceerd. Hier nogmaals de link: https://www.phalmelo.nl/voorbereiding-volgend-seizoen/

PH JO8-2:

Jo8-2 moest de laatste wedstrijd uit bij stevo.

Ze begonnen sterk de tegenstander kwam niet aan het voetballen maar verdedigde goed na tien minuten was het nog maar 2-0.

In de tweede tien minuten was het een beetje hetzelfde verhaal maar liepen we uit naar 6-0.

In de rust verteld dat er teveel op een kluitje werd gevoetbald en dat ze meer uit elkaar moesten.

Dit gebeurde heel mooi er werd goed samen gespeeld.

Daardoor kwamen er veel kansen en was de eindstand 18-0 en de dik verdiende winst binnen.

PH JO8-4:

Spanning en sensatie op de zaterdagochtend. Jo8-4 moest winnen om kampioen te worden en de spanning zat er goed in bij de kinderen. De eerste 20 minuten sloeg de spanning duidelijk op het spel. Er werd niet gevoetbald zoals er normaal wordt gevoetbald. Daardoor stonden we na 20 minuten met 5-2 achter. In de rust werden er wat bemoedigende woorden gesproken en gingen de kinderen vol goede moed het veld weer in. Het spel was vanaf dat moment totaal omgeslagen en binnen 10 minuten stonden we met 7-5 voor.

Op het laatst werd het nog even spannend maar de overwinning hebben ze uiteindelijk over de streep getrokken, einduitslag 8-7. KAMPIOEN!!! gefeliciteerd toppers, super goed gedaan

PH JO8-5:

Jo8-5 speelde vandaag de laatste wedstrijd van fase 4.

Uit naar Mvv stond op het progamma. Na 2 eerder verloren wedstrijden stond er niets meer op het spel.

Tegenstander had 9 kinderen en wij 8. Ze wilden graag 8tegen8 prima voor een keertje. Uiteindelijk bleek dit veels te druk, weer ervaring rijker!

Na 10 seconden was het al 1-1 ongelooflijk. Uiteindelijk was PH veels te sterk en werd de wedstrijd 3-11 gwonnen. Af en toe super leuk samenspel. Op naar het toernooi in Twello 💪

PH JO9-1:

JO9-1 sloot vandaag af met een oefenwedstrijd tegen 2e klasser NEO JO9-3. In fase 4 werden alle wedstrijden met nipte cijfers verloren, dus vandaag een mooi moment om het seizoen toch lekker af te sluiten. Vanaf het begin was het al duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren. Mooi samenspel, prachtige aanvallen en de afspraken werden goed nagekomen. Tegenstander in balbezit veld klein maken, wij balbezit veld groot maken en elkaar helpen waar het kan. Mooi dat deze automatisme langzamerhand standaard in ons spel komt. Uitslag… 9-1 voor ons! 💪🏼

MO11-1:

Vandaag stond de O11 derby van PH op papier.

De meiden beginnen vol overgave aan hun laatste wedstrijd van dit seizoen. De verleiding om vooruit te voetballen koste in het 1ste kwart helaas 4 tegendoelpunten doordat de verdediging niet lekker stond. Na wat aanwijzingen ging dat alweer een stuk beter. Opbouwen ging goed, overspelen gaat steeds beter en het positiespel komt er ook goed in. Helaas hebben de jongens en topmeid van JO11 net iets meer lef en scoorden daardoor wat makkelijker. Hierdoor liep het na het 3de kwart naar 1-8. Laatste kwart gingen we er vol in en was het op z’n straatvoetbal en golfde het op en neer. De meiden bleven maar aandringen en uiteindelijk stond er 2-9 op het scorebord. 💪🏼 een mooie afsluit wedstrijd van een moeizaam maar leerzaam seizoen waarin de meiden gaandeweg steeds beter als team zijn gaan voetballen. Vol goede moed naar de toernooitjes 💪🏼💪🏼

Complimenten aan JO11-4 voor de sportieve wedstrijd.

PH JO11-1:

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen werd gespeeld tegen Excelsior ’31 JO11-1. Voor de wedstrijd het seizoen met elkaar doorgenomen. Met elkaar erachter gekomen dat de resultaten in het afgelopen half jaar een weerspiegeling zijn van de ontwikkeling als team en als individu. Een waardevol moment waarin de spelers elkaar aangaven hoe ze elkaar hebben kunnen helpen in ieders ontwikkeling. In de wedstrijd raakten we veelvuldig het metaal waar de kansen wel afmaakte, al met al een leerzame laatste wedstrijd.

PH MO12-1:

MO12-1 tegen ON JO12-3 , was een ontzettende spannende wedstrijd, de meiden deden het super goed inzicht samenspel en communicatie binnen de team. We kwamen in de eerste 10 min met een 1-0 voorsprong. Jammer genoeg met een gat in de verdediging maakte ON 1-1. Zo gingen we ook de rust in. Meiden hadden veel kansen maar de keeper van ON was echt heel goed. In de tweede helft kwamen weer met 2-1 voor. Maar ON liet het ook niet zitten en we eindigde wedstrijd met een gelijkspel 2-2.

De meiden maken nu grote stappen met elkaar.  En ook nog leuk om te zien, hoe ze zich ontwikkelen vanaf de 2de fase tot nu.