Weekverslag 16 PH Jeugdopleiding

Het laatste weekverslag van dit kalenderjaar!

Helaas kon de spooktocht die gepland stond op 17 december geen doorgang vinden, daarentegen kon de vossenjacht op 18 december wel doorgaan. De vossen waren weer verstopt rondom PH en de jeugd t/m O9 ging hiernaar opzoek.

Een klein verslag over de vossenjacht van de organisatie:

‘’Afgelopen zaterdag stond de eerste winteractiviteit op het programma. Ruim 75 pupillen in de leeftijdscategorie t/m 10 jaar deden mee aan de vossenjacht. Omstreeks 9.45 uur gingen de eerste teams van start. De kinderen moesten op jacht naar 9 verstopte vossen in de omloop van PH. Onderweg kregen de kinderen leuke opdrachten waaronder het raden van hoeveel gele M&M’s er in de pot zaten. Deze opdracht werd gewonnen door JO8-4. De grote winnaars werden de jongens van JO11-3. Na afloop kreeg iedereen een heerlijke beker warme chocolademelk en een zakje chips. Al met al was het weer een geslaagde ochtend voor jong en vos!’’

Alles op een rijtje voor de komende weken:

• 28 december FIFA-toernooi (GAAT NIET DOOR)
  • 29 december winter-toernooi (GAAT WEL DOOR)
  • 8 januari sponsorloop (GAAT WEL DOOR)
  • 9 januari zwemmen (GAAT NIET DOOR)
  • 15 januari Oefenwedstrijden (GAAN WEL DOOR)

Er stonden nog een aantal wedstrijden gepland afgelopen zaterdag. De verslagen:

PH JO11-4:

Vandaag stond PH011-4 tegen FC Berghuizen MO11-2 op het programma. Voor de wedstrijd met de spelers gesproken dat dit de laatste wedstrijd voor de winterstop was en dat ze lekker moesten gaan voetballen en samenspelen. Dit zag je in de wedstrijd goed terug. Al binnen een kwartier stonden we met 2-0 voor en met de rust stond het al 6-0. Tijdens de rust alleen maar lovende worden voor de jongens en gezegd zo blijven door te gaan voetballen. Dit deden ze ook waardoor er een einduitslag van 12-0 op de scorebord kwam. Het enige minpuntje was dat we 1 kans tegen hadden gekregen. Na de winterstop proberen we de lijn door te trekken.

PH JO13-3:

Vandaag stond TVC’28 O13-2 op het programma. We stonden al vroeg op het veld maar iedereen met volle moed. Van tevoren wisten wij dat dit een hele moeilijke pot zal worden. En dat was het ook TVC had duidelijk meer balbezit en zocht de aanval op waardoor wij achter de feiten aan rende, met een mooie goal van ons kwamen wij net iets voor de rust om 0-1 voorsprong. TVC ging de 2de helft alles op alles spelen maar ze wisten door onze verdediging geen pad te vinden waardoor wij op de counter konden spelen hieruit kregen wij aantal kansen wat helaas niet erin ging. TVC scoorde paar minuten voor het einde de 1-1 binnen. Al met al heeft 013-3 laten zien dat ze met elkaar alles eruit willen halen om voor elkaar te gaan. Mooi om te zien. Als trainer ben ik echt tevreden over de 1ste seizoenshelft we hebben grote stappen weten te boeken, hopelijk kunnen we dit voort zetten na de winterstop.

PH JO17-1:

Vandaag onze laatste wedstrijd van het jaar.

Een oefenwedstrijd uit tegen Quick ’20 JO17-2. Uitkomende in de regio Enschede Hoofdklasse. Daar ook net als wij nog maar weinig potten kunnen breken. Dus een mooie gelijkwaardige tegenstander.

We moesten op veld 8 helemaal aan het einde van het enorme sportpark.

We begonnen met een uit noodzaak aangepaste opstelling. Veel blessures en quarantaine verplichtingen. Maar we zijn aangevuld met talenten uit JO15-1 en JO17-2.

De wedstrijd begon voor ons goed, wij kregen de eerste kleine kansen. Maar 2 afstandsschoten strak in de kruising van Quick zette de tegenstander op 2-0. Daarna lieten we ons wat terugdringen. Na wat omzettingen kregen we weer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde helaas nog niet in doelpunten.

Na de rust pakten we het weer goed op, maar weer maakte Quick een goal zoals de eerste 2.

Na de 4-0 kwam we nog tot scoren. Uit een mooie aanval maakten we de 4-1. We hadden daarna ook de kansen een aantal doelpunten, maar ook Quick kreeg veel kansen. Uiteindelijk werd het 5-2, maar het had ook zo maar 9-8 ofzo kunnen worden, zoveel ruimte kwam er op het veld.

Een beetje een geflatteerde nederlaag, maar wel terecht.

Nu herfstvakantie en maar afwachten wanneer we weer kunnen starten.

PH JO17-1 wens iedereen via deze weg fijne feestdagen en tot 2022.

De Jeugdopleiding van PH sluit zich volledig aan bij de woorden van PH JO17-1. We wensen iedereen fijne feestdagen en zien elkaar op de 29e voor het winter-toernooi. Een leuke afsluiting van het kalenderjaar.