Weekverslag 3 PH Jeugdopleiding

Een drukke zaterdagochtend op de Veenelanden. De tweede speelronde in fase 3 voor de B-categorie stond op het programma en het was weer volle bak.

Alle velden waren bezet gedurende de hele zaterdag; een teken dat het weer de goede kant op gaat.

Update m.b.t. de academie van FC Twente/Heracles:

Elke vrijdag staan er een aantal jeugdspelers van PH op het veld tijdens de trainingen van het Regio Plan van FC Twente/Heracles.

Duuk Knobben, Lucas Jubo, Peter Sarkisian (PH JO11-3) en Daley Lohuis (PH JO11-1) trainen elke vrijdag mee met de O10-groep.

Ivan Ravers (PH JO11-1) zit inmiddels in fase drie in het O11-traject en traint twee keer in de week bij het trainingscentrum in Hengelo.

Sinds vrijdag 4 februari is daar een nieuwe deelnemer bij gekomen: Isis Boom uit MO11-1 traint de rest van dit voetbalseizoen mee in de O9 groep. Meiden krijgen één jaar dispensatie, vandaar dat Isis bij de O9 groep aansluit. Veel succes Isis!

Trainer Kevin Stokkingreef (Trainer JO13-2 en speler PH 1) is trainer bij het Regio Plan en Tim van Vlijmen is coördinator van locatie Almelo.

Kom gerust eens kijken, vrijdag trainen we bij ON van 16:30-19:00.

Wedstrijdverslagen:

Er zijn veel leuke wedstrijdverslagen binnengekomen over de wedstrijden van afgelopen zaterdag. Zo mochten de leiders hun eerste wedstrijdverslag schrijven over de eerste wedstrijd van PH JO8-5 en wist PH JO11-1 revanche te halen tegen Rood-Zwart uit Delden. Veel leesplezier!

Verslagen zaterdag 5 februari

PH JO8-5:

Jo8-5 moest vandaag thuis tegen de jongens uit Langeveen. Onze eerste officiële wedstrijd. Kwamen met 0-2 achter, waren nog niet helemaal wakker. Tegenstander had wellicht al gemolken en hadden er al een halve dag opzitten. Herstelden ons goed en kwamen terug en zelfs op voorsprong. Na een erg spannende wedstrijd wonnen we de wedstrijd met 7-6 en blijven de punten op de Veenelanden.

PH JO8-3:

j08-3 moest vandaag spelen met helaas maar 5 man(tegen6)maar dat deed ons nix,we hebben gevochten voor elke bal en bij balverlies met z’n allen er direct bovenop…met elkaar helpen en geen 1x opgeven, hebben we overtuigend gewonnen uit tegen JCLE met 2-12.

PH JO8-2:

Jo8-2 moesten vandaag uit tegen de Zweef in Nijverdal. Op sommige momenten is er heel goed gespeeld, maar helaas was de tegenpartij  echt een koppie te groot voor ze ( letterlijk en figuurlijk) gelukkig heeft PH wel 3 keer gescoord!  Hoeveel de tegenpartij heeft gescoord houden we maar even in het midden😉

Wel super trots op de jongens dat ze bleven voetballen en niet hun koppies lieten hangen 👍🏼.

PH JO9-1:

Ook de jo9-1 vanmorgen weer vroeg uit de veren🥱 om weer een lekker potje te voetballen.⚽ Achilles’12  9-1 had de tegenstander van vandaag moeten zijn. De velden om ons heen werden allen goed gevuld, maar helaas bleef bij ons de andere helft leeg 🙃 Wat rond gebeld….blijkt de tegenstander te veel hinder te hebben van 1 of ander virus en zich via de verkeerde wegen hebben willen afmelden…. Dit is dus niet goed overgekomen! 😥😭 Enkele spelers konden aansluiten bij andere teams die wat krap zaten, zodat een aantal toch nog konden voetballen😁 Volgende week weer een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Goed weekend allen 🍺.

PH JO11-1:

JO11-1 speelde vanmorgen tegen Rood Zwart JO11-1. Eerder in fase 2 van de hoofdklasse was dit ook al eens de tegenstander. Toen gingen wij met 3-10 onderuit. Vandaag konden wij laten zien of onze boys progressie hebben gemaakt. En dat lukte aardig. Met Tycho Spies als vervanger van de afwezige Ivan Ravers begonnen we klokslag 8.30 uur aan de wedstrijd. Hoewel het voetballend niet altijd geweldig was, werd het vooral een mooi gevecht. Het leverde veel mooie duels op. De wedstrijd ging in de eerste helft ook gelijkgaand op. En met een 2-1 voorsprong gingen we dan ook heerlijk rusten.

De tweede helft was het vooral proberen om onder de druk uit te voetballen. Maar dit verliep nogal moeizaam. De tegenstander kwam dan ook terug op 2-2. Rood Zwart rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Maar door een heerlijke counter viel het doelpunt aan onze kant; 3-2. Met nog een paar minuten te spelen werd de druk weer opgevoerd door Rood Zwart. En dat leverde vlak voor tijd de 3-3 op. Hiermee was het nog niet klaar. Onze boys bleven vechten en strijden en dat leverde in the dying seconds de 4-3 overwinning op.  Complimenten voor de strijdlust van onze jongens vandaag. Volgende week gaan wij proberen om ons veldspel weer tot een hogere level te brengen. Wordt vervolgd dus zaterdag om 8.30 uur in het “verre” Neede!

PH JO11-3:

De jo11-3 moest het de afgelopen week doen zonder hun “koningskoppel” R&M…. Die gingen samen de piste⛷️⛷️ op om nog een kwalificatie af te dwingen voor de Olympische spelen .niet gelukt geloof ik, want ze zijn al op de terugweg🙈…zo ook vandaag tijdens de wedstrijd waren ze niet van de partij. A.Laarman heeft de 2 vervangende coaches, die het wel wat spannend vonden op weg geholpen, maar hadden de boel wel strak onder controle! 👏 De wedstrijd begon de eerste 15 min wat rommelig…de boys hadden wat moeite hun posities te houden…Jelle van de 9-1 sloot het 2de kwartier aan, zijn wedstrijd ging helaas op de valreep niet door. Tegenstander was fysiek wat sterker, maar we waren overtuigd wanneer iedereen in positie blijft lopen, ze hieronder uit konden voetballen. 2de en 3de kwartier begon het beter te lopen…veld werd breder gehouden waardoor er meer ruimte kwam en ze elkaar goed begonnen te vinden…dat resulteerde in een paar mooie aanvallen en goals. #DeToppers Eindresultaat 8-3 R&M alvast welkom thuis

PH JO11-4:

Vandaag speelden JO11-4 thuis tegen Bornerbroek. We hadden Yannick van JO11-2 in ons team vandaag en dat kon je merken ook.  Yannick speelde echt goed en doordat hij goed speelde, speelden de rest van het team ook beter. En mooi samenspel dat resulteerde direct op een 2-0 voorsprong. Bornerbroek kwam nog terug tot 2-1, maar dat mocht niet baten. Doordat we weer de schouders eronder zette gingen we weer aanvallender spelen en kwamen we met 5-1 voor. De laatste kwart kwamen we wat conditie te kort waardoor er flinke gaten achterin kwamen en kwam Bornerbroek terug tot 5-3. Door een solo van Yannick bracht het tot een eindstand van 6-3. Ben echt trots op onze toppers. Goed gedaan.

PH MO12-1:

Vandaag uit tegen blauw-wit met de mo12-1. Daar waar we de eerste helft mee konden komen en de nul hebben gehouden, bleek de tweede helft dat we te kort kwamen. Helaas kregen we 4 doelpunten tegen.

PH JO13-3:

Tvc’28 O13-3 – PH O13-3 eindstand 0-0

In de vroege ochtend speelden we uit bij tvc’28 het team waar wij voor de winterstop 5-4 van verloren. Vandaag was het anders 1ste helft liepen we achter de feiten aan tvc maakte meer het spel dan wij maar omdat onze achterhoede sterk stond konden hun niet veel er doorheen. 2de helft was het niet anders we speelde meer naar achter toe waardoor tvc meer kansen kreeg. Maar petje af voor onze keeper Kevin, hij was vandaag een muur in de goal elke bal zat hij erbij en goed ook. We kregen 1 kans de 2de helft Lorenzo kwam erdoor en zo kon hij 1 op 1 op de keeper maar helaas schoot hij recht op de keeper. Gelukkig hebben we standgehouden tot het laatste fluitsignaal en konden we met op geheven hoofd terug naar PH.