Weekverslag 4 PH Jeugdopleiding

Ondanks een aantal afgelaste wedstrijden waren de velden op de Veenelanden goed bezet in de ochtenduren. Het is leuk om te zien hoe fanatiek het eraan toe gaat op de velden.

Het positivisme van spelers en trainers is enorm belangrijk in teamprocessen en dat valt op!

De ontwikkeling als persoon en als voetballer staat centraal en daarbij is het resultaat ondergeschikt. Dit is als trainer in sommige situaties enorm lastig.

Gaaf om te zien dat dit bij veel trainers goed wordt overgenomen en centraal staat.

Activiteiten komende weken:

Dinsdag 22 februari: FIFA Toernooi (check Instagram @phalmelo)

Dinsdag 22 februari: KNVB Welkomstprogramma voor jeugdtrainers

Woensdag 23 februari: Voorjaarstoernooi 13:00-16:00

Wil je nog een oefenwedstrijd plannen? Stuur dan een e-mail met alle benodigde informatie naar wedstrijd@phalmelo.nl. Hans Faber probeert dan zo snel mogelijk te kijken of dit mogelijk is. Voor de meeste teams t/m O12 staat er zaterdag 19 en 26 februari geen wedstrijd op de planning. Dit komt door de voorjaarsvakantie.

Aankomende donderdag staat er een coördinatoren overleg gepland. Mocht je een onderwerp willen inbrengen dan is dat mogelijk via de betreffende coördinator.

Wedstrijdverslagen 12 februari:

PH JO8-2:

Jo8-2 moest tegen Daarleveen JO8-1.

Besloten om 7 tegen 7 te voetballen omdat er veel wissel waren.

Hierdoor werd de pot een stukje interessanter.

Veel spelers op de bal maar er werd ook goed vrijgekomen.

Het samenspel kan wat beter dus gaan we daar mee bezig op de training.

Al met al een leuke spannende wedstrijd.

Waar het in de laatste seconden 6-6 werd door ph.

Trots op de jongens.

En meisje die haar tweede wedstrijd weer een doelpunt heeft gemaakt.

PH JO8-4:

Vandaag stond voor 08-4 een wedstrijd in het ijskoude Aadorp op het programma. Helaas stonden we vroeg in de wedstrijd al met een man minder. Ondanks deze belabberde situatie gaven de overige 5 kinderen niet op en hadden ze op het laatst van de wedstrijd ook nog een overwicht.  Veel inzet, goede passen, goede onderlinge communicatie. Gewoon een hele leuke wedstrijd. De uitslag is niet noemenswaardig, de inzet des te meer. We kunnen super trots zijn op de spelers.

PH JO8-5:

Vandaag stond het programma De tukkers jo8-2 tegen Ph jo8-5 op het programma. Toen we aankwamen was er nog helemaal niemand. Begonnen we om 08.45 en binnen 5 min stonden we al vóór met 0-3. De tegenstander had helemaal niks in te brengen door het goede samenspel van ph jo8-5 en we liepen al gauw uit na 0-7 dit was ook de ruststand. In de 2e helft werd de tegenstander ietsjes sterker maar meer dan 3 kansjes kwamen ze niet. Quinn had alles goed onder controle. Jo8-5 kwam met mooie combinatie voetbal tikkie takkie en de tegenstander werd compleet weggespeeld! We konden mooi ons eigen spel spelen wat de kinderen hadden geleerd op de trainingen van vakantieganger Niek Scholten. Eindstand 0-14! Doelpuntenmakers Noud, Aren, Noah, Liam en Kenji

PH JO9-1:

JO9-1 reisde deze koude ochtend ook af naar het mooie Aadorp om het op te nemen tegen ASV’57 JO9-1. Een talentvolle tegenstander van formaat dat vanuit de 3e klasse door is gestoomd naar de 1e klasse. Dat het niet makkelijk zou worden was vanaf de eerste minuut al duidelijk. We werden meteen aangepakt en konden maar moeilijk onder de druk uit voetballen. Ondanks dat onze verdediging Batu en Milan en de fantastisch keepende Dezzley  er alles aan deden om het doel schoon te houden kon de terechte 1-0 voorsprong niet worden voorkomen. Er moest een tandje worden bij geschakeld, en dat gebeurde ook. Uit een fantastische pass van Dezzley, wist Bas zijn mannetje te passeren en de bal snoeihard achter de keeper van ASV te schieten. Bam!!! 1-1!!! We hadden ons ritme gevonden en gingen succesvol op jacht naar de voorsprong. De ingevallen Lucia zette de andere invaller CJ voor de keeper en die wist keurig af te werken. Met een 2-1 voorsprong gingen we dan ook lekker de rust in.

De tweede helft ging het weer gelijk op. De Aadorpers gingen haastig op zoek naar de gelijkmaker, en door onoplettendheid van ons achterin resulteerde dit dan ook in de 2-2. Wij lieten ons niet van slag brengen en pakten meteen de draad weer op. Door een omzetting ging Jelle centraal op het midden spelen en kregen wij weer meer vat op de wedstrijd. Dat leverde ook de 2-3 op. Bas speelde zichzelf goed vrij en knalde de bal wederom achter de keeper van Aadorp. De Aadorpers gingen opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. En die viel dan ook geheel terecht vlak voor tijd. De meer dan perfect keepende Dezzley wist helaas de 3-3 niet te voorkomen. Al met al een spannend gelijk opgaande wedstrijd.

PH MO11-1:

Zaterdag kregen MO11 Hulzense Boys JO11-2. Eindelijk een tegenstander met meer dan een verdwaald meisje in het team. Nu wel een stuk of 3💪🏼. Je merkt dat de meiden dan toch wat ontspannen en vrijer kunnen spelen

De eerste 2 kwarten ging het niet verkeerd, de tegenstander speelde wel met wat meer lef en dat resulteerde in wat tegendoelpunten. Dat was balen, want MO11 begint dan wat stroever te spelen en de concentratie sijpelt dan ook weg. Hierdoor wordt het voetbal in de laatste kwart rommelig en vallen we terug in meer het ‘kluitjesvoetbal’. Hier gaan we mee aan de gang zodat we de positie en ruimte op het veld te beter gaan benutten. Dan komen onze doelpunten ook. Uitslag 0-11.

De coaches van de Boys gaven nog wel een dik compliment aan onze keepster Lucia! 💪🏼

Ook dank aan Gerwin voor de coaching van de wedstrijd.

PH MO12-1:

MO12-1 met een bekende tegen standers JO12-1 uit Haaksbergen hadden we de laatste keer met 3 – 0 verloren, de dames stonden al klaar op het veld terwijl de helft nog niet aanwezig was van de tegenstanders. Uiteindelijk begon de wedstrijd later dan gepland. Maar helaas de dames waren niet vooruit te branden. Dat heeft helaas ook de wedstrijd bepaald met een stand van 0-9. Heb natuurlijk wel gezien dat ze ontzettend veel plezier hadden met elkaar.