skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Weekverslag 8 Jeugdopleiding PH

Weekverslag 8 Jeugdopleiding PH

Om iedereen up-to-date te houden informeren we jullie graag over de ontwikkelingen binnen de Jeugdopleiding van PH.

Afgelopen weekend was er een vrij programma voor de jeugd. Competitie fase 2 begint zaterdag 30 oktober en daarom was het zaterdag rustig op de Veenelanden, wat betreft de jeugd.
Die rust was in de herfstvakantie natuurlijk niet. Woensdag deden er meer dan 100 spelers mee met het HerPHsttoernooi, er werd gestreden tussen verschillende teams met herfstige namen, zoals RKW Walnoot, Tottenham Hutspot en Paraplutrecht. Donderdag was het de beurt aan de langverwachte Ajax clinic. Meer dan 60 deelnemers, ook van andere clubs in Almelo en omstreken renden onder de klanken van de Ajax-Marsch het hoofdveld op voor een hele dag met spelletjes, oefeningen en wedstrijden. De kleedkamers en teams waren vernoemd naar Ajax-spelers en het complex versierd met Ajax vlaggen.

Daarnaiets minder goed nieuws. Er zijn helaas leveringsproblemen bij onze kledingleverancier. Dit betekent dat onze grote order (van een aantal maanden geleden) met nieuwe wedstrijdkleding nog niet binnen is, en de vraag is of dit deze week binnen komt. Mocht dit niet binnen zijn voor zaterdag dan gaan we uiteraard alternatieven bedenken voor de spelers/speelsters die nog geen wedstrijdkleding hebben. Wij vinden dit ook enorm vervelend maar helaas hebben we hier weinig (geen) invloed op.

Beter nieuws om te vermelden is dat er alweer nieuwe jeugdteams gaan instromen.
Vanuit de mini’s ontstaat JO8-4, die fase 2 gaan gebruiken als aanloopperiode richting fase 3, Daarnaast krijgen we een nieuw meidenteam, MO12-1. Er zijn ook een aantal wijzigingen qua teams, deze hopen we zo spoedig mogelijk te zien in de Voetbal.nl app. Dit allemaal is een groot compliment voor iedereen die een bijdrage levert in onze jeugdopleiding. Klasse!

Aanpassingen aan het trainingsschema en de kleedkamerindelingen worden deze week gedaan. Op onze website kan je onder het kopje trainingsschema de nieuwe lijsten vinden, deze worden ook opgehangen bij PH (vanaf woensdag/donderdag)

Voor alle O13 en oudere jeugdteams hebben we nieuwe aanvoerdersbanden beschikbaar.
Deze aanvoerdersbanden zijn van Stichting Football Makes it Happen. Hieronder lees je waar deze stichting voor staat en wat zij doen.
‘’Stichting Football Makes It Happen zet zich in voor kinderen met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking of ernstige ziekte. Wij helpen deze kinderen o.a. door middel van financiële ondersteuning, therapieën, acties, wensen, uitjes en het aanschaffen van speciale benodigdheden.’’
De aanvoerdersbanden kunnen worden opgehaald bij coördinator Gerwin Bosch.

JO17-1 speelde wel een oefenwedstrijd tegen Witkampers JO17-1. Hieronder lees je een verslag van die wedstrijd:

‘’Vandaag hebben we thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen vv Witkampers JO17-1 uit Laren.De wedstrijd startte met een half uur vertraging, omdat de tegenstander de kleding op het eigen sportpark had laten staan.
We begonnen heel goed aan de wedstrijd en de tegenstander had de eerste helft helemaal niets in te brengen. Wij hadden continue de bal en lieten hem ook goed rondgaan. Enige minpuntje was dat we maar 1x scoorden.

De tweede helft was iets anders. De tegenstander zat er korter op en daardoor konden we niet meer hetzelfde voetbal als de 1e helft op de mat leggen.

De tegenstander kwam zelfs nog op 1-2. Maar gelukkig konden we het (geheel terecht) nog rechttrekken.

Het was een nuttige oefenwedstrijd voor deze zaterdag. Heel veel goede dingen gezien, maar ook helaas weer de “oude” fouten teruggezien.
Woensdag a.s. weer een oefenwedstrijd nu tegen AVC Heracles en dan zaterdag weer verder met de competitie. Thuis tegen MVV’29 om 10:30 uur.’’

Een goede trainingsweek gewenst, en veel plezier en succes in fase 2!

 

Back To Top