skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
WEEKVERSLAG JEUGDOPLEIDING FASE 2 WEEK 3

WEEKVERSLAG JEUGDOPLEIDING FASE 2 WEEK 3

Fase 2 is weer op volle stoom. Zo werden er weer een aantal fantastische resultaten behaald. JO8-1 won van aartsrivaal Luctor en JO13-1 ligt op koers voor promotie naar de 4e divisie! Verder hadden wij een zeer plaatselijke derby tussen ons eigen JO8-2 en JO8-3. Meer hierover lees je in de wedstrijdverslagen. Maar eerst aandacht voor andere belangrijke zaken.

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken PH Almelo

Doeltjes van het veld
Het gebeurt regelmatig dat Jan Olsman (80+) op zaterdag en ook door de weeks de velden leeg moet halen. Her en der staan er dan nog doeltjes verspreid over de velden. Zouden jullie hier alsjeblieft weer rekening mee willen houden. Tevens op zaterdagochtend graag de doeltjes op veld 1 achter de afrastering. Bij categorie A wedstrijden (hoofdklasse jeugd, 1e en 2e elftal) mogen er namelijk geen doeltjes binnen de afrastering staan.

Trainersacademie
In februari starten wij weer met de trainersacademie. Afgelopen jaar heeft ons dit veel gebracht, Zo zijn de meeste jeugdteams voorzien van gediplomeerde trainers. Hier zijn wij als club zeer trots op. Daarom willen wij hier vervolg aan geven en nieuwe trainers deze kans ook bieden. Lijkt het je wat om jeugdtrainer te worden? Dan kan je je aanmelden door te mailen naar hoofdjeugdopleiding@phalmelo.nl

Team van de week
Zaterdag 2 december staat de wedstrijd PH 1 – Gramsbergen 1 op het programma. Ons JO9-2 zal dan team van de week zijn.

Wedstrijdverslag vorige week

JO10-1:
Zaterdag speelde de JO 10-1 tegen het Vriezenveense DOS’37. Het werd een spannende wedstrijd, waarin PH eerst op een 1-3 achterstand kwam. Het team bleef wel hard werken en met mooi samenspelen kwamen ze terug in de wedstrijd en namen zelfs brutaal de voorsprong met 5-3. DOS’37 dacht wat PH kan dat kunnen wij ook, en zo werd het weer 5-5. Een spannende slotfase volgde en het team bleef goed samenspelen en kansen creëren. Dit leverde uiteindelijk nog een paar doelpunten op, eindstand werd een zwaarbevochten 8-6 overwinning. Het samenspelen gaat echt elke week beter, en het is mooi om te zien dat dat ook resultaat geeft! Op naar zaterdag dan wacht de uitwedstrijd tegen Luctor er Emergo.

Wedstrijdverslagen deze week

JO8-1:
Gisteren waren onze jongens en dame van de jo8-1 klaar voor een mooie wedstrijd tegen Luctor jo8-2. We hebben op trainingen erg veel geoefend op overspelen tijdens aanvallen. Tijdens de wedstrijd hebben we dat zeker teruggezien dat vind ik erg mooi om te zien. Het was een spannende wedstrijd met weinig goals we kwamen op voorsprong waardoor luctor toch de gelijkmaker wist te maken. Uiteindelijk wist PH samen als team door te vechten en er 1-2 van te maken en nog de 1-3. Uitslag 1-3 voor PH.💪

JO8-2 en JO8-3:
Vandaag speelden wij, PH JO8-3, tegen PH JO8-2. Na twee minuten stonden we 3-0 achter, met de wetenschap dat dit team de week ervoor met 20 doelpunten verschil had gewonnen hoopten we op het beste. En dat kwam er, binnen 10 minuten kwamen we terug tot 3-3. We speelden goed samen en probeerden de tegenstander kort te verdedigen. Desondanks kwamen ze er een aantal keer succesvol door en gingen we met een achterstand van 6-3 de rust in.
Ook in de tweede helft deed iedereen erg zijn best. Helaas speelde het goede positiespel van de tegenstander ons parten en verloren we met 9 of 10-5. De stijgende lijn zet zich voort en we worden steeds meer een team.

JO9-2:
Vandaag stond Neo jo9-2 op het programma. Het was een mooie wedstrijd 2 voetballende team. In de 1e 10 minuten was het 1-0 voor Ph. Met goed voetbal en hard werken voor elkaar was het inmiddels 4-0. In de andere helft liepen we uit naar 10-2💪🏼⚽️ De zaterdag mooi afsluiten als team de week!⚽️ Op naar volgende zaterdag Luctor thuis🙌🏼⚽️

JO9-3:
Vandaag stond de derde wedstrijd van de 2e periode op het programma. Zenderen Vooruit kwam op bezoek bij PH Almelo om het op te nemen tegen de Jo9-3 van PH. In de eerste 10 minuten was het spannend het stond 0-1 voor ZV. In de tweede 10 minuten wisten we dat er nog niks was gespeeld en dat we gas moesten blijven geven. Uiteindelijk kwamen de goals toch aan de kant van Zenderen vooruit en was het 0-4. Als we nog wouden winnen en de 3 punten wouden pakken moesten we alles op alles zetten, maar alsnog was het niet genoeg. Ook in de derde en vierde 10 minuten bleef Zenderen scoren en brachten ze de stand uiteindelijk op een 0-11 voor ZV, een terechte winnaar. Een pijnlijke nederlaag en op naar volgende week.

JO10-1:
Deze zaterdag stond er een echte stadsderby op het programma! De JO10-1 mocht op bezoek bij de buren van Luctor et Emergo. Helaas konden we de stijgende lijn niet voortzetten en moesten we na de wedstrijd zeggen dat Luctor een maatje te groot was. In het eerste kwart na Luctor al direct een 3-0 voorsprong. Daarna konden we wel wat terugdoen via doelpunten van Elyan en Elias werd het zelfs weer spannend 3-2. Helaas scoorde Luctor ook nog een keer en stond er een tussenstand van 4-2 op het scorebord na het tweede kwart. In het derde kwart scoorde beide ploegen 1x en werd de tussenstand 5-3, doelpuntenmaker Elias. In het laatste kwart werd de eindstand bepaald op 8-4, weer was het Elias die voor de derde keer deze wedstrijd wist te scoren. Deze week gaan we weer goed trainen samen om zaterdag goed voor de dag te komen tegen TVC’28.

JO10-4:
In een zinderende strijd op het terrein van PH ging PH JO10-4 vandaag de uitdaging aan tegen een fanatiek en gedreven tegenstander: Excelsior ‘31 uit Rijssen. Een sterkte start van PH zorgde voor een geruststellende 3-0 voorsprong bij rust. Helaas vergat PH de voorsprong verder uit te breiden en verslapte de concentratie na rust. Excelsior ‘31 vocht zich moedig terug in de wedstrijd. Het eindsignaal klonk met een zenuwslopende 3-3 stand, waarbij beide teams de spanning tot het uiterste dreven.

MO11-1:
Op een koud kunstgrasveld in Wierden heeft PH MO-11 een hele goede prestatie geleverd. Wel verloren, maar wat was het spannend en leuk om te kijken!
Het team liet bij vlagen uitstekend spel zien, met goede loopacties en prima samenspel. Ondanks een aantal goede kansen miste de afronding net wat scherpte en geluk. Op ons eigen doel verrichtte Isabella weer enkele belangrijke reddingen, waardoor we tot aan de rust de 0 hielden.
Helaas kwam PH vlak na rust op een 1-0 achterstand en wat later gevolgd door een tweede tegendoelpunt. Het spel vertoonde even een dip, maar aan het einde van de wedstrijd herpakten de dames zich met een mooi en verdiend doelpunt. Na een slimme en snelle indribbel van Tyshara kwam de bal bij Diara die hem strak langs de keepster schoot. Ondanks het verlies stapten de PH-meiden met een goed gevoel van het veld en mogen ze trots zijn op deze teamprestatie.

JO13-1:

Vandaag stond de topper tegen koploper Vroomshoopse Boys JO13-1 op het programma. Onze “ boys” wisten wat ze te doen stonden. Van meet af aan stond de druk er meteen op bij de defensie van de Vroomshopers. Bij vlagen met goed combinatiespel wisten de geel zwarten door de achterste linie van de Vroomshoopse Boys te spelen. Maar ook andersom kwam Vroomshoop er een paar keer goed uit. Met name tussen onze achterste en middelste linie wisten ze de ruimte goed te benutten. Na een tactische omzetting van trainer Raul wisten wij ook dat probleem te tackelen. Wij hadden de wedstrijd helemaal onder controle en het zou dan ook niet lang duren voor het eerste doelpunt viel. Het was niemand minder dan onze spits Cenk Yucel. Voor rust legde hij zowel de 1-0 als de 2-0 in het netje.
De tweede helft hetzelfde verhaal. PH controleerde de wedstrijd en Vroomshoop probeerde wel, maar kwam niet verder dan onze achterste linie. Ook vandaag zat het slot weer goed op de deur. Aan de andere konden wij ons zelf ook nog belonen met een doelpunt uit een goede aanval met Sepp, Duuk en de afmaker Milan. 3-0 en daarmee leek het gedaan. Het voetbal ging er hierna helaas uit en het spel werd helaas wat grimmiger. Domme overtredingen aan beide kanten leverde een gele en rode kaart op. Totaal onnodig in zo’ n mooie wedstrijd. Overigens complimenten aan scheidsrechter Tom Duindam die hier goed op anticipeerde. De wedstrijd werd vervolgens keurig uitgespeeld en de 3-0 werd over de streep getrokken. Daarmee nam PH de koppositie over in de hoofdklasse. Met nog 3 wedstrijden te gaan ligt JO13-1 dus op titelkoers. Zaterdag de eerste finale tegen Oranje Nassau JO13-1! Thuis om 10.00 uur… alle steun is weer welkom.

Back To Top