skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
WEEKVERSLAG JEUGDOPLEIDING FASE 2 WEEK 5

WEEKVERSLAG JEUGDOPLEIDING FASE 2 WEEK 5

 

De eerste kampioen van fase 2 is een feit. En niet zomaar eentje. Want wij kunnen met trots weer sinds enige tijd een team inschrijven op landelijk niveau. PH JO13-1 werd afgelopen zaterdag kampioen in de Hoofdklasse en promoveerde daarmee naar de 4e divisie. Ondanks dat ze zelf in de ochtend speelden werd het nieuws pas in de middag bekend omdat ze afhankelijk waren van de uitslag bij de Tukkers JO13-1 en de Vroomshoopse Boys JO13-1. De uitslag pakte dus uit in ons voordeel. Aanstaande zaterdag zal het kampioenschap dan ook uitbundig gevierd worden in de thuiswedstrijd tegen de Tukkers JO13-1. De wedstrijd start om 10.00 uur.

Het ziet er overigens naar uit dat wij de komende weken nog meer kampioenen kunnen huldigen. JO8-2, JO9-1 en JO12-1 liggen allen op titelkoers. Maar ook de meeste andere teams maken mooie ontwikkelingen door. Meer hierover uiteraard weer in de onderstaande wedstrijdverslagen.

Met sportieve groet,

Arjan Laarman
Coördinator Algemene Jeugdzaken

JO8-2
Zaterdagochtend mocht PH jo8-2 thuis tegen Saasveldia jo8-1. De ochtend begon super koud maar dat mocht de voetbal pret niet drukken. Na een week zonder training stonden we klaar. De eerste 20 minuten was Saasveldia sterker als PH. Dit zorgde voor een top potje voetbal. Met een achterstand van 1-4. Na 30 minuten spelen kwamen we door strijd en sterk teamspel terug met een stand van 5-7. In de laatste minuten was het een spannende pot en dit leverde een prachtige eindstand van 7-7 op.

JO9-1
Afgelopen zaterdag kwam de jo9-1 niet in actie. Het was afgelast. Volgende week staat een thuis wedstrijd op het progammma.👀⚽️

JO9-3
“Wauw, wat een geweldige wedstrijd was dat zeg! Ondanks het vrieskoude weer van drie graden onder nul, begonnen we vol enthousiasme aan onze thuiswedstrijd tegen ATC 9-3. In de eerste 20 minuten stonden we al met 2-0 voor. Een fantastische start! Maar in de tweede helft hadden we wat verdedigingsproblemen, waardoor de tegenstander ook twee doelpunten wist te maken. Gelukkig gaven onze kids alles in de laatste minuten en wisten ze nog een doelpunt te scoren, waardoor we uiteindelijk met 3-2 wonnen!

De tegenstanders kozen ervoor om geen penalty’s doen ivm de kou. Daar hadden we alle begrip voor.

JO9-4
Deze week met JO9-4 2 thuiswedstrijden gehad: Dinsdag verloren van Luctor met 2-19. De eerste 10 minuten ging leuk en gelijk op, daarna was het echter voorbij. Sommige spelers hadden er geen zin meer in. Ook de trainers van Luctor begrepen niet wat er in 1 keer met PH aan de hand was.
Zaterdag weer verloren, nu met 1-8 van DOS. Het team heeft laten zien dat ze veerkracht hebben. Ze hebben goed gestreden en af en toe ook goed gevoetbald. Het was een heel verschil met dinsdag

JO10-1
Zaterdagochtend vertrok de 10-1 al vroeg richting Hellendoorn voor de uitwedstrijd. We kwamen het eerste kwart op een mooie voorsprong van 0-1 door goed samenspel. Vol vertrouwen begonnen we aan het tweede kwart. Ondanks een paar goede reddingen van onze keeper morris wist Hellendoorn 2x uit de rebount te scoren. We gaan met 4-1 de rust in. Hellendoorn wist de voorsprong de rest van de wedstrijd goed vast te houden. De eindstand werd 6-2. Op naar volgende week daar staat de thuiswedstrijd tegen AVC Heracles op het programma.

JO10-4
Vandaag was het koud, maar een spannende dag voor PH JO10-4, met een thuiswedstrijd tegen SVVN. We traden aan met een gehavende ploeg, doordat drie spelers afwezig waren. De strijd was echter zeer goed, sportief en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Helaas eindigde de wedstrijd met een 5-7 nederlaag. Ondanks het resultaat was de sfeer fantastisch, met grote dank aan de supporters die waren afgereisd naar sportpark Veenelanden en het team bleven steunen tot het laatste fluitsignaal klonk. Op naar de volgende uitdaging!

JO11-1

Op deze koude sneeuwachtige zaterdagmorgen mochten wij op bezoek bij ASV Aadorp JO11-1. Voor ons geen onbekende tegenstander. Zowaar in iedere fase komen we elkaar wel tegen. Echter vandaag stonden er wel een aantal vreemde gezichten op het veld. Na het bestuderen van voetbal.nl bleek dat ASV JO13-1 vrij was. Dat verklaarde voor ons ook een hele hoop. Normaal gesproken gaan de wedstrijden onderling altijd gelijk op, maar dat was vandaag wel wat anders. Met ook nog eens een scheidsrechter die een zwart witte bril op had was het onbegonnen werk. Met een 6-3 eindstand op het bord in het voordeel van de Aadorpers was het nog een knap resultaat van onze jongens en meisje.

JO11-2
JO11 2 speelde vanochtend erg vroeg tegen ON, het team van Rik Perik. Ze kende elkaar al een beetje, en het ging aardig gelijk op. Na 10 minuten stond het 1-1 en begon de tegenstander al erg op scherp te spelen. Ze hadden een 13 jarige erbij, groter maar ook erg lomp, die de spelers links en rechts naast zich neergooide. Helaas kon ook een tussentijds aangestelde scheids de emoties aan ON’ s kant niet bedwingen en na 50 minuten bij een 4-4 tussenstand is de wedstrijd stilgelegd omdat er veel gescheld werd met racisme en ziektes. Veel huilende kinderen aan onze kant en er is dit zal bij het bestuur besproken worden.

JO13-1

JO13-1 promoveerde vandaag naar de 4e divisie. Op bezoek bij de Zweef JO13-1 werd er met 1-3 gewonnen. Na een moeizame eerste helft waarin wij moeite hadden om onze linies dicht bij elkaar te houden werd erin de rust de puntjes op i gezet. Meteen na de aftrap lag de bal dan ook in het net. Na een heerlijk aanval tussen Onur en Tim was het Cenk die de bal wist af te ronden. Wij hadden het initiatief volledig terug en gingen vrolijk op zoek naar meer. We liepen dan ook uit naar 3-0 en daarmee leek de wedstrijd beslist. Vlak voor tijd wist de zweef nog wel wat terug te doen. Maar daar bleef het dan ook bij.
Pas bij thuiskomst hoorden wij dat het kampioenschap niet meer mis kon gaan. Vroomshoopse Boys had averij opgelopen in Albergen. Hierdoor zijn onze jongens niet meer te achterhalen en promoveren daarmee naar de landelijke 4e divisie. Volgende week zullen wij dat uitgebreid gaan vieren in de thuiswedstrijd tegen de Tukkers uit Albergen.

Back To Top