Vallen, opstaan & doorgaan.

(V). De zoveelste klap in het gezicht van het voetbal. Inmiddels zijn deze tikken niet meer onverwachts, want ze worden zo vaak gegeven dat ze verwacht aankomen, maar toch blijken ze telkens weer onverwachts. Inderdaad, wij snappen het ook niet meer.

Sporten is sinds vandaag niet meer een essentieel onderdeel en dat is enigszins bijzonder te noemen.

(O). Niet alleen PH maar alle 2914 andere voetbalverenigingen en de KNVB stonden weer eens versteld deze nieuwe maatregelen. Van 05:00-17:00 mag er gevoetbald worden en daarna niet meer. Dit werd vrijdagavond bekend en direct kwamen er veel vragen. Veel vragen waar wij ook geen antwoorden op hebben.

(D). Dit weekend zijn we intern druk bezig geweest om te kunnen realiseren dat er tóch trainingen kunnen plaats vinden. PH zou PH niet zijn als ook dit is gelukt!

Alle teams t/m O13 trainen twee keer per week en de oudere jeugdteams minimaal één keer. Een teken dat de organisatie binnen onze vereniging staat als een huis. Hulde aan alle vrijwilligers die er net als ons alles aan doen om de kinderen in beweging te houden.

Het is fijn om alle positieve reacties hierover te lezen. Dat doet ons goed!

Sporten is essentieel!

De KNVB komt vandaag of morgen met een besluit over de resterende wedstrijden voor de winterstop. Ik kan hier wel over gaan speculeren maar laten we afwachten wat hieruit komt. Als we hier meer over horen dan laten we dat weten.

Een aantal wedstrijdverslagen van zaterdag 27 november:

PH JO8-2:

Ondanks de kou hebben de jongens van jo8-2 gewonnen in aadorp met 10-1.

Er wordt steeds beter samen gespeeld en gepassed. En het vrij lopen gaat ook beter. Niet meer met z’n allen op een kluitje. Trots op de jongens

PH JO11-1:

Voor O11-1 stond de thuiswedstrijd tegen DETO JO11-1 op het programma. Ontwikkeling van de jongens in verdedigende spelprincipes is ronduit goed te noemen. In de aanvallende spelprincipes is het jammer dat de vele mooie aanvallen niet regelmatiger worden afgemaakt. Dit resulteert uiteindelijk in een dubbel gevoel, in ieder geval van mij als trainer (met een kritische blik). Er wordt veel geëist van elkaar binnen het team, dat is een goede ontwikkeling. Hopelijk kunnen we nog wat wedstrijden spelen in december!

PH JO11-4:

Onze kinderen van JO11-4 hadden erg veel last van de kou volgens mij 😅 om 9uur trapten we af tegen emos en het was een gelijk opgaande wedstrijd wat resulteerde uiteindelijk in een 5-5 eindstand!! Uit deze wedstrijd hebben we als begeleiding veel mooie momenten en samenspel gezien, maar ook af en toe het ouderwetse kluitjes voetbal!!

Al met al trots op onze club⚽️🙌🥳

PH MO12-1:

MO12-1 tegen blauw wit MO12, dames waren niet in beweging te krijgen, in de eerste helft stonden we ook met 1-0 achter, dames hadden het koud, maar wat wil je als je elke keer stil staat, maar de tweede helft kwamen ze opgang, met een eind resultaat van 3-2. Het zijn toppers 💪🏾.

PH JO13-3:

O13-3 speelde vandaag tegen Excelsior’31 O13-6, al vanaf het begin van het fluit signaal was PH de boven liggende partij daardoor kwam de 1-0 al snel in het netje. Ondanks de kou konden we ons staande houden en zo de met voor sprong de rust in. 2de helft zelfde beeld als de 1ste helft door een perfecte steekpaas vanuit het middenveld kwamen we op 2-0 voorsprong. Door een fout achterin scoorde de tegenstander de 2-1. We lieten het hier niet bij zitten en door een prachtige goal buiten de 16 meter recht in de winkelhaak hebben we de wedstrijd over de streep getrokken. Al met al hele goeie wedstrijd van O13-3.