skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Weer Tennis En Bowlen Dankzij Gamenastiek Bij PH Almelo

Weer tennis en bowlen dankzij gamenastiek bij PH Almelo

De vrijwilligers zijn er klaar voor: Play en Hap!
Elke dinsdag ochtend is er PH Almelo in het clubgebouw gelegenheid om te gamenastieken. “Wij staan samen klaar om de deelnemers te ontvangen. Hopelijk wordt het een gezellig moment in de week waar we vele senioren kunnen ontvangen en een leuke en actieve ochtend kunnen bieden” geeft Petra Bruggeman, ABC functionaris PH Almelo aan.

Vitale maar ook minder vitale senioren zijn welkom in het clubgebouw van PH Almelo aan de Veenelandenweg. Senioren gaan gamen voor grote schermen door middel van spelcomputers. Denk aan skiën, tennis, bowlen en nog veel meer leuke uitdagende games. Iedereen kan deelnemen, op zijn eigen niveau. “Wij wilden als actief betrokken club altijd al een activiteit voor senioren in onze wijk organiseren, de Schelfhorst is een vergrijzende wijk” aldus Petra Bruggeman. Met Play en Hap gaat het om elkaar te ontmoeten en te bewegen waar men kan. Het is leuk om de deur weer uit te gaan. Senioren uit andere wijken zijn uiteraard ook welkom. In eerste instantie kunnen 16 senioren gamen.

Fanatieke senioren

Door deze manier van “sporten” werken de senioren met plezier aan onder andere het uithoudingsvermogen, spierkracht, balans en geest. Dat is SLIM: Sportief, Leuk, Interactief en Met elkaar. “Een virtuele bowlingbal weegt niets, dus iedereen kan meedoen” geeft Monique Schuchart aan, eigenares Beweeg & zo. Een camera meet jouw beweging  en vertaalt dat op het scherm. Hierdoor kan er even goed een strike of spare worden gegooid.

Gezelligheid

In de pauze en bij binnenkomst wordt er koffie en thee geschonken met een lekkere traktatie, waarbij er ook tijd is voor een praatje. Elke vier weken kunnen de deelnemers aanschuiven bij de aansluitende heerlijke lunch, om zo een extra sociaal moment te pakken.

Beweegcoach

Het gamen gebeurt onder professionele begeleiding van een beweegcoaches. Zij geven uitleg, aanwijzingen en houden de deelnemers in de gaten. Monique: “Soms gaan mensen zo op in het spel er grenzen worden overschreden”.

Kennismaken

Play en Hap is iedere dinsdagochtend vanaf 17 september van 10:00 tot 12:00 uur in het clubgebouw van PH Almelo aan de Veenelandenweg 34. De dinsdag dat er ook een lunch wordt geserveerd sluiten we om 13:00 uur af. De kosten zijn € 7,50 per keer met 1 kop koffie/thee en een traktatie, met de lunch € 12,50.
Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Monique Schuchart, tel: 06 288 176 48 of info@beweegenzo.nl.

 

Back To Top