skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Wistjes & Ratjes PHza3 En Een Klein Wedstrijdverslag

Wistjes & ratjes PHza3 en een klein wedstrijdverslag

Allereerst wil ik dit verslag beginnen met een klein gedichtje voor iemand die weer in het (Veene)land(e) is.

Het is weer de tijd van het jaar.
Hij is weer in het land dus zet hij Hinnen gas even aan de kant.
Even weer terug bij de jongens op het veld, voordat hij zich weer thuis meld.
Samen met held Fred op 1 lijn, daar voelt Ben(er)nie zich altijd fijn.
Ouderwets weer een fantastische sliding inzetten, dat is zijn kracht, wij genieten daar van met man en macht.
Wij vinden jou een hele fijne vent, maar aan die afwezige zaterdagen raak jij iets teveel gewend.


Er was zoals gewoonlijk weer geweldig getraind, ik heb gehoord dat er 7 man was.

Prima voorbereiding op de wedstrijd.

De selectie was aardig fitjes, 16 man mocht er mee en met dat aantal konden we afreizen naar Enschede. Zoals jullie lezen, is Bennie gelukkig weer een keer aanwezig.
Hierbij de rest van de aanwezigen.
Wouter, Little , Thijs B. , Juspan, Bugs, Perik, Vuller, De lange, Bettus, Ben(er)nie, Gijs, De Dijk , Pato, Heerschop , Philip, Boog

Sparta Enschede stond voor ons op het programma, de club waar ze Perik kennen als broodvoetballer. Bij aankomst in de kleedkamer bleek inderdaad dat er teveel geld naar Perik was gegaan in de tijd dat hij er gevoetbald heeft. De kleedkamers hebben ze later op bezuinigd.

De scheidsrechter stak z’n hoofd nog even om de hoek om mede te delen dat alleen de aanvoerder mocht communiceren met de leiding. Uiteraard kwam gelijk de gedachte bij de meesten op om Perik aanvoerder te maken maar dat lachte gelukkig iedereen heel hard weg.

Ondanks dat Perik de band niet om kreeg, bleek hij zoals gewoonlijk toch aardig veel te communiceren met de scheidsrechter.

De scheids floot voor het begin van de wedstrijd en een minuut later konden wij alweer aftrappen. Er werd 2 keer rond gespeeld door Sparta , toen de lange bal gegeven werd. Gijs had nog niet helemaal begrepen dat de wedstrijd begonnen was, dus liet de man zo lopen die hem keurig afrondde.

Uiteraard hield Wouter de bal niet tegen.

Al snel werd duidelijk dat Koos weer voor een sterke opstelling had gezorgd.
Bugs had hem gelukkig niet goed geraakt en speelde een prima eerste helft.

Het balletje ging mooi rond, toen Perik de bal verlengde (huh?)op Little, die hem daarna beheerst afmaakte.

De jonge jongens van Sparta maakt het ons niet echt heel moeilijk. Ze hadden nog geluk dat de scheids geel gaf op een harde overtreding op wie anders.. Perik.

Na de 1-1 kregen we nog een paar klein kansjes onder andere een verwoestend schot van Boog op de lat.

Een paar minuten later was het  weer het duo Little en Perik dat voor een goal zorgde.

Met 1-2  op het scorebord kregen we het gevoel dat dit niet meer mis kon gaan op deze grijze zaterdag.

En dat klopte uiteindelijk ook want na een goed balletje van Vuller kon Perik wederom vrij voor de keeper komen en schoof hem onder de goed keepende keeper door.

De rust werd benut om de wissels door te voeren.

Boog moest het veld ruimen na een goede wedstrijd, Gijs had zich goed hersteld maar werd toch geslachtofferd door Koos.  Er moest nog een middenvelder uit en Little was natuurlijk niet te beroerd om daar gebruik van te maken, wat later niet werd gewaardeerd door het liefje van Little die de moeite had genomen om nog een helftje te komen kijken naar de sterren van Koos.

De lange was moe gestreden dus Koos koos er voor om nog een helftje met samen geknepen billetjes te gaan zitten.

Bettus, Philip, Thijs, Pato en later Heerschop mochten het klusje helpen klaren in de 2de helft.

De 2de helft begon het al half donker te worden en we stonden 1-3 voor, wat resulteerde in wat minder scherp voetbal. De 2-3 werd gemaakt door Sparta vanuit een geweldig schot vanaf de 16.

We kregen nog 23 kansen maar helaas werden niet verzilverd.

Koos had er zelf voor gekozen om te willen billenknijpen, gezien het wisselbeleid.

Gelukkig kon Koos de bilspieren ontspannen na een goeie actie van Perik, die afspeelde (huh?) op de meegelopen beste voetballer van PH en omstreken Bugs, 2-4

Ben(er)nie mocht een hele wedstrijd spelen zodat hij 2021 afsloot met in totaal 90 gespeelde minuten.

De Dijk kreeg na een geweldige rush van 40 meter een doodschop, die de speler van Sparta een rode kaart opleverde.

De van Corona herstellende Heerschoppa kon van Koos de laatste paar minuten gebruiken om de conditie weer een beetje op te bouwen .

We werden warm onthaald in de kantine door De Mossa en de attende Hapipi.

De Lange

Wistjes & Ratjes

Na aanleiding van een bericht in de media dat de wetenschap mensen zocht die geen covid kunnen krijgen, heeft Tjappie zich aangemeld bij de wetenschap voor onderzoek naar mensen die niet dik worden van 20kg shoarma in de week.

Het shoarma onderzoek van onze Tjappie liep niet helemaal op shoarma rolletjes ,waarop Tjappie het onderzoek besloot te beëindigen.

Hij sloot het onderzoek af met de woorden: ‘ ik vergelijk niet met een ander. Mijn lichaam werkt prima naar mijn weten en daar vertrouw ik op’ aldus de man met het vergelijkbare lichaam van iemand met een paling tussen de ogen.

Vele van jullie zullen niet weten dat Pokemon dit jaar 25 jaar bestaat.
Ter ere van dit heuglijke nieuws ging onze eigen Snorlax weer een weekendje weg om speciale pokemon’s te vangen.
Helaas heeft Jelle zijn verzameling niet kunnen uitbreiden met een paar legendarische Pokémon spullen.

Er schijnen aardig wat basic fit pasjes in het bezit te zijn van ons sterren ensemble . Iets wat natuurlijk als het uit zou komen, als een verraad zou voelen voor onze draconische Koos.
Maar De Dijk, “de man die fitter dan ooit moet zijn aangezien hij sinds de corona tijd Danique heeft weten te strikken” gaat verder buiten het veld waar hij goed in is. Hij coacht de jongens regelrecht het spinning hok in.

Jelle, De lange, Vuller, Fred en Boog(staalborstel) en Joost zijn al in de volhardende praatjes van de Dijk getrapt en inmiddels om sportieve redenen afgehaakt.
Echter is Juspan ook in het (waarschijnlijk onrechtmatig verkregen) bezit van een Basic pasje.
Waar de rest om sportieve redenen afgehaakt is, blijkt Juspan om hele andere redenen niet terug te mogen keren in Benelux Basic fit.
Juspan met een Armeens neusje voor fietsen, bleek ook zelfs in Basic fit een fiets te willen stelen.
Hieronder ziet u Juspan met ‘ik ren hard weg schoenen’ en moersleutel 13 in de weer om de fiets vakkundig te ontmantelen.

Onze succes trainer Koos verblijft gemiddeld zo’n 6 keer per jaar op het mooie Vlieland. Of we nou gewoon een competitie wedstrijd hebben of niet, het lijkt de trainer geen moer uit te maken. ‘De wedstrijd is maar een formaliteit, daarbij hebben jullie mij niet meer nodig’ werd ons later toegelicht toen we het bestuur van PH om duidelijkheid hadden gevraagd over de apathische houding van onze Koos.

Om de apathische/achteloze houding van ons stokbrood publiek en de trainer duidelijk te maken:

Nadat Ben(er)nie aangegeven had om toch aanwezig te zijn zaterdag konden wij het nog niet helemaal geloven. Gelijk werden alle draaiboeken open geslagen om te zorgen dat dit vlekkeloos ging verlopen.
Om er zeker van te zijn dat ie aanwezig zou zijn, werd niet bezuinigd.
Perik werd gebombardeerd als chauffeur van Ben(er)nie. Er werd zelfs een heuse GO Sharing scooter geregeld waarop Ben(er)nie vervoerd werd naar de club.

Ps. Om te zorgen dat Ben(er)nie ook een keer lekker drinkt na wedstrijd, werd er zelfs nog een etentje geregeld bij Bugs met de rest van de Gammaboys. Ben(er)nie werd zelfs nog naar huis gebracht door vriend van de show Michiel de Kroon aangezien hij toch nooit drinkt.

Het wachten is nog steeds op het welkom’s verhaal van ons nieuwe aanwinst Yorick aka Bossen, Bossoa, nipper, zoon van Meuhhh, dop in de thee.
Bossen die al vanaf de PH mini’s deel uit maakt van de gouden lichting en die zijn bijnaam Bossen dankt aan het talent om een bal vanaf de 5 meter de bossen in te jagen, liet hem zijn Linda een nieuw kapseltje aanmeten. Het werd een vluchtig kapseltje die de indruk moest geven dat ie nog net zo snel en fit was als vroeger. In de volksmond ook wel een Opskeer Wijntje genoemd.
Voor de geïnteresseerden…..Linda is geen kapster en inmiddels zit Yorick thuis met een hamstring blessure.

Daar waar Bossen opskeer als nieuweling binnen werd gehaald, werd ruimte gemaakt door Tim van Vlijmen. Leerling van Koos werd steeds meer bij PH Almelo gesignaleerd maar steeds minder bij PH ZA3.
Het is fantastisch om te zien hoe onze club PH Almelo in de corona tijd zich inzet binnen de club en ook daarbuiten.
Aan het social media gebeuren wordt erg hard gewerkt en het resultaat mag er dan ook zijn. Zoals in deze tijd wordt verwacht, is social media zonder een influence-er niks.
Wij zijn als PH Za3 dan ook trots op van Vlijmen, met meer dan 1,1 miljoen volgers op Instagram ,dat hij de inPHluence-er van Social PH is.

Er is een heuse kerstdorp battle ontstaan binnen een aantal ZA3 ers.

De Lange die zijn sporen al verdiend heeft in het opzetten van kerstdorpjes probeert oa Boog en Vuller een beetje te begeleiden. Vuller die zijn kerstdorp of eigenlijk kerst straatje nog in opbouw heeft, kan nog wel een paar extra tips gebruiken. Mocht er onder de lezers een paar bruikbare tips zijn, stuur gerust in naar info@phalmelo.nl

Ik zou nog een wistjedatje kunnen maken over hoe ongezellig Jelle F1 zit te kijken tijdens de wedstrijd maar dat doe ik niet.

 

Life is like riding a bicycle.

To keep your balance, you must keep moving.

 

Denk aan de wind vanavond!

 

 

Back To Top