skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Wout Brama Pupillentoernooi Gaat Door!

Wout Brama Pupillentoernooi gaat door!

Na twee eerdere pogingen is het dan eindelijk zover. Op zaterdag 28 augustus vindt dan het allereerste Wout Brama Pupillentoernooi plaats. Corona gooide steeds roet in het eten, maar op een paar maatregelen na gaat het er dan nu toch van komen. Zo zal er vooraf gevraagd worden aan de begeleiding en de supporters om een gezondheidscheck in te vullen. Daarnaast roept de organisatie in de app en het programmaboekje op om je te houden aan de vier basisregels. Kortom niets staat nu nog een fantastische voetbaldag in de weg.

Met 64 teams verdeeld over 15 clubs en een lange reservelijst is het toernooi erg in trek. Gerenommeerde clubs uit de hele regio maar ook daarbuiten als Robur et Velocitas uit Apeldoorn en FC Meppel zullen de reis naar Almelo maken. In de ochtend komen de JO8 en JO9 teams in actie en in de middag alle JO10 en JO11 teams.

Het toernooi is vernoemd naar Eredivisiespeler en ex-international Wout Brama. Wout werd geboren in Almelo en ging voetballen bij PH Almelo. Na negen jaar te hebben gevoetbald bij de pupillen van PH werd hij gescout door FC Twente alwaar hij nu nog steeds speelt.

Naast Wout Brama zijn er nog meer PH spelers doorgedrongen tot het betaalde voetbal. Namen als Manuel Sanchez Torres, Jeffrey de Visscher, Brian van Loo, Erwin Looms, Serdar Gökkaya en recentelijk nog Sterre Kroezen maakten allen de stap van PH naar het betaalde voetbal. Zo zijn de poules dan ook vernoemd naar alle (ex) PH spelers met een prof verleden.

De poules zijn zoveel mogelijk op passend niveau ingedeeld. Zo zijn er in iedere leeftijdsgroep poules op hoofdklasse- en 1e klasse niveau, maar ook lagere klassen zijn bij elkaar ingedeeld. Iedereen maakt dus kans op een prijs. Maar de prijzen zijn niet het belangrijkste. Plezier staat het toernooi voorop. Daarom zijn er ook aan de randzaken gedacht als springkussens en een heuse pannakooi. Alle ingrediënten dus voor een leuke en bovenal sportieve dag op zaterdag 28 augustus op sportpark Veenelanden in Almelo.

Back To Top