skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
Wutruu Voorkomt Dikke Nederlaag PHZA3

Wutruu voorkomt dikke nederlaag PHZA3

Dag beste mensen. Vandaag staat de topper PHZA3 tegen Quick ’20 2 op het programma

De nummer 1 tegen de nummer 2, heerlijk zonnetje,het was bijna uitverkocht, Patrick aka de Lange en onze Bennie waren weer aanwezig, kortom alle ingrediénten waren dus aanwezig.

De hele week werd er door onze selectie uitgekeken naar de topper tegen de ventjes van Quick. Koos, Lange, Vuller, Hilgerink en onze juspan hebben zelfs extra getraind in de sportschool.

De opkomst op onze trainingsdag was schikbarend hoog, we waren maar liefst met 11 man, zelfs onze keeper kwam terug uit Amsterdam, het waaide niet hard en Bugs mocht daarom gewoon trainen van Naoom, dus aan de voorbereiding kon het niet liggen. Ondanks overvliegende ganzen bleef Jansen zich concentreren op de training. We namen het bloedserieus.

Het is 14:45 en de scheids ( moat van Periekie ) fluit op zijn fluitje voor het startsein.

Het was PH die voor het eerst de touwen wisten te raken. Bertus aka Bombarda kreeg de bal ingespeeld, hield goed zijn lichaam in het duel, en gaf een heerlijke steek op onze super snelle Dewi Periekkk. Waar wij teamgenoten allemaal dachten dat Perik zijn linkerbeen puur had om te rennen en zijn evenwicht te bewaren, bleek hij er ook nog eens mee te kunnen schieten. Met een verwoestend schot knalde hij de bal in de korte hoek. Voor de meeste keepers was de bal makkelijk houdbaar, maar dit talentje wist de bal niet te keren. En dit was niet zijn enige blunder deze wedstrijd.

Quick kwam steeds beter in de wedstrijd, maar wisten niet echt op goal te schieten. Tot de rechtsbuiten met een goede schijnactie onze skilder van skiphol aardig het bos in stuurde,daarna het eerste schot op goal afvuurde en via de paal en de rug van Wutru in onze goal belande, 1-1.

PH kwam niet lekker in de wedstijd, en wisten niet heel veel kansen te creéren.

Na een zaad schot van één van de jochies van Quick, belande dat schot via een paar andere benen achter onze keeper in de touwen, 1-2.                                                                                                           De 3-1 viel snel daarna, de spits van Quick kreeg alle ruimte om net buiten de 16 te schieten en pegelde hem keurig hard in de touwen. Met een 1-3 stand verlieten de spelers het veld voor de welverdiende kwartier pauze.

In de tweede helft bracht onze trainer frisse moed. Dewi Perik werd in de kleedkamer achter gelaten om te voorkomen dat hij zijn 2e gele kaart van de wedstrijd zou krijgen, ( de eerste gele kaart was er 1 voor het teambelang ) en verliet het veld voor Patrick de langaa en Boog was nog steeds zoek in het bos waar zijn tegenstander hem had heen gestuurd,en daardoor kwam Juspan het veld in om zo toch nog met 11 man aan de 2e helft te beginnen.

PH stond 1-3 achter en moesten dus wel met iets komen om terug in de wedstrijd te komen.       Nadat PH begon aan te dringen was het dan toch raak. Vrijeballen, hoekschoppen, PH was op jacht. Het was dan ook de jachterigste man van het veld, die voor de aansluitings doelpunt zorgde. Na een goede corner was het onze 40 jarige vuller (volgens nummer 15 van Quick, die de eerste helft tot 2 keer toe over zijn eigen benen struikelde) die op goal schoot, ons talentje in de goal van Quick had hem makkelijk klem kunnen hebben, maar stompte de bal richting maatje 53 van Patrick de Langaah, die hem op Tadic achtige manier uitstekend technisch drukte, en hem keurig in de goal schoot, 2-3!!. De spanning kwam terug.

Quick was een beetje woest, en waren nadrukkelijk op zoek naar de 2-4,en zetten aan. Vele kansen werden gecreérd maar de jochies stuitten keer op keer op onze Wutru. Helaas was het dan toch raak. Na een aanval via de linkerkant van Quick, dook de linksbuiten de 16 in. Hij stuitte op onze Bennie die niets anders kon doen, dan de bal met de hand te spelen omdat alles en iedereen al weg was en de linksbuiten de bal makkelijk de goal in kon schieten. Helaas werd deze heldendaad gezien door de scheids en belande de bal op de stip. De penal werd goed ingeschoten en onze wutru was kansloos, 2-4!!

De moed bij PH was daarna ver te zoeken, maar Wutru bleef scherp en pakte bal na bal. Voor mij echt de man of the match van onze kant, want 2-7 was niet onterecht geweest.

wist je datjes

De keel van little zich steeds verder heelt, en het deze wedstrijd al 60 minuten volhield!

Bossen nog steeds op zoek is naar de daders die Jansen te grazen hebben genomen in de gravenallee.

De nederlaag ook wel deels te wijten was aan het ontbreken van de beste voetballer van PH, Remco Haghuis (covid’tje te grazen)

Wouter Hilgerink de 3e helft sterk speelde door de training begin van de week bij basic fit

Back To Top