Ph Logo Def

ZA3 bekert verder

Zoals verwacht heeft PH ZA3 zich afgelopen dinsdag geplaatst voor de halve finale van de beker. In een eenzijdig duel wisten de manschappen van trainerKoos van Duiven de klagende medemens uit Enter te verslaan met 4-2. Enter Vooruit kwam met veel vertrouwen richting De Veenelanden, er werd dit seizoen immers al twee keer gewonnen van PH. Wat het vrolijkste elftal uit de 4e klasse echter niet wist, was dat ZA3 dit seizoen alle pijlen richt op de beker, de enige nog ontbrekende prijs op de palmares van succesKoos Van Duiven.

De volgende elf spelers werden de wei in gestuurd:

Tim Jonker; Jelle Potijk, Sjoerd Dijkstra, Rik Meijer, Mike Laarman; Thijs Brama ©, Twan Haghuis, Remco Haghuis; Patrick Hofland (80. Joost Brama), Bart Brama en Philip Tigrinate (20. Tim van Vlijmen). Op de bank namen Tim van Vlijmen, Rupen Sipaan, Ranu van Ruth, Tom Jansen en Joost Brama plaats. Wouter Hilgerink viel helaas buiten de selectie, maar hierover later meer.

PH kwam sterk uit de startblokken en creëerde in de eerste minuten twee grote kansen, die helaas niet werden verzilverd. Hierna kende Enter Vooruit haar beste fase van de wedstrijd, maar ook de bezoekers wisten de score niet te openen. Dat gebeurde na 20 minuten door De Lange, die op karakteristieke wijze verwarring zaaide bij de tegenstander en strak raak schoot in de korte hoek. Na een half uur spelen viel uit het niets de gelijkmaker uit een verdwaald afstandsschot. PH kon weer van voor af aan beginnen en dat resulteerde in de 2-1 vlak voor rust. Goed jaagwerk van De Lange zorgde voor balbezit voor Bart, die zijn neefje Jelle een niet te missen kans bood.

In de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ gezet en vond er slechts 1 wissel plaats. Tom Jansen maakte plaats voor Ranu van Ruth.

Vlak na rust was het aanvoerder Thijs Brama die schitterend raak kopte uit een corner van Twan Haghuis. De 3-1 was een mokerslag voor Enter Vooruit, dat steeds gefrustreerder raakte en meer overtredingen nodig had om het goed combinerende PH te stoppen. Vooral Twan Haghuis, spelend op een zakje Haribo en twee Mexicano’s, had het zwaar te verduren. PH speelde de wedstrijd rustig uit en maakte ongeveer 10 minuten voor tijd de beslissende 4-1, wederom was Thijs de doelpuntenmaker. In de extra tijd deed Enter nog wat terug, maar de 4-2 was slechts voor de statistieken.

Joost Brama

Laatste nieuwtjes:

 

  • Peter Kuipers neemt aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Gazelle officieel afscheid als doelman van PH ZA3. De verwachting is dat hij al rond de 12e minuut zijn keepershandschoenen aan de wilgen zal hangen, omdat De Gazelle niet in de buurt van het strafschopgebied zal komen.
  • Jeroen Hulsink, die overigens niet vies is van een seksueel getinte opmerking links of rechts, boven of onder, voor of achter, naast maar vooral tussen, was weer eens geblesseerd. De voormalig hinde van De Peuverweide twijfelde openlijk aan zijn toekomst als speler van ZA3: “Deze blessure is veruit de ergste die ik ooit heb gehad, ze mogen me alles afnemen maar zonder pezen kan ik gewoon niet”, aldus de man met een slepende achillespeesblessure.
  • Zoals vermeld werd Wouter Hilgerink door trainerKoos buiten de selectie gelaten. Wouter, afgelopen zaterdag nog doelpuntenmaker tegen ZA5, was verbolgen over deze beslissing en liep rood aan. De argumentatie van Koos was echter sterk en even later kleurde Wouter weer gewoon rood.
  • Jurre toonde disrespect tegenover zijn team door tijdens de belangrijke kwartfinale op Tenerife te verblijven, wel hoopte hij op goede beelden.
  • De doordeweekse wedstrijd was voor Tim van Vlijmen een doorn in het oog. De jongste telg van ZA3 speelde een verdienstelijke pot, maar was na afloop nergens te bekennen. Navraag wees uit dat de piepjonge Tim doordeweeks voor 22:30 in bed moet liggen van mama.
  • Na afloop van de wedstrijd was het de trainer van Enter Vooruit die zich bij trainerKoos meldde en naar de transfersom van Twan Haghuis vroeg. Hij had nog nooit iemand gezien die 90 minuten lang dusdanig kan zeuren, en ziet daarom in het broertje van de beste voetballer van PH een welkome versterking. “Hij zal het zeuren op medespelers wel om moeten zetten in zeuren op tegenstander en scheidsrechter, maar dat brengt onze aanvoerder hem wel bij”, aldus de trainer van Enter Vooruit.
  • Remco Haghuis berichtte Naomi na de wedstrijd dat we gewonnen hadden met 4-2 en typte omstreeks half 11: “4-2 gewonnen! Nu halve finale!” Groot was vervolgens de verbazing bij Naomi toen haar vriend rond 23:00 thuis was, en ze zich afvroeg of de halve finale niet door was gegaan.
  • Opvallend was dat Man of the Match Thijs Brama twee keer scoorde, maar toch vroeg uit de kantine vertrok. “Hij gaat thuis nog even scoren om zijn hattrick te vervolmaken”, aldus ene J. Hulsink uit Wierden.