skip to Main Content
sportvereniging PH   PH Almelo Webshop
PH Za3 Ongeslagen In 3de Klasse

PH za3 ongeslagen in 3de klasse

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd in de 3de klasse op het programma. 19 jaar na oprichting van het meest beschreven team van PH. Snel na de start bereikte za3 de 4de klasse, na 2 promoties door middel van 2 tweede plaatsen in de 5de en 6de klasse. De stap naar de 3de klasse duurde wat langer, ook door eigen toedoen. Na het kampioenschap in 2017 nam het nieuw opgericht PH za2 de plaats van za3 in, in de 3de klasse. Na het kampioenschap dit voorjaar was de promotie dan toch daar. De voorbereiding ging prima, geen voorbereiding, beetje trainen met 8.5 man en 3 bekerwedstrijden, waarin 4 punten werden behaald en daarmee een 2de plaats. Een 2de plaats is een tegoedbon voor enkele vrije bekerweekenden, dus deze plaats werd binnengehaald als een hoofdprijs.

Zaterdag 21 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma, een competitie met veel bekende clubs, zoals de Hulzense Boys, Sparta Enschede en de SportVerenigingZonderWierdenaren. Een ander bekende club was Quick ’20, met hun 2de elftal. Enkele seizoenen geleden was dit elftal nog een van de tegenstanders in de 4de klasse, maar passend bij de statuur van hun club hadden ze de grote oversteek van de B-categorie naar de A-categorie al gewaagd.

De voortekenen waren prima, Almelo had vrijdagavond Enschede verslagen, Coach Koos was terug van vakantie, het was prima weer en de heer G.Eldwolf was nog op vakantie.

Joost had 16 man in onnavolgbare volgorde op papier gezet, waaronder de Beste Voetballer van PH, de man die alles kan met de bal. Hij was zeer uitgerust teruggekomen van een relax-vakantie in Peru.

Zijn kleine broer had de voorbereiding op deze eerste competitiewedstrijd zeer serieus aangepakt, hij had de wereldberoemde chefkok L.Onglijer naar Hardenberg gehaald voor een gezonde sportmaaltijd. Witte rijst, gebakken kipfilet en wat rattengif, prima voor de energie-aanmaak en de suikerspiegel.

Maar…..Quick ’20 2 meldde zaterdagochtend dat ze slechts 7 spelers hadden.

Quick ’20, de club van Jan Vennegoor of Hesselink (nog even uitzoeken red.), Tim Breukers, Wout Droste en Reuven Niemeijer had slechts 7 spelers voor het tweede elftal.

Quick ’20, de club met een compleet voetbalstadion, 1800 leden, 800 teams, 54 velden, 100.000 sponsoren en een eigen vermogen groter dan dat van AFC AJAX had slechts 7 spelers voor het tweede elftal.

We hebben na 19 jaar zaterdagvoetbal voldoende ervaring met afzeggende tegenstanders, zelf ook wel eens vlak voor het startsignaal afgehaakt of met slechts 9 spelers een wedstrijd gestart (Drienerlo uit, ergens in 2008)

Quick ’20 gaf hiermee een zeer duidelijk signaal af. Ze willen graag kampioen worden in de 3de klasse en kunnen dus geen puntverlies veroorloven. Ze durfden het niet aan om een paar spelers uit het 3de, 4de of van mijn part 34ste zaterdag team te vragen om mee te gaan naar Almelo. Je zou maar speler van Quick ’20 3 zijn, dan zegt de technische staf van Quick ’20 2 dat je nog niet eens goed genoeg bent om 8ste man te zijn in een team tijdens een wedstrijdje in de 3de klasse tegen een paar bal-in-de-lucht-schieters uit Almelo-Noord.

De wedstrijd zal nu gespeeld worden op donderdagavond 3 oktober. Een mooie gelegenheid voor coach Tim Engbers van Quick ’20 1 om wat reservespelers mee te sturen richting Almelo, voor de broodnodige speelminuten.

Ieder voordeel heeft z’n nadeel, Vlijmheid kon nog wat oefenen met de pijlen, Dijkstra kon met een ander team meevoetballen en Rupen kon nog wat langer in bed blijven liggen.

Belangrijkste is natuurlijk dat we nog altijd ongeslagen zijn, volgende week wacht SVVN 2 ons.

 

Back To Top